Granmeis
Min norsk fugleart nr. 158 på foto.no. 42 igjen til 200.
Det er lagt inn så mange flotte granmeisbilder på foto.no. Jeg har her forsøkt å lage noe litt annet.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-04-05 00:04:55
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_388334} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Venche J.
Hmmm, hva har du gjort med fargene her Ketil? Jeg ser et lilla skjær på kvist og fugl. Dette er ikke ditt vanlige deg - eller?

Wenche.
Ketil K.
Lilla skjær?? Her må i tilfelle skjermvariasjoner få skylden -finnes ikke på min skjerm. Riktignok er dette påskeskjermen - og kun sett der - bildet er tatt på påskefjellet i dag. Takk for svar Venche - interessant å vite.
Øyvind A.
Påskeskjermen din er ikke godt kalibrert, Ketil. Fargestikket er svært påfallende.
mvh Ø.
Jan Inge K.
Hmmm, på min skjerm er dette også i en lilla-tone som ikke akkurat virker fremmende for bildeopplevelsen...
Avsluttet .
Jeg har jo sett dine flotte fuglebilder, men ble overrasket som de andre.
Bra å vite at det er skjermen sin skyld. Dra ned på blå i Hue/saturation, og bildet blir helt supert.

Ikke til å stole på de påskeskjermene:)
God Påske
mvh arild
Venche J.
Ja, jeg tenkte nok at det var skjermen din som ikke var helt optimal. Godt å høre.

Wenche.
Pål E.
Du er en fotograf som kan bevege deg fra det helt store til det tilnærmet mislykkede. Det synes jeg røper noe om hvorfor det er så interessant å følge deg. Her er vi i den andre kategorien.

mvh, Pål
Ketil K.
Hehe - skal legge ut en lilla påskehare neste gang kanskje, eller sjokoladefarget enda bedre.
Ketil K.
Har lagt ut ny variant. Og er mer opptatt av bildebedømmelse enn tilfeldige skjermvariasjoner.Liker Arild Aaases kommentar i så måte, Vidner om empati og dybdeforståelse. Men jeg setter selvfølgelig pris på info om direkte feil. Takk for det.
Inger-Lise S.
Hei Ketil!
Jeg liker godt den diagonale komposisjonen her.Godt valg av fokus på ansikt og undersiden av grenen i nedre del. Behagelig bakgrunn som framhever fuglen.
Som vanlig teknisk godt fra deg.

Som de andre ble jeg overrasket over en så sterkt lilla fugl og grein, sett her på laptopen min.
Vil tro du hadde kommentert fargen om jeg la ut en lilla svane ;-)Men trolig også annet en fargen.
V2 har bare en svak antydning til lilla.

Ha en riktig god påske!

Hilsen Inger-Lise
Rune Edvin H.
Hei. Som vanlig fin komposisjon, skarphet, rolig bakgrunn og alle de greiene som skal være med på et fint fuglebilde. Det eneste jeg kan sette fingern på er at det ble litt for harde kontraster i fjærdrakta etter min smak.
Rune
Tom A. T.
Flott bakgrunn du har "fått" den til å posere i, og komposisjonen er jo heller ikke helt borte den heller ;o).. Det snevre skarphetsplanet gjør sitt til at det ikke "bare" blir et artsportrett, så bortsett fra fargestikket syntes jeg dette er et vellykket stykke arbeide.
mvh Tom T
Gunnar N.
Hei Ketil!
Du er sikkert "fed-up" av å høre om farvestikk, så jeg skal bare nevne det denne ene gangen. Ellers er jo granmeisen en plundrete, liten "sak" ofte i forhold til fotografi. Ofte vanskelig å eksponere slik jeg opplever det (blir lett utbrent i kinnet f.eks.)- sitter sjelden stille lenger enn et mikrosekund av gangen. Fuglen på bildet ditt stikker framhodet akkurat inn i dybdeskarphetsplanet, og farvene er fint avstemt til laven på greinen nedenfor. Fin gulgrønn "bokeh" i bakgrunnen. Kanskje er dette ikke helt noen innertier fra din side, men dette er heller ikke lett å oppnå med en granmeis.

mvh Gunnar


Per Ivar S.
Pent å plassere den ned mot høyre. Men jeg ville hatt mer rom rundt fuglen. Rett og slett beholdt den nede til høyre, men hatt et mye større utsnitt.
Thore A.
Liker godt den begrensede dybdeskarphen og den gilde bakgrunnsfargen. Komposisjonen synes jeg imildertid blir litt verken fugl eller fisk. Du velger å plassere fuglen ut til siden - men etter min mening tør du ikke helt å ta steget helt ut. Jeg ville beskåret bilde enda kraftigere i høyrekant/overkant slik at stjertet nesten tangerer billedkanten - kanskje. Og dersom du har mer av den flotte bakgrunnen, så ville jeg også tatt med mer av den i venstre del av bildet. Men dette blir mye hvis og om...
Men som sagt - den begrensede dybdeskarpheten er det som hever bildet ut over det høyst ordinære.
Ketil K.
Takker for nye kommentarer. Ser nå på kalibrert skjerm at fargene er helt på trynet! Idéen med bilde var som du skriver Thore nettopp den helt limiterte dybdeskarpheten, synd ikke flere fikk det med seg! Og du har rett i at bildet kan minimaliseres vedr. fugl og maksimaliseres vedr. bakgrunn. Dette kommer jeg til å jobbe mer med, og ser at fx Geir Roger Skau bilde nr. 452747 holder på med det samme.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu