Bildet inngår i albumet Sør Amerika og Antarktis -
Utstyr
  • Canon EOS-1D Mark III
  • Canon EF 300mm 2,8L IS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/2700s
  • Nei
  • AnnetIso 640
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger321
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_395137} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Linda M.
Hei!

Vil bare si at eg syntes det det var eit utrolig stilig og annerledes pingvinbilde. Godt fanga situasjon med den bakerste pingvinen som rister vatn utover; Skaper mykje liv i bildet. Blir godt forsterka med den litt meir uklare pingvinen fremst, sjøl om eg ikkje er heilt komfortabel med uklarheten. Veit at du i gruppe f/64 helst vil ha kritikk og forbetringartips, men må likevel si at eg bildet fenga meg med den annleise komposisjonen og "livet" som vart skapt med vassristinga til den bakerste pingvinen.

Ha ein fin kveld!

Linda
Avsluttet .
Hei!

Kan si at jeg misunner deg for å ha sett disse krabatene ( på rett plass, ikke i dyrehage ). Morsomt bilde du har fanget her, det ser ut som den bakerste er en smule sint. Skulle ønske bilde var noe skarpere ( som også nevnt over ).

Mvh Jon Martin
Svend Wiig L.
Hei Thorbjørn!

Artig sak dette!
Godt gjort å få hodet til den bakerste såpass skarp da jeg ser på situasjonen som en ristende bevegelse, utifra vanndråpene!:)

Vet neimen ikke hva jeg skulle gjort anderledes her for å få til et bedre resultat....! Beklager!

Ser på det som humoristisk!:)

Mvh Svend
Håvard F.
Morsomt av pingvinene dette Thorbjørn.
Ekstra prikk over i`n at du har fanget vanndråpene så bra. Flott.
mvh
Håvard
anders s.
rett og slett et knallstilig bilde thorbjørn
flott komponert
mvh anders
Ivan H.
Hei,

Mye er allerede nevnt her, men er også enig i at det er vannspruten/linjen (og dråpene) som gjør mye for bildet. Uten det ville dette bli kjedelig.

De røde nebbene skiller seg ut og skaper to klare fokuspunkt for betrakteren, der den fremte er ute av fokus. Synes det fungerer bra, da pingvinene heller hver sin vei (diagonal linje). Det er også med å skape dynamikk i bildet.

Jeg sitter likevel igjen og ønsker å se mer av de, føttene, underlaget, osv. Blikket mitt er på søken der, men blir hele tiden stoppet. I mitt syn er det den eneste svakheten (hvis man kan kalle det en svakhet).
Jeg forstår kuttet; for å fokusere på detaljer rundt dråpene og vannlinjen fra nebbet.

Lys, og da også detaljer, er ok. Synes det er litt rart at nebbet ikke er skarpere, da du har brukt en lukker på 1/2700s. Men bevegelsen har nok vært rask her. Men synes det fungerer, noen dråper er fryst, andre ikke.
Litt hardt lys på hodet til den fremste, men dette er ikke lett å kontrollere da det er mye å tenke på i en slik situasjon.

Til slutt, litt usikker på det mørke øverst til høyre i bildeflaten. Konkurrerer det for mye med pingvinene?

Mvh
Ivan
Andreas S.
Hei

Et kvalitetsbilde. Når man ser hvor kjappe disse bevegelsene er i real-time så synes jeg du har fryst alt på en fin måte. Flott farge på nebbene, bra plassering i bildeflaten og fint med vanndråpene som nevnt tidligere.

Mvh. Andreas
Marit O.
Jeg rett og slett bare mesunner deg som har hatt muligheten til og oppleve dette Thorbjørn,flott bruk av diagonalen + for vannspruten,opplever litt gulstikk i bilde,spes på pingvinene i høyre side???
Uansett flott bilde av pingvinene du viser her!

Mvh Marit
Thorbjørn R.
Mange takk for kommentarene.

Ivan: Nok en gjennomtenkt og grundig kommentar fra din side. Det setter jeg stor pris på. Du nevner blant annet utsnittet, og det har jeg slitt litt med her. Vingekutt så langt ut på vingen som på pingvinen til høyre her gjør at blikket søker nedover, men blir stoppet. Løsningen kan da være å kutte lengre opp - da trekkes ikke blikket ned på samme måte. Men hvis jeg da skulle beholde dråpene på begge sider (noe jeg ønsker), vil jeg få et breddeformat jeg ikke synes passer.

Marit: Fantastisk spennende å tilbringe litt tid sammen med disse pingvinene, og det oppstår en rekke situasjoner vel verdt å fotografere. Noe får en festet til brikken, andre ting går en glipp av. Jeg var for eksempel på feil sted (dvs 200 meter unna) da en leopardsel dukket opp på stranda og forsynte seg med et par pingviner. Gulstikket (særlig på nedre del av brystet til pingvinen til høyre) tror jeg er rester etter sand i fjærdrakten. Kompisen til venstre har tydeligvis ikke akt like mye i grusen.

Jeg ser at flere etterlyser skarphet på pingvinen til venstre. Jeg valgte blender 5,6 for at ikke bakgrunnen skulle bli så skarp at den ble forstyrrende. Men jeg ser absolutt at bedre skarphet på pingvinen til venstre hadde vært en fordel.

Mvh Thorbjørn
Ørjan B.
Hei Thorbjørn!
Kanon tøft og litt morsomt bilde! Bra med fokus på den "spyttende" av dem:)Kan tenke meg at det var
morsomt å fotografere disse:)

Ørjan
Arvid B.
Nok et festlig pingvinmotiv, Thorbjørn, der vannspruten/dråpene tilfører det lille ekstra. Artig "vralte-positur" på dem! Ser du har hatt utfordringer med reflekser i vannet her, men du leverer nok en gang et meget severdig pingvinmotiv.

Ha ei god helg!

mvh

Arvid B
Liv F. D.
Hei Thorbjørn.
Dette bildet var utrolig stilig. Flott fanget av han som sender avgåre DEN vannspruten. Likte utsnittet jeg. Litt knapt og greit.

mvh
Liv ")
Sissel N.
Spenstig utrykk, fantastiske modeller, fin komposisjon, komuniserende og delikat, friskt og med driv! Elsker det:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu