Akkurat nå
er det ikke mye vår i luften.
OK. Har jeg skarpet for mye?
Bildet inngår i albumet Slik er det her - Natur og mennesker i Finnmark - og Nord-Troms.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-03-24 20:46:53
    Versjon #2
Utstyr
  • D3
  • Nikon 24-70 mm f/2.8G ED
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/14
  • Lukker6s
  • Nei
  • AnnetRekkeverk som stativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger233
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_385841} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Knut R.
Flott nattstemning!
Fine linjer i bildet. God komp!

mvh Knut
Håvard F.
Her kommer Åge Aleksandersen inn på øyret når jeg ser bildet og tittel :)
Godt formidlet Wenche.
mvh
Håvard
Roy Arne K.
Her synes jeg du har fått til et bra bilde. Fin nattstemning og kompen med den veien som går inn i bildet.
Bra jobba.

Passer veldig bra i sort/hvitt.

Mvh. rak
Lill Beate Bru F.
Et godt nattbilde i sort/hvit!:-)) Ingen som har nevnt det, men jeg tror jeg ville fjernet de tre hvite"spøkelsene" som henger i løse luften øverst til høyre i bildet,pluss den vite lille streken over furua på omtrent samme område, i mine øyne tilfører de ikke noe i bildet. Under det ene hvite "spøkelset" ser det ut som du har en linselus og oppe til høyre i rundkjøringa, på blokka og over blokka, om du ser det selv? Ødelegger jo ikke bildet i seg selv, bare litt pirk.

Godt formidlet:-))
Johan S.
Nei, her var det ikke mye vår i luften, men et fint motiv med grei komposisjon.

For meg er det rundkjøringen, lysmastene og sneværet som er bildet. Derfor ville jeg forsøkt å klippe litt oppe og litt til høyre. Tror ikke det vil tilføre hovedmotivet mer oppmerksomhet.

Jeg lurer på hva som har laget sporene som går fra veien, over gangveien og over til neste vei - spennende!

Det kan se ut som det er litt støy i bildet (er usikker), men jeg skjønner ikke hvordan det har skjedd. Har du lagt det på?

For å svare på spørsmålet ditt; Ja, litt for mye - synes jeg.

mvh
Johan

Venche J.
Tusen takk for kommentarene dere. Dette er et rent dokumentarbilde av snøværet som fremdeles går i byger her i Alta, tatt fra balkongen i full fart. Redigeringen gikk omtrent like fort. :)

Stemningen er jo der, men jeg ville ha frem hvor tett det snødde, og klasket på med både det ene og det andre for at snødrevet skulle vises. Det ble nok litt i overkant. :)

Sikten mot hotellet og byggekranene var redusert så mye at det bare ble noen lysflekker som henger i luften, derfor vil jeg at de skal være der.
Når det gjelder de flekkene du snakker om Lill Beate, så er det støv på bildebrikken. Jeg kan skimte dem på MAC-skjermen, men jeg må myse godt på den kalibrerte arbeidsskjermen for å se dem. Nåvel, jeg har renset bildebrikken i dag. :)

Johan: Det er sykkelspor du ser i snøen på gangstien. Støyen har jeg svart deg på. Kanskje jeg får ånden til å gi dere en ny versjon i løpet av kvelden. Akkurat nå holder jeg på med et annet prosjekt.

Jeg må skjerpe meg...

Wenche.
Per Harald G.
Fint dette. Fungerer godt i svartkvitt, forsterkar stemninga. Kanskje det kune vore kutta litt oppe. Litt mykje svart himmel der.
Venche J.
Takk for kommentaren Per Harald.

Har laget en ny versjon, men vet ikke helt om jeg er så fornøyd med den.

Wenche.
Odd Tore S.
Det er vel slikt vær som dette vi kan se frem til i morgen, så takk for inspirasjonen!
Bildet er stemningsfullt og dokumentatorisk, OK komp.
Ved første øyekast ser v1 OK ut, helt hvit snø er vel ikke en selvfølge i gatelys, så lysgrå er OK. Men lampene har svarte kineserhatter, og da er det lett å fortsette med å søke etter andre uvanlige detaljer.
Jeg gikk da over til v2 i stedet. Der synes jeg at snøen blir utbrent og i lyseste laget under lampene. Samtidig forsvinner mange detaljer, og inntrykket av snødrev svekkes ganske mye.
På en måte synes jeg at dette ble et bilde som passer bedre i en dagsavis enn her hvor det sitter fullt opp av kritiske finmysere. Til avisbruk tror jeg at en versjon av v1 med litt lysere snø ville gjort seg bra. Og det er ikke en negativ kommentar.
Odd Tore
Venche J.
Takk for tilbakemeldingen Odd Tore.

Du har rett i dine betraktninger. Nå var jo ikke dette annet enn et dokumentarbilde, og har nok ikke kvalitet i seg til å bli noe mer enn det. Lukkeren er for lang og snøen i forkant blir slørete og håpløs å gjøre noe med. Bildet får være slik det er. Jeg orker ikke å mekke mer på det, og jeg skjønner at du ikke er negativ - bare ærlig. :)
En lukker på 1/60 er vel det mest ideelle for å vise slikt vær. Jeg får prøve en annen gang og se om jeg lykkes bedre.

Wenche.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu