Life goes on
Leopard, Sabi Sands private game reserve på kvelden, veldig vanskelige lysforhold, katten satt og ventet på et bytte og vi kan ikke tiltrekke oss oppmerksomhet som gjør at dyrene ser inn i kameraet. Jeg skulle gjerne hatt henne til å se rett på meg, men det fikk jeg altså ikke til. (Kunne ikke bruke Blitz heller.) Tips om bedre etterbehandling, mottas med takk, jeg vil gjerne få vekk alt av strå/bakgrunn, men får det ikke helt til. Jeg har Aperture, ikke Photoshop
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-06-01 00:03:06
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • 70 - 200 mm f/4.0
  • Blenderf/4
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetISO 2000
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_401175} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Espen G.
Liker bildet veldig godt -liker at det er strå med i bildet og at den ikke ser på kamera,det hjelper på å gi det hele et naturlig uttrykk.Avslappet men likevel vaktsom.
Aina s.
Liker dette. Safari i natten. Passe med lys, god positur på leoparden og fint at litt av miljøet vises (strå). Fjerner du miljøet blir bildet kjedeligere, slik jeg ser det. Synes bildet ser ut til å være av god kvalitet, - vet ikke helt hva man kan forvente under slike forhold. Har sett nattebilder av løver i national geographic, og synes dette ser veldig bra ut. Gode farger.
Det eneste jeg er usikker på, er utsnittet. Tror du kunne kuttet noe av det svarte feltet til høyre og litt i toppen. Blir litt store innholdsløse felter. Men stråene er flotte, så synes ikke du skal kutte det synlige miljøet, kun noe i de helt svarte partiene.

Mvh Aina
Kristin O.
Takk for det Aina & Espen. Har kanskje hengt meg opp i at det skal være helt svart rundt. Enig i forslaget om cropping. Jeg croppet en del i de svarte feltene og forsøkte å legge ut en ny versjon, men det som ble lagt ut er identisk med det første. (Nybegynnerfeil.)

Leopard-hunnen speider etter potensielt bytte, hun var meget avslappet i situasjonen og vi fikk følge henne lenge. Noen dager før vi traff henne, ble to av de nyfødte ungene hennes drept av en leopard hann (ikke faren,) mens hun var ute på jakt for å finne mat til dem. Naturen er grusom!!
Martin H.
Hvis du vil ha en versjon hvor bakgrunn, strå og den slags fjernes hva med å "male" alt sort for hånd? Det er jo så mørkt at det vil bli naturlig, eventuelt klone det mørkeste punktet i bilde og spre det rundt og helt inntil Leoparden med stort omfang på klonestempelet. Du kan jo gjøre et forsøk å se hvordan det blir, og så legge til en versjon til?
Kristin O.
Takk det skal jeg prøve! Jeg har ikke redigeringsmulighet før om noen dager, men jeg kan forsøke å legge ut en ny versjon i neste uke.

Mvh
Kristin
Martin H.
Kjempe, gleder meg til å se hvordan det blir :) Glemte forresten å si at det er et flott bilde, kan bare tenke meg hvor spennende det er å fotografere slike mektige dyr.
Håvard F.
Flott bilde av den raske Leoparden. Tatt i lys fra lamper på guidebilen regner jeg med. Likte dette.
mvh
Håvard
Kristin O.
Helt riktig Håvard! Takk for det. Jeg har dessverre ikke fått jobbet så mye med kloningen av bakgrunnen som Martin foreslo, men det kommer plutselig :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu