Natt på Sand
La tidligere ut en skikkelig dårlig scannet versjon av dette bildet. Det som måtte være ''feil'' med bildet nå skyldes mine fraværende tekniske ferdigheter!!
Utstyr
  • Canon EOS 5
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeSensia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger116
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_3934} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Kinehw h.

Bjørn Rørslett; Takk for kommentarene til den første versjonen. Her har jeg i hvert fall gjort en litt bedre jobb med scanningen (tror jeg nok!). Jeg vet jo hva du mente om eksponeringstiden, etc, men litt av poenget med dette bildet var at det skulle være litt abstrakt - har jeg ikke klart det heller?
Det er fremdeles ikke helt riktig farge på skyene, men jeg klarer ikke å gjøre det bedre på egenhånd! Må nok få litt hjelp tenker jeg!

Jeg fant ut til slutt hvordan jeg skulle få til rammen, men kanskje det hadde vært bedre uten?
Johan G.

Dette er bare mystisk (som i så mystisk som du kan få det). Men jeg leter etter noe i nedre billedkant. Tror jeg. Jeg oppfatter ikke helt motivet. Er det bare jeg som er dum når jeg spør om tittelen og hva den betyr, for en god tittel kunne gjøre dette spennende, hva enn det nå er. Fine bilder forresten Kine. De er veldig fine.
Carsten A.

Dette ble noe i snaueste laget for meg. Jeg ser intet utenom noen skråstilte, grønnaktige flekker, langt (langt!) nede i mellomtoneområdet, som opptar omtrent 1/4 av billedflaten. Resten er detaljløst svart. Det virker som det har skjedd en teknisk feil?
MVH CA
Tina E.

Bildet har potensiale, men trenger litt beskjæring nede. Jeg ville også likt å se det med en mye større hvit ramme, slik at skyene fikk noe å ''spille mot''. Jeg liker det !
Carsten A.

Selv om en tar bildet inn i en editor for å lyse det opp, er det ikke mye å se. Ca. nedre halvpart av bildet er tom, detaljløs flate. Beklager, men jeg ser ikke noe potensiale her.
MVH CA
Kinehw h.

Takk for lærerike kommentarer; det er det jeg er ute etter!!! Så noen svar/kommentarer tilbake;

JG; Hadde tenkt å finne på en tittel som kunne gjøre noe med bildet; men det ble for vanskelig (og for sent på ''kvelden''). Tittelen betyr desverre ikke noe mer en at bildet er tatt en natt på Sand, som er et ''tettsted'' i Suldal kommune i Rogaland! Et idyllisk sted forresten!! Ellers; takk for ros!

CA; Selve originalen er enda mørkere og detaljløs, men der er i det minste himmelen mye finere! De grønne flekkene (som er skyer i fart opplyst av en fantastisk gul måne) er egentlig ikke grønne på originalen. Men selv om jeg hadde fått frem de riktige fargene så hadde det altså fremdeles vært veldig svart ellers!! Kanskje det hadde gjort seg å beskjære bildet like ved fjelltoppen (!!) og vri det 90 grader mot høyre?? Hva tror du? Dersom du tar deg tid til en liten kommentar til; kan du kanskje kort forklare (en uvitende nybegynner) hva du mener med mellomtoneområdet? På forhånd takk!!

TEL; Var usikker på det med rammen, men fant ut at uten ramme var det jo bare (som CA sier; de grønnaktige flekkene) som hadde vist! Skal prøve å jobbe litt mer med det siden du synes det har potensiale! Takk :) Dette er nemlig et bildet jeg liker ganske godt selv!
kristian s.

litt mye svart nederst... Hørt om zoom? :-)
Kinehw h.

Har faktisk det ja!! Dette bildet ble tatt med fast 24 mm, men jeg er jo helt enig i at det svarte dominerer litt vell mye!! Skal gjøre det litt annerledes neste gang tenker jeg! Dette er forresten ett av flere bilder i en serie, og dette er det eneste med så dominerende mørke flater. Kanskje jeg heller skulle lagt ut ett ev de andre??
Rolf K.

Syntes mystikken raader dette bildet. Liker det sorte feltet nederst, faar meg til aa tenke paa hva som er der....allt er lagt opp til fantasien.
Er bildet tatt med stativ?
evt. hvor lang lukkertid brukte du?
Kinehw h.

Hei Rolf!
Ja bildet er tatt med stativ, men jeg husker desverre ikke lukkertiden (men den har nok ikke vært lang nok!!).
Dersom du har fått med deg siste nytt fra Norge så ble en mann knivdrept på Sand i natt, og en annen ligger hardt skadd på sykehus. Dette bildet ble derimot tatt en litt mer harmonisk natt. Men etter 2 knivdrap på under 1 år så kan bildet kanskje også sette i gang tanker om hvordan tilstanden i denne lille bygden er akkurat nå!!
Mvh Kine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu