Neppe alene
Jeg tror neppe vi er alene her i universet.....
Bildet inngår i albumet Natthimmel m.m. - Nattbilder med hovedfokus på himmelen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-03-20 10:59:16
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde10,5mm
  • Blenderf/2.8
  • Nei
  • AnnetCA 20 minutter eksponeringstid. Natt til 3. juledag 2008. Ca. 15 kuldegrader ute. Stjerneklart og så mørkt man får det i bebygde områder, men stadig litt lysforurensning, særlig synlig nær horisonten midt i bildet og til høyre.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_383752} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .
Spennende er min mening Anders, liker farger og gjengivelse.
Leser på "Image Size" i PS at bildet er på 160x107 px., kan vel kanskje være noe av grunnen til det du nevner.
Mvh. Wind 8~))
Avsluttet .
Selvfølgelig ppi.
Wind 8~))
Geir Roger S.
Enig med Eivind her. Et interessant bilde som viser jordrotasjonen i relasjon til stjernene. God idé og bra gjennomført.

Mvh GeiR :)
Anders F. R.
Takk, takk! Jeg har ikke akkurat dempet det blå, for å innrømme det med det samme. Jeg ville gjerne få frem den blåkalde nattestemningen.

Eivind, du skriver: "Leser på "Image Size" i PS at bildet er på 160x107 px., kan vel kanskje være noe av grunnen til det du nevner." Videre følger du opp med "selvfølgelig ppi".

Jeg begriper ikke hva du mener med dette! Bildet er lagt inn i størrelse 1024 x 685 px. PPI er uinteressant for skjermvisning, og hva er "det jeg nevner"? Hadde vært artig med en oppklaring av det!

Mvh afr.
Avsluttet .
Sorry, lastet ned thumbnailen, slik kan det gå hehe, skylder på min "light", ppi er 100,
bra du gikk til "arrest"
Holder på med nytt prosjekt, starta seks i dag.
Ha en vakker helg.
Wind 8~))
Inger-Lise S.
Hei!Du nevner at vi neppe er alene i universet.
Det ville vel vært ulogisk, tenker jeg..Spørsmålet er vel mer HVA vi deler det med...Trolig noe helt annet enn vitenskapsfolk har tenkt på!Med helt andre krav for eksistens enn liv slik vi kjenner det.
Bildet ditt er spennende med fine farger og stilig effekt. Jeg forestiller meg et fartøy som betrakter gården nettopp slik. Eller kanskje noe levende som roterer her,( usynlig?) med evne til å se ?
Fantasien alene setter grenser :-)

Inger-Lise
Odd Tore S.
Er vi alene? For meg virker det usannsynlig, gitt antall himmellegemer som er observert. Særlig om man tar i betraktning hvor vanskelig det ville vært å oppdage vår klode selv fra vår egen stjernetåke. Men om livet ligner på oss, er en helt annen sak.
Bildet ditt gjør seg bra. Teknikken er ikke ukjent, men naturen har en tendens til å mislike slike langtidseksponeringer.
Du har nok omgivelser til å forankre det hele, og snedige lysreflekser i hjørnene nede som sørger for at de ikke ser ut som vignettering.
Det ser ut som om du har oppskarpingsglorie over åskammen mot høyre. Mulig at bakgrunnsbelysningen lager denne effekten, hvis ikke, burde det være kurant å oppskarpe mindre lokalt.
Odd Tore
Anders F. R.
Odd Tore!

Du har helt rett, det er en liten "glorie" av oppskarping over åskammen. Jeg har skarpet opp himmelen og de "falne stjernene" på snøen nokså mye, og ikke fjernet oppskarpingen nok på åskammen. Gikk litt fort i innspurten, etter at jeg trykket "Save" på feil tidspunkt og måtte gjøre en del av jobben om igjen før tidsfristen i ABF.

For de som måtte være interessert har jeg lagt ut en versjon som viser hvordan bildet så ut rett fra kameraet, kun nedskalert og konvertert til jpg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu