Straumshornet
Elsker formet på fjellet. Ønsket å sette form og landskapsmerker i fokus med komposisjonen, og har bevist brukt en fargepalett for å forenkle bildet. Bildet er en fortsettelse på min ferd innenfor alternativer til "klassiske" naturbilder. Setter stor pris på tilbakemeldinger med begrunnet kritikk/ros.
Jeg liker formene og linjene, men er usikker på det store tomme rommet på himmelen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-05-14 21:46:11
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-05-14 21:48:55
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2009-05-14 21:55:24
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2009-05-15 18:35:14
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2009-05-15 21:08:15
    Versjon #6
Utstyr
  • Canon 5D
  • EF 200mm 2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_397415} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Thomas R.
Fin bruk av elementer vi ellers ofte forsøker å unngå. Jeg synes strømledningene spiller godt på lag med naturen her. Den store tomme flaten på himmelen er et dristig valg, men jeg synes det fungerer fint her.
Ivar B.
Jeg synes dette funger bra. Formen som linjene skaper gir fin gjentagelse i fjellet. Stramt og rent komponert. Tomrommet i himmelen har jeg ingen problemer med, da bildet bindes sammen av skrålinja gjennom himmelen. Litt usikker på om bildet kunne tjent på en tanke mindre saturasjon? Mvh Ivar.
Geir Helge S.
Hei dere to og takk for tilbakemeldinger.
Har forsøkt å legge til versjon med mindre metning, men noe har gått galt i prosessen. Alle de tre versjonene ser ut til å være like...
Geir Helge
Kristin S.
Liker enkelheten her.
En fin og gjennomtenkt komposisjon der linjer danner fine trekanter og gir gjentakelser av formen på fjellet. Den lange linja bidrar også til at det ikke blir for venstretungt.
Jeg synes motivet kler den høye himmelen (fint med luft:))
Ellers er jeg litt enig i Ivar i at det kanskje hadde tjent litt på litt mindre saturation, spesiellt på fjellet, blir litt i overkant etter min smak. Men liker dette godt:)

Mvh Kristin
Frank H.
Denne påminnelsen er først og fremst myntet på dem som gir bildekritikk på bilder i f/64-gruppen.

Til dem ønsker jeg å komme med en påminnelse om økt fokusering på gjennomtenkt bildekritikk på f/64. Vi har derfor utarbeidet nye retningslinjer som alle som gir bildekritikk på f/64 må følge:

"f/64 er for deg med et høyt fotografisk ambisjonsnivå og som ønsker å lære mer av å både motta og gi bildekritikk. Takhøyden er stor, men det er et krav at alle bildekritikker skal inneholde begrunnelse og være saklige og konstruktive. For å gi kritikker som oppfyller disse kravene må det brukes god tid på hvert bilde slik at kritikken er gjennomtenkt. Bildekritikk kan si noe om innhold, form og budskap. Sett gjerne bildet i perspektiv og sammenheng. Kvalitet på hver enkelt bildekritikk er viktigere enn kvantitet."

Med vennlig hilsen
Frank Hesjedal
Redaktør foto.no
Kristin S.
Hei igjen!

Etter å ha sett v.4 med mindre metning, må jeg si meg enig med deg, liker v.1 best, det ble mer smell og mer spennende:) Fint du legger ut forskjellige versjoner slik at man kan sammenligne.

Mvh Kristin
Terje S.
Jeg er kanskje for gammel og for mye villmann til at dette blir min bildestil. Men liker komposisjonen dine og plasseringene i bildeflaten .Som kunst funker det sikkert i en urban leillighet men for meg som elsker fjellet kunne jeg vært foruten de hersens ledningene. Sjøl om jeg ser at de gjør bilde bedre.

Terje
Ivar B.
Du har nok rett. V1 er best. Mvh Ivar.
Linda M.
Hei!

Eg likte nok versjon 4 best. Likte veldig godt den stramme og enkle komposisjonen, mens den kraftige, nesten litt unaturlige blåfargen i versjon 1 blei mest forstyrrande for meg (dette er jo meir ein smakssak). På grunn av fasongen på fjelltoppen og den skrå, kryssande lina, syntes eg ikkje det store tomrommet på himmelen gjorde noko. Det er bare enkelt og fint.

Linda
Geir Helge S.
Takk så mye for tilbakemeldingene.
Det var et bevisst valg at fjllet var mettet slik det først ble presentert. Når det er sagt må jeg få presisere at jeg ikke sitter med fasiten på hvordan det burde være. Etter å ha sett deres innvendinger og positive innspill havner jeg nok på en konklusjon som blir at metningen var i meste laget. Har lagt ut en siste versjon med farger slig jeg til slutt konkluderte med at det burde være. Denne versjonen lider litt av jpeg-kompresjon, men duger til å vise metningen som ble valgt.
Takk igjen for konstruktive innspill!

Geir Helge
Ivan H.
Hei,

Har ikke lest gjennom tidligere kommentarer så denne blir uten påvirkning derfra.

Linjer er i fokus her, noe som for meg er meget tiltalende og som jeg også er på utkikk etter når jeg fotograferer. Her har du kombinert menneskeskapte linjer med naturens (selv om det kan forekomme rette linjer i naturen også).

Den kraftige linjen som går fra bunn og diagonalt opp mot høyre hjørne hjelper blikket oppover i bildet. Uten den ville blikket blitt liggende i bunn av bildet, noe som for meg ville vært negativt.

Linjene (kraftledningene) i bunn bryter både men naturen og den som går oppover. Diagonale linjer i et bilde er med på å skape dynamikk. Det synes jeg du har fått frem her. Bra. Liker det.

Jeg ønsker ikke å gå inn på de forskjellige versjonene, grunnen til det er at jeg ønsker å se en til. Altså en versjon i s/h.
Hvis du får til å utnytte s/h skalaen her, få gode kontraster på himmel, tror jeg dette blir enda bedre.
S/h vil forsterke linjene, her synes jeg blåfargen er med på å dempe fokuset på de.

Du skriver at du er usikker på det tomme rommet, men det har jeg vel egentlig kommentert over at fungerer. Den diagonale linjen som går opp mot høyre, gjør at det fungerer i mine øyne.

Utsnitt og balanse i bildet synes jeg også fungerer her.

Vel, håper dette var ok kritikk. Jeg liker bildet, men fargene skjermer litt for linjene, om du forstår.

Mvh
Ivan


Geir Helge S.
Hei Ivan.
Vit at jeg setter stor pris på slike kommentarer!
Takk skal du ha.
Har lagt ut en versjon uten farger.
Geir Helge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu