Traner på myra.
Utstyr
  • nikon d90
  • nikon 70-200 m konverter
  • Brennvidde400mmmm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger125
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_396620} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Carsten A.

Traner er jo ikke så enkle, men når det er sagt syns jeg du godt kunne presentert dette opptaket litt bedre, det er behov for noe oppskarping her, litt mer fargemetning og en viss beskjæring. Det er mye med her som ikke bidrar særlig mye, og du har etter min mening valgt et format som er for stort ut fra den bildekvaliteten som vi ser her. Ca. 768x768 piksler hadde nok virket mye bedre rent billedmessig i dette tilfellet.

Når det gjelder opptaket her er det brukt en 2x konverter på zoomoptikk. Selv for førsteklasses zoomoptikk er det tvilsomt å bruke mer enn en 1.4x konverter, mange mener at zoomoptikk pluss konverter er en uting. Uansett, ved bruk av konverter er det avgjørende at det blendes ned minst ett trinn, med 2x konverter minst 2 trinn. Du har imidlertid gjort opptaket på full åpning (2.8+2x = 5.6), men samtidig har du brukt ISO 200. Her ville ISO 800 gitt deg mulighet for f/11, og det ville nok gitt en helt annen kvalitet. D90 tåler utmerket godt ISO 800 og mere til. Alt for mange har en ugrunnet frykt for støy, men er det bedre med uskarpt bilde - som her? Moderne dSLR tåler meget høye ISO-verdier uten problem.

MVH CA
Morten B.

Flotte fugler. Veldig stilig positur dem sto i, hver sin vei på den måten.
Syns toppen på bildet kunne vært kuttet mer.
Og er forøvrig enig i at det nok hadde blitt bedre skarphet og kontrast dersom du hadde blendet ned til f/11. Og siden du allerede hadde 1/500s kunne nok 1/250 og iso400 passet bedre. Men, avstanden var jo litt i lengste laget.. :)

Bildet er vel beskjært en god del på sidene også?

Mvh Morten
erik g.

Hei og takk for tilbakemld. Som dere skriver er det en del som sikkert skulle vert gjort her ja, godt å få sånne konkrete tilbakemld da jeg lærer mye av det.
Er helt i nybegynner stadie enda, men håper på å videreutvikle dette å få til å ta bedre bilder etter hvert.

Bildet er beskjert på sidene og ja, har også prøvd å skarpe det opp litt, men det var et for dårlig utgangspunkt.
Skal prøve uten 2x neste gang, og ta med stativ. For dette er på frihånd.

Mvh Erik
Morten B.

Frihånd og med VR er nok ikke det dummeste. Ut fra jeg har forstått er det null prob å få skarpe bilder med 70-200'en iallefall ned til 1/100s på 70-200'en på 200mm, og dermed fint på 1/200 på 400mm.
Viktigste når du har på 2.0x'en er nok å få blendet ned. Prøv deg fram med utstyret. Ta mange bilder med telekonverteren av samme motiv, på forskjellig blender og lukketid, og observer hvordan lukkertid påvirker skarphet og hvordan mindre blender påvirker skarpheten... tror nok f/11 skal bli ganske så skarpt med 70-200en...

Men, klart, det å komme seg tett på det man tar bilde av er jo det som funker best for å få skarpheten på plass!

Mvh Morten
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu