Strobist selvportrett
Dette er første gang jeg fotograferer med denne teknikken. Det ga virkelig mersmak. Til helgen blir det mer strobist fotografering!
Utstyr
  • Nikon D700
  • 24-70mm f/2.8
  • Brennvidde50 mmmm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetJeg har brukt to stk. Nikon SB600 blitzer på hver side av modellen. Solen er plasser like utenfor bildetkanten på venstre side. Bakgrunnen er undereksponert et par stopp og bildet er desaturert litt for å få "cinema" følelsen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_400694} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Ole A. V.
Strobist er vel langt på vei en filosofi om "lys for alle", og resultatmessig er det ikke nødvendigvis noe som skiller mellom strobist-stilen og stilen til hvem-som-helst som bruker kontrollert lys enten det er i studio eller på location. Sånn sett så vet jeg ikke om det er så mye vits i å flagge bilder som "strobist" her på dotten, da det kanskje blir for mye fokus på fremgangsmåte fremfor innhold. Forøvrig er jeg strobistnerd selv... :)

Over til bildet; jeg synes du har lykkes veldig godt med teknikken her, både lyssetting og etterbehandling. Cinema-følelsen du nevner har du fått til, både det røffe lyset, de dempede fargene og himmelen bidrar til dette. Eneste pirk mtp lyset er at du har en hard skyggestripe under øyet, en anelse omplassering av blitsene eller softing av lyset hadde fikset dette.

Bakgrunnen synes jeg ikke blir hverken fugl eller fisk, det stikker frem litt mørke busker og lysstolper, og vi aner noen lavblokker til høyre, men det forteller ikke noe særlig. Du som motiv har en urban og smårøff stil. Her kunne du utnytte omgivelser på en helt annen måte f.eks. ved å sette deg i et mye tydeligere urbant miljø, eller kanskje det motsatte for å skape kontraster.

Alt i alt synes jeg det er et tøft bilde men som bærer klart preg av å være en test.
Øivind Helge E.
Takker for omfattende tilbakemeldinger. Jeg er helt fersk når det gjelder denne måten å ta bilder på. Vi var en gjeng som tok bilder sammen for å teste ut strobist teknikker. Og valg av location var svært tilfeldig: en park med noen hus bak. Jeg gleder meg veldig til å ta flere slike bilder og bruke litt mer tid på valg av motiv og miljø.

Jeg er ikke helt inne i hva som er riktig bruk av begrepet "strobist". Men siden dette bildet ble tatt på et strobist-treff der teknikk var mer i fokus enn estetikk, så da er det kanskje riktig?

PS. Jeg har ved et uhell valgt adobe RGB, så dere som sitter på PC-skjermer får et alt for lyst og fargeløst bilde tipper jeg...
Ole A. V.
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=strobist

Strobist er teknikken ja, jeg mente egentlig at det var unødvendig å bruke det i _tittelen_ på bildet (på samme måte som tittelen "Supertelebilde av and" er en mer unødvendig tittel enn bare "And"), i egen vurdering og teknikkbeskrivelse er det selvfølgelig naturlig å ta med slikt hvis du ønsker det.

Bruker firefox med fargestyring og la ikke merke til adobeRGB, men i Explorer ser det ganske dødt ut ja. Kan nok være lurt med en v2 i sRGB.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu