Bildet er et utsnitt, så skarphet osv ble ikke det beste. Har prøvd å skarpe det opp, men synes ikke det fungerte særlig. Synes selv den manglende skarpheten kan kle bildet, men kom gjerne med tilbakemeldinger på det.

  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-04-29 07:06:37
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-04-29 07:08:24
    Versjon #3
Utstyr
  • canon 400D
  • Canon 28-80mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_393420} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Helge R.
sorte eller hvite, bare de funker så er dette det viktigste, bra komponert, jeg liker sh
:)Gorm
Per Frode J.
Du er inne på f64... les hva som forventes da. Ansiktet er uskarpt. Skygge i ansiktet. Kjøp en mellomstor reflektor eller ta bildet i overskyet vær med en diffused blits for å lyse litt opp. Hår over ene øyet. Hvite strå stikker fram over alt. Bakgrunnen forstyrrer. For mye rom over hodet. Beskjær. Ser ikke at det er vinger, ikke en gang når du sier det er det. Englevinger er hvite, om du ikke har et budskap med at de er sorte. Lag noen hvite, trenger ikke bruke mye penger på det. Ser "englevingstroppene". Engler har ikke mønster på skjolen og heller ikke sko. Jenta reflekterer for mye lys, overeksponert, utbrent, selv om du forsøker "high key". Hva strekker jenta seg etter? Er det noe som har med bildet å gjøre? Jenter i enga plukker blomster nå for tiden. Hvor er buketten? Lite innhold i bildet. Det enkle er ikke alltid det beste. Kritiser selv bildene dine før du legger de ut for kritikk og delete bilder du ikke er fornøyd med med en gang. Du bør ikke være fornøyd med dette bildet.
Per Einar G.
Vingene ble litt duse og ser nesten ut som en skygge, men det funker og bw konverteringen er god. Likte ikke strået som kutter kneet, det blir litt for dominerende.
Ellers kledde bildet bruken din av lyset.
Når det gjelder vinger så finnes det mye rart på Ebay ;)

Mvh
Per E.
Aina s.
Takk for tilbakemelding Gorm. Jeg prøvde å forklare ungene at vi skulle vente med å fotografere til jeg fikk skaffet hvite vinger, men fikk til svar at "har fargen så mye å si da?"

Per Frode, slik jeg tolker F64 så betyr det at man må være forberedt på skarp kritikk på bildene, ikke at de behøver å være perfekte. Det står ingenting i retningslinjene som indikerer en fasit på hvordan et bilde skal være på F64. Derfor legger jeg ut det som passer meg, og som jeg selv ønsker tilbakemelding på. Flott at du kommer med tips og tilbakemelding på hvordan bildet burde vært slik du ser det. Tolket ut i fra tittelen mener jeg selv bildet har et innhold. Skjønner at du selv sletter bilder du ikke er fornøyd med, men hva jeg gjør med mine er opp til meg.

Per Einar, ser det med strået. Tror ikke jeg tør å klone det. Har forsøkt å klone litt, men det blir fort skjoldete i sh nyansene. Ville ha natur på bildet, men selvfølgelig ikke bra om det oppfattes som rotete. Hyggelig du liker lyset og sh´en.

Mvh Aina
Per Frode J.
F64 sier:"Dette er for de med høyt ambisjonsnivå for å lære mer av å både motta og gi bildekritikk. Her skal man ikke være hårsår for å være med, men samtidig forventes normal høflighet. Kosekommentarer og ubegrunnede 'fint bilde'-kommentarer har ingen ting her å gjøre.". Det forventes at du tar det du får uten å bli hårsår. Blir en det vil det ta lang tid å forbedre seg. Kanskje f 22 passer deg bedre.
Aina s.
Til Per F: Jeg håper du hører ditt eget ekko og tar lærdom av det, jeg gidder ikke å diskutere slike påstander.

Mvh Aina
Avsluttet .
Morsomt av den lille engel Aina, selvfølgelig er det visse ting som kan gjøres, kommer etter kvart, synes du gjør gode framskritt her inne i det totale.

Opplever til stadighet noen som ikke legger ut bilder, men som er flinke til å kritisere andre, snakker av egen erfaring også, få seg et "medlemskap" for å kjøre ivei!

Mvh. Wind 8~))
Ivan H.
Hei,

Jeg fikk to litt forskjellige syn på bildet ditt; før og etter jeg leste tittel og "egen vurdering".
Lyst forran og mørkt bak. Skygge som truer med skog i bakgrunnen. Det var de første tankene jeg fikk, og med det så fungerte bildet for meg. Men den fantasien ble litt ødelagt av at jeg leste at dette var englevinger. Om de ikke kan være svarte, skal jeg ikke komme inn på. En brudekjole kan jo være rød..

Du påpeker selv at det tekniske ikke er på plass. Jeg har selv fått noe ut av bilder som ikke ble bra i utgangspunktet. Bilder som jeg ikke hadde forventet å få noe ut av.
Strå som stikker ut her og der, utbrendthet, for mye luft over, uskarpt ansikt. Alle disse tingene var ikke i tankene mine da jeg såg på bildet første gang.
Per Frode; kanskje du mangler fantasi og bare ser på det tekniske ut ifra et perfekt (utopisk) portrett? ..hva nå det er.
Er det for eks feil med skygge i ansiktet?
Er det for eks feil med hår forran det ene øyet?

>Kritiser selv bildene dine før du legger de ut >for kritikk.
Denne forstår jeg ikke noe av, hun har her kritisert bildet sitt og skrevet hva hun ønsker tilbakemelding på.

>Du bør ikke være fornøyd med dette bildet.
Her burde du kanskje skrevet: "Jeg hadde ikke vært fornøyd med dette bildet, om det hadde vært mitt"

Aina, ut ifra mine første tanker om bildet, ville jeg gjort skogen noe mørkere for å få den mer truende. Jeg ville clonet vekk strået som går "inn" i hodet til jenta. Det som går på tvers av kneet, forstyrrer også litt, men vanskelig å gjøre noe med.
Softheten forstyrrer meg ikke. Utbrendtheten forstyrrer meg ikke. Utsnitt er ok, ut ifra tanket om noe som truer bak. Stråene på høyre side synes jeg kan være med.

Til slutt; opplever ikke at du er hårsår og kan ikke se noen grunner til at dette bildet hadde passet bedre på f/22.

Mvh
Ivan
Thore L.
Morsom og kreativ ide. Liker det softe lyset og de "ville" omgivelsene. Er ellers enig med kommentarene om å gjøre skogen litt mørkere og fjerne strået ved hodet. Ingenting galt ved å legge dette bildet ut på f64.
Thore
Morten W.
Til Per Frode Johannesen, Du kan ikke få dårlig kritikk du. Du har jo vært medlem siden 2007, og har ikke lagt ut et bilde enda.
Sum kunsteren sa "De som kan,gjør det. De som ikke kan, kritiser"
Til Aina, bildet ditt stikker seg ut og inneholder en del spennende tanker, hva gjelder skarpet og andre tekniske detaljer, ka "feil" i mange tilfelle høyne og fremheve et bilde.Jeg synes dett er tilfelle med ditt bilde.
Se på New York bildene til Andreas Feinninger for ekssempel.
Mvh Morten
Jon V. S.
Hei Aina.
Jeg syntes det er en fin stemning i dette. Det hadde som nevnt vært fint å sette vingene tydeligere også kanskje litt mer av ansiktet evt at det hadde vært lysere.
Tror uansett det ligger et bra potensiale i bildet ditt. Stå på Aina, ikke la andre definere ambisjonsnivået ditt!

Mvh.
Jon V.
Per Harald G.
Eg har over tid sett bilda du har lagt ut, og du har ei kreativ hand med det du gjer, syns eg. Du vågar å eksperimentere litt, og eg syns det slår bra ut som oftast. Dette bildet har noko vart over seg med lyset og jenta. Samstundes noko litt trist og mystisk med dei mørke vengjene. Stråa som stikk inn i bildet i ulike retningar er eg litt usikker på.

Som kommentar til det Per Frode Johannessen skriv, vil eg bruke dette bildet: Eg ville aldri latt meg operere av ein kirurg som aldri har praktisert. Dei mest ovanfrå og ned-kritikkane eg har lest her på foto.no har vore frå folk som ikkje kan/vil dokumentere sine eigne bilder.

Anita D.
Er helt enig med Ivan. At det tekniske er hundre prosent på plass, er ikke nødvendigvis et poeng når man gjør en tolkning. Det er jo kunst! Er ellers enig i noen av de små justeringene man kunne gjort for å få bildet enda bedre :) Synes det er et rørende bilde.
Aina s.
Takk for oppmuntrende ord Eivind og vurdering av fremskritt, får jo håpe det går den veien.
En spesiell takk til Ivan som kommer med fine synspunkter, ser hva jeg ønsker å få ut av bildet, og gir meg tips til forbedringer. Strået ved hodet og skogen kan jeg gjøre noe med, så setter stor pris på at du så den muligheten til forbedringer.
Hyggelig du liker det softe og det "ville" Thore. Noe med stemningen og lyset her jeg selv falt for.
Morten, Jon og Per Harald, liker å eksperimentere litt. Av og til fungerer det noenlunde, av og til ikke. Så nettopp en link til Mario Giacomelli på diskusjonssidene. Han får frem en utrolig stemning, men ser ikke ut til at han følger boka bestandig. Inspirerende. Skal ta en titt på Andreas Feinninger også. Alltid inspirerende å se andres bilder, det er forøvrig en av de tingene jeg setter pris på her inne.

Mvh Aina
Per Frode J.
Ai rest mai keis. Lykke til viderøe, alle sammen, både med bildene og på kritikk-forumet! (Jeg mener det faktisk. Det viktigste er jo at man har glede av det en gjør og hva bildene en tar betyr for en selv.)
Roger H.
Her leser jeg at bildet har mange feil. Stiller meg uforstående til de fleste "feilene" her. Som jeg sa til deg Aina ang. bilde 454335 som minner om et Instamatikbilde. Det gjør også dette (positivt ment).
Den lyse jenta med hår foran øyet og strå som peker i hytt og vær gjør mye for bildet. Dette bildet ville jeg ikke klusset med.
Det eneste minuset jeg ser er teksten under da jeg svært skjelden ser at den passer på de fleste bilder jeg ser.

vh Roger
Aina s.
Takk for vurderinger og kommentarer Anita og Per Frode.
Har fjernet noe av teksten Roger. Hyggelig at du synes bildet fungerer slik det er.

Skal gjøre noen små justeringer i kveld m strå og mørkere skog, for å se hvordan det blir.

Mvh Aina
neil robert jones f.
Hei Aina.
Må sei jeg er nok så enig med de flest her. Jeg synes det funger bra, jeg oppfatter det som en drøm med det uskarp ansiktet, og skyggen back jenter nærme seg.
Ja det er litt rot i bakgrunn, og tittel passe ikke inn i min fantasi.
Om kritikken, ja vel det finns mange forskjellig folk her på dott’en.
Og heldigvise de fleste er veldig kreative både med kamera og kritikk.
Slik de flest kreativ folk skjener, mann må ha mer en bare øyner å se ting med, mann kan bruke fantasi og hjerter.
Hvis folk bruker bare ører til å lytte til opera ingen ville kjøpe billett.
Samtidig det er ikke noen feil med å hygge ette perfeksjon, men perfeksjon vil alltid mangle.
(heart and soul in my book)
Noen sa en gang i tid
”hvis mann fokusere for mye på sin objektiv, mann komme til å gå glipp av alt mann kunne sitt på vei”
Goes somthing like
( If you focus too much on your goal, you risk missing all the beauty along the way).
Stå på,
Mvvh. Neil
L K.
Jeg er enig i mye av det PFJ sier om bildet. Strået som går inn i hodet på jenta er forstyrrende og betraktes som en elementærfeil.

La det være sagt klart og tydelig; Det er ingen forutsetning at en bildekritiker legger ut bilder selv. Det å angripe en kritiker på denne måten er useriøst og et slag under beltestedet.
Aina s.
Takk for god vurdering Neil.
Elementært eller ikke L Kristoffersen, strå kan ryddes i PS. Håper du liker V2 bedre.

Mvh Aina
Avsluttet .
Motiv med drømmende utrykk som fungerer. Detaljer med strå oa slik som nevnt fra flere kan det sikkert menes noe om. Jeg har ingen fasitsvar på det, men v3 blir mitt valg fordi det har det beste uttrykket, og ikke så sterilt som i v2
vh kjellh
Roger H.
Hei igjen Aina
Jeg liker fremdeles originalen veldig godt da den har mye bra ved seg. Nå er det jo 2 muligheter til så da blir det vel V3 på meg og.

vh Roger
john-arne w.
For å ta selve jenta først. Synes du har fått fram noe bra med den difuse bildet ditt, passer protrettet godt. jeg skipper v.1. p.g.a. det strået som jeg synes forstyrrer over foten. men jeg liker både v.1 og v.2. 2 fordi disse lyse gresstråene som kopmmer frem synes jeg står i god kontrast med de lyse partiene av jenta. Og det er jo jenta som er hovedpersonen her, og hun har du fått flott frem. Ellers så kansje bildet burde hvert kutte litt i overkant, synes de 2 lyse treene som kom frem oppe til venstre blei forstyrrende. Kansje kvadrat hadde gjort seg?


hilsen john...
Aina s.
Takk for tilbakemeldinger på versjoner Kjell, Roger og John-Arne. Enig ang de lyse trærne John Arne. Jeg dempet lyset på det ene bittelitt på V2 og V3, men kan nok sikkert dempe det mer.

Mvh Aina
Avsluttet .
Ser gartneren har vært her, gjort en god jobb er min mening, zoomer inn på treern Aina, liker lyset.

: http://www.nrk.no/nyheter/1.3168751

Mvh. Wind 8~))
Aina s.
Hyggelig du liker V3 Eivind. Joda, engler var i vinden på den tiden (henter inspirasjon overalt): http://www.adressa.no/nyheter/innenriks/article901995.ece Engler er ok

Mvh Aina
Inger-Lise S.
Et nydelig bilde, Aina! Den softe effekten gjør seg veldig godt!Jeg ble usikker på den mørke og "truende" skyggen bak veslejenta, så jeg leste kommentarene...Forstår det er vinger. OK, bedre med svarte vinger enn en truende skygge, syns jeg ;-)
Jeg liker best v2, der du har fjernet strået foran kneet.
Et godt bilde!

Inger-Lise
Erlend S.
Jeg prøver meg på f64 kritikk. Dette er bra, det som er stråryddet. Sånn passe avfokusering og softing gir et stemningsfullt retrobilde, Jeg får nesten følelsen av fotoalbum fra 60-tallet. Jeg ser en engel med djevelvinger. Engelen så uskyldig , søt og vakker. Helt uaffisert av de onde vinger på ryggen.
Jeg mener at dette bildet er teknisk perfekt med tanke på den effekten du har oppnådd litt utenfor fokus, og at du har truffet tiden 40-50 år tilbake. Dessuten er lyset supert. Solskinn er i utgangspunktet beinhardt og vanskelig å ha med å gjøre. Her er det sol, og allikevel oppleves det ikke som ett problem. Jeg opplever at det er lys over bildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu