Norge i turkis, orange og lilla
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-05-18 21:49:31
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger627
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_397896} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Lasse S.
Jeg tror du har slark i bajonetten ; ) Neida - egentlig en artig variant med å legge fokusplanet på flagget, men jeg synes det blir litt forstyrrende med det skarpe mønsteret i den røde kjolen. Hadde jentene byttet plass hadde det vært topp. God idé!
geir e.
Jeg går ut ifra at dette er et tilt- og shiftbilde?
Det er pirrende for øyet at "dybdeskarpheten går på tvers" (men vi er vel faktisk egentlig slik laget?)
Flotte, sprakende farger.
Et syttendemaibilde med masse andre elementer en syttende mai.
Jeg likte det.
Vennlig hilsen, Geir E
L K.
Ideen er god. Men delvis bluring blir effektmakeri i mine øyne. Bildet som helhet virker noe halvgjort. Først og fremst på grunn av det høye kamerastandpunktet.
Dag T.
Greit å rette oppmerksomheten mot flaggene på den måten, men fargesammensetningen og -fordelingen i bildet virker rotete. En bedre fordeling av fargene hadde hjulpet. Dessuten tror jeg egentlig ikke hårfargen deres er så grå som den ser ut her, særlig den til venstre. Sånn sett kunne bildet trengt mer kontrast også.
Yngve Sem P.
Ettersom du har valgt å fremheve flaggene på denne måten, lurer jeg på hvorfor du har valgt å bruke denne teknikken ? Her finnes det jo flere alternativer. Jeg tror jeg ville konsentrert meg om dama til høyre i opptaksøyeblikket, selv om noe av hensikten her muligens er å vise Norge i litt andre farger. Resultatet blir smått rotete, og effekten tar for mye oppmerksomhet. Således er jeg altså enig om at dette er effektmakeri.
Geir B.
Takk for svært konkrete og nyttige tilbakemeldinger.

Når man bruer et T/S-objektiv så er det like mye motivutsnittene som finner fotografen som det er fotografen som finner motivutsnittene. Å bruke et tverrstilt skarphetsplan i dette tilfellet ville således gitt et ganske anderledes visuelt uttrykk - da hadde jeg benyttet ett annet objektiv.

At bilde kan virke rotete, stemmer kanskje men et lavere standpunkt ville gitt en mer rotete bakgrunn i det et hav av sko og legger hadde kommet med i bildets øvre kant. Det skyldes antakelig også at fargene er innbyrdes komplementære og således sloss om oppmerksomheten - men fargene er altså det som fanget min interesse denne gang.

At effekten av et skråstilt skarphetsplan tar mye av oppmerksomheten denne gang, er imidlertid selve hensikten med dette bildet. Og siden den blir fremhevet, tyder det faktisk på at jeg har klart å formidle min underliggende fotografiske idé.

At noen opplever denne fokuseringsteknikken som effektmakeri, er ikke uventet og får stå sin prøve. Selv er jeg fasinert over mulighetene dette objektivet gir (selv om det er vanskelig å beherske) i forhold til mer konvensjonelle optikk.

mvh
Geir




Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu