><
Bildet inngår i albumet Inntrykk fra Beijing og Shanghai -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger326
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_398577} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Johan S.
Hva er bildene i bakgrunnen? Vasker damen en hund? Er det en hund? Har hun varmet badevannet i kjelen?

Merkelig med de bildene.

Spennende!
Carsten A.
Jeg syns i likhet med Stub at det er vanskelig å få tak i hva fotografen vil formidle eller fortelle her. For min del kan jeg ikke se at bildet, til tross for undertittelen om at det hører til en serie fra Kina, inneholder noe som forteller spesifikt om opptaksstedet. Vi ser ikke personens ansikt, så en form for portrettering er det ikke, og hva personen holder på med blir uklart. Noen bilder er utstilt på en plate i bakgrunnen, men hvilken sammenheng disse så har med personen, en klut som vris opp (?), hunden og en kaffe- el. tekjele forteller bildet ikke noe om.

Kanskje ment som reportasje fra gatelivet på stedet - men som sådan når nok dette desverre ikke frem til meg.

MVH CA
Knut Georg F.
Godt toneomfang og skarphet av et gatemotiv med kone som bader sin hund i ledige øyeblikk i sin handelsvirksomhet. Hvis badenymfen skulle være hovedmotiv her, som jeg antar, ville det vært ønskelig at hele badekaret var med i utsnittet. Ellers synes dette å være optimal lykkestund for hunden, dens uttrykk er bærende for bildet.
mvh Knut
Thore L.
Johan, Takk for din kommentar. Jeg synes det er fint at bildet leder til spørsmål og spekulasjoner hos deg. Det er noe av det jeg forsøker å få til.

Carsten, Jeg er helt enig med deg i at det ikke kommer frem et klart budskap her. Jeg håpet at bildet ville skape spekulasjoner og spørsmål, og at betrakteren kunne skape seg sin egen historie. Jeg skjønner at jeg etter din mening ikke lykkes helt denne gangen. Jeg vil prøve igjen! DIne kommentarer er viktige for meg. Takk

Knut, Takk for dine betraktniner. Jeg er glad for at du fant noe du likte i bildet. Jeg er kanskje enig i at hele badekaret burde vært med for å øke oppmerksomheten mot hunden og det nytende utrykket den har!

Som en tilleggskommentar, så kan jeg opplyse om at medlemmer har begynt å gi kritikker på mine bilder gjennom meldingssystemet og på e-mail i steden for her i kritikkdelen. Dette er kritikker som er viktige for meg, og jeg ser de som reflekterte, veloverveide og begrunnet. Jeg synes det er synd at gode og aktive kritikkgivere ikke lenger føler seg velkomne i f64, og jeg har derfor bestemt meg for å skifte til f22.
Dette betyr ikke at jeg ikke ønsker tøffe kritikker. Jeg lærer mye av disse, og håper dere vil fortsette å gi slike.
Thore
Isidoros P.


Bildet ditt er et av de mest spenende og stemningsfulle bilder jeg har sett på veldig lenge..Historien som bildet forteller meg og som kommer ut av det du har bestemt å gi meg er utrolig sterk og gåtefull..Vet ikke om det er min fantasi som løper men jeg kunne skrive en liten roman rundt dette menneske..i de gode bilder finner man litt av seg selv.
Hilsen
Isidoros
Avsluttet .
Kjempevarmt ute og den lille får litt stell og nedkjøling, vask likeså, shampooen står bak fatet, kuldslått vann må være, kjelen viser det, vann ikke langt unna, røret ved kanten av buksa går vel til en kran kan tenkes, dama med skaut, godt mot solsteiken, rent, nystrøkent , business med gamle bilder går sikkert sin gang, legger sammen sin krakk og pikkpakk ved dagens slutt eller når mørkret kommer er min tolkning.
Godt fortellende Thore, hverdagslig gjøren og laden, du var der.
Mvh. Wind 8~))
Roy Arne K.
Hei
Her vil jeg si at jeg ville karakterisere dette som et meget bra Gatefotografi.
Liker veldig godt toneomfanget du har valgt her - får meg til å føle at jeg kommenterer et «gammelt» bilde.
Det likker vel noe om temperaturen der og da i dette bildet - varmt - hunden blir badet og kjølt ned, men i Kina spiser de jo hunder!
Den kjelen som står der tror jeg er vannkjele for å skylle hunden.
Alle de bildene i bakgrunnen tror jeg ikke har noe med motivet å gjøre i det hele tatt.
Liker bildet ditt - har i grunnen ikke noe negativt å komme med.

Hyggelig at du har gått ned igjen til f/22 fra f/64. Jeg tror du vil få flere og like saklige kommentarer her.

Ha en god dag.

Mvh. rak
Thore L.
Mange takk, Isidoros, Eivind og Roy Arne, for saklige, veloverveide og begrunnede kommentarer! Jeg er glad for at dere likte bildet.
Thore
Carsten A.
Da jeg kommenterte dette bildet lå det i gruppen f/64 - skjønner ikke at det var grunn til å flytte til en annen gruppe.

MVH CA
Thore L.
Hei Carsten,
Du har nok misforstått. Jeg setter stor pris på kommentaren din, og jeg var medlem i f/64 nettopp på grunn av at jeg ønsker den type kommentarer.
Grunnen til at jeg byttet gruppe var at jeg fikk flere kommentarer på mitt bilde gjennom e-mail og gjennom meldingssystemet. Disse var fra medlemmer som ikke lenger var komfortable med å legge kritikker inn på f/64. Kritikkene som jeg mottok utenfor kritikksystemet oppfylte fint kravene for f/64 kritikker. Da det er viktig for meg å få kritikker fra et bredt spekter av medlemmer valgte jeg å endre gruppe.
Jeg tror medlemmene i f/64 taper på at gode og aktive kritikere ikke lenger er komfortable med å legge inn kritikker der.
Håper du vil fortsette å gi meg kommentarer på samme måte som du gjorde på mitt bilde tidligere idag. Jeg har mye å lære fra erfarne og gode fotografer som deg.
Thore
Odd Einar F.
Eg har sett på dette biletet mange gonger og hadde lyst til å kommentere det tidlegare. No synest eg det har kome mange gode kommentarar så i grunnen trengst det ikkje.
Eg synest dette fortel historia om ein del av folk sitt kvardagsliv som i så mange andre av dine bilete.
Sal av bilete er en vanleg del av tilleggsinntekt for fattigfolk over heile verda. Det er slett ikkje alle som har eit stativ å stille dei ut med.
Hunden sitt uttrykk er kosteleg. Livsnyting. Det hadde vore ønskjeleg at andletet til kvinna hadde vore meir framtredande.
Det ville vore naturleg å i alle fall tippe på at biletet var frå Asia sjølv om du ikkje hadde skreve det under. Fleire detajar både i postkort og klede hos kvinna tyder på det.
Eg synest at toneomfanget i biletet er godt.
Odd Einar.
Venche J.
Flott toneomfang og konge uttrykk på hunden.
Jeg tolket det slik at det kanskje var så varmt at det var derfor den syntes det var deilig med litt avkjøling. :)
Det er fine små historier i bildene dine om man orker å lete. Da settes fantasien i sving.
Wenche.
Thore L.
Takk Wenche og Odd Einar, for at dere tok dere tid til å kommentere bildet! Jeg er glad dere finner små historier.
Thore
Avsluttet .
Og som det lille extra er sokker fra Nike, sannsynligvis ikke kjøpt hos G-Sport,
viktig at følge trenden, kan jo også være piratsokker.
Mvh. Wind 8~))
Carsten A.
Thore Larsgard skriver at jeg har misforstått et eller annet, uten å gjøre det klart hva det skulle være, og for min del kan jeg ikke skjømme at noe er misforstått. Det er nok heller Larsgard selv som ikke skjønner at jeg ser det som opplagt negativt at etter at man tar på seg bryet med å skrive ut fra forutsetningene i f/64 så blir bildet flyttet til annen gruppe med andre forutsetninger. Det er det strengt tatt adgang til, men jeg behøver jo for min del ikke godta det og det ønsker jeg å gjøre tindrende klart at jeg heller ikke gjør.
Thore L.
Carsten,
Undrer meg litt over din reaksjon. Jeg har ovenfor to ganger redgjort for hvorfor jeg meldte meg inn i en annen gruppe. Tror det skulle være ganske klart for de fleste.
Jeg ønsker også å gjøre det tindrende klart at jeg ikke har flyttet noen bilder fra en gruppe til en annen. Når jeg skiftet gruppe, ble alle mine bilder tagget med f/22 istedenfor f/64. Vet ikke hvordan jeg kan unngå dette. Du har jo mye lenger fartstid enn meg her, så kanskje du kan gi meg et tips om hvordan jeg kan unngå dette i fremtiden.
Synd at du føler at du tok på deg bryet med å kommentere, siden bildet senere fulgte automatisk med på flyttelasset. Jeg satt imidlertid pris på kommentaren.
Thore
Håvard F.
Sett mange ganger på bildet ditt Thore, og jeg har bevist styrt unna å lese de andres kommentarer:
Har plundret med å få bildet til å stemme - inntil i dag.
Ser ei gammal dame - hun vasker hunden sin - har kokt opp litt varmt vann så den ikke bare får kaldt vaskevann. Hun sitter på gata å selger "fotos" til eventuelle turister. Salget går trått, og hun kan derfor tillate seg andre sysler som å vaske hunden innimellom de "få" kundene.
Liker bildet.
mvh
Håvard
Thore L.
Takk Håvard, for at du tok deg tid til å studere og kommentere bildet. Jeg er glad det falt i smak.
Thore
Avsluttet .
Fantastisk visuellt uttrykk. Ro og harmoni. Komposisjon og det tekniske fungerer godt. Enorm skarphet og dybde. Well done! Blir nysgjerrig på bildene bak henne. Et bilde sier så mye mer enn ord, det presterer du her. Liker at hun er i centre i bildet, hun er definitivt hovedpersonen. Logoen på sokkene. Visste hun at du tok bilde?
Thore L.
Takk, Karianne, for hyggelig kommentar. Jeg er glad du likte bildet. Hun viste ikke at jeg tok bildet. Jeg satt faktisk i en båt som passerte forbi henne på en kanal. Det gav meg mulighet til å utnytte et lavt kameraperspektiv.
Thore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu