Industri i dis
Temperaturfall med bråkulde ga tykk og fin dis over elv og industri i Porsgrunn januar 09.
Jeg syntes bildet fungerer, men er litt usikker på høyspentmastene og om de forstyrrer? Ellers veldig glad for øvrige innspill.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-03-17 02:29:58
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger468
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_384347} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Espen B.
Likte dette veldig godt, aller best i s/v. Det er skikkelig "industri" over dette bildet. Synes høyspentmastene hever bildet faktisk.

mvh Espen
Tom Andre W.
Utrolig flott bilde. Bra fanget!
Roger H.
Her likte jeg originalen best. Likte motivet og som Espen sier, mastene hever bildet. De må være med. Fine toner. Likte det her.
vh Roger
Anna K.
Spennende! Samme bilde, men så forskjelig stemmning. Dystert og mørkt oppslag til forkjempere mot global oppvarming (V1) og rolig episode fra serie "fuglene rund oss" (V2). Tror jeg liker V1 best.
Mvh Anna :-)
Øystein Rye E.
veldig bra dette her. en fin blanding av koselig idyll med svanene og bryggen og ett skummelt innblikk på hvordan vi er i ferd med å ødelegge den...
Jon V. S.
Esben, Tom Andre, Roger, Anna og Øystein:
Takker så mye for kommentarer, tolkninger og innspill vedr. mastene.
Mvh.
Jon V.
Eva Marie P.
Dette likte jeg!
Flotte kontraster i bildet ditt Jon.
Industrien i det fjerne og idyllen med de to svanene i forkant. Fint med den mørke brygga fremme til venstre og den mørke bøyen oppe til høyre. Gir god balanse med svanenene der de er.
God komp. Stilig med disen som ligger så fint rundt fabrikken, gjør den litt difus på en måte.
Eg syns sola blir veldig "hard" kan jeg si det?
ville kanskje kuttet oppe for å få mer ro..
men det er bare en tanke.
Bildet er flott som det er.
Godt sett og formidlet.
Liker best v2 eg...med farvetonene
-epl
Avsluttet .
Enig med Roger ang. B&W, god stemningsrapport.
2 stk. Swanhild passer godt inn her for det myke er min mening.
Mvh. Wind 8~))
erika gohde s.
Nydelig bilde, to verdener. Fantastisk med industridisen, for en stemning, uten å bli klisje. Liker versjon 1 mest.
Mvh Erika
Thorbjørn R.
Denne er ikke dum. Motlys og dis er en sikker vinner. Fine synkrone former på svanene.

Mvh Thorbjørn
Truls Erik N.
Veldig bra. Veldig bra. Noe vakkert og stygt i kontrast til hverandre. Fine kontraster i bildet også.
Liker versjon 2 best.

Truls

Jan-Vidar B.
Dette er et veldig flott stemningsbilde, hvor komp skarphet og eksponering sitter veldig bra. Et veldig flott sammensatt motiv med mange elementer og hvile øyne på..:)
Jon V. S.
Tusen takk for øvrige kommentarer og utfyllende kritikk fra deg Eva. Mulig du har rett i at sola blir litt i hardeste laget, tar innspillet med videre :-)
Mvh.
Jon V.
Avsluttet .
Det er mye historie i dette bilde, og store kontraster. Menneske mot naturen. Solen kan sikkert reduseres noe i bildebehandlingen. Jeg liker fargerversjonen best. Flott bilde.
Inger-Lise S.
Et fint bilde med god stemning. Motlys og dis gjør seg godt,tross sterk sol. Kontraster her, mellom skjønnhet og industri, men helheten blir vakker.
Liker i grunnen begge versjoner..Går for v1 .

Inger-Lise:)
Kim Richard K.
Syntes du har fått fram en utrolig spesiell stemning her! dystert..
Tanken min var at selv de ellers frie og prektige svanene, slik vi er vant til å se dem, her ser ut som fanger av industri og maskiner.

mvh Kim
Aina s.
Jeg tror jeg synes fargeversjonen var best med mest dramatikk (rosa slør), men begge er gode bilder. Ville kuttet til venstre og fjernet brygga, men ser flere liker den. Jeg synes det ville vært mer effektfylt dersom brygga var borte og de to svanene var alene med industrilandet. På fargeversjonen synes jeg også noe av den blå himmelen kunne vært kuttet, dvs et utsnitt av kun svaner, industri og den skarpe sola.

Mvh Aina
neil robert jones f.
Hei.
For et fantastisk bilde, først å fremst synes jeg begge versjonene fungerer ganske bra.
Jeg ville ikke kuttet noen ting, for meg de 3 mørkt element , brygge, svaner og lys bøye, gir meg følelse av at det er industri område, som seiler forbi. (dessverre det er ikke sant) men for meg i alle fall det fungerer slik det er.
Mvh. neil
Jon V. S.
Igjen takk for kommentarer/kritikk fra dere alle..

Aina: Har vurdert de alternativene du nevner mht beskjæring, tror de kunne fungert bra de også, takk for at du nevner det.

Mvh.
Jon V.

Øyvind S.
Kombinasjon av ren idyll med svanene.. og den røffe industrien fungerer bra, synes det retter tankene mot at vi må ta vare på det vi har her på jorden og ut i fra det mener jeg orginalen står seg best.. balansert bilde med et budskap er det jeg får ut av dette.. bra..
Øyvind
Håvard F.
Dette var bra Jon. Fin komp og motlys -samt tåke (fogg) over industrikranene - mot kontrastene av de "rene" svanene. Her funker V1 meget bra i mine øyne. Bra!
mvh
Håvard
Per Harald G.
Må henge meg på. Dette fungerer svært bra med dei litt melankolske svanene i forgrunnen og industridisen i bakgrunnen. Svartkvitt funkar best i mine auger.
Stig Børre E.
Dette var knallfint. Tøff bakgrunn. Lys og komposisjon er topp. Fin silhouettvirkning på svaner og brygge. Topp bilde. Best i S/H.

StigB
Jon V. S.
Tusen takk for tilbakemeldinger Øyvind, Håvard, Per Harald og Stig Børre.
Mvh.
Jon V.
Avsluttet .
BW helt sikker. Veldig bra bildet dette Jon. Likte alt i det. Bra dybde, likte spesielt brygga, Markeringsbøyle og svanene. Industriene er fantastisk som bakgrunn....Likte veldig godt at det kommer litt vann ut av høyre svanen. Rett og slett et superb bildet..inspirerende.

Mvh Wilko
Liv F. D.
Trollsk vakkert fra Herøya dette Jon. Ja, vi har vært velsignet med tjukk tåke i noen dager nå, og her har du virklig benyttet deg av den. Flott komposisjon. Begge versjonene var fine, men jeg holder en knapp på #1.

God påske til deg!

mvh
Liv 2)
Jon V. S.
Takker så mye Wilko for flott kritikk fra deg.

Takk til deg også Liv, at gråvær og tåke kan være til velsignelse må nok en fotoentusiast til for å fortså. Ha en flott påsketid du også.

Mvh.
Jon V.
Kristin S.
Nydelig stemningsbilde. Fin plassering av elementene i bilde. Liker vanndråpene fra nebbet på den ene svanen og ringen etter dykk rundt fuglene, de skaper litt liv i et ellers rolig bilde.
Liker s/h versjonen best:)

Mvh Kristin
Jan Erik F.
Dette er kjempeflott!! Utrolig stemning, flott kontrast med to svaner foran kaia i Porsgrunn ( min by ) :). Liker også sort/hvitt versjonen best her. Virkelig bra dette!

Hilsen Jan Erik
Jon V. S.
Takker så mye Jan Erik (og Kristin)

Mvh. Jon V
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu