Hevet over hverdagen
Utstyr
  • Minolta SR-1
  • Auto-Rokkor 55 mm f/2
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetKodachrome II ASA 25
    Håndholdt med støtte
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger293
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_382721} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Anna K.
Vi klager over tidspress, fanget i tidsklemme, travelhet er vår ny livsstil. Ta en skritt til ve. fra løype, la andre skyndne forbi… Ta en dyp og rolig pust, før du er tilbake på travbane…
Har selv fått lyst til å parkere bilen for å se på månen, helst fra taket.:-)
Mvh Anna
Helge .
Tøff og virkningsfull komposisjon; liker måten du har delt inn bildeflaten.
Hastige biler i bånn med fint fargespekter og den majestetiske arkitekturen som ern tolmodig vokter.
Jeg kan i grunnen vansklig klage på dette.

Mvh
HRB
Erik J.
Jeg liker at bildet begrenser til et minimum av elementer, og at alle de tre gjenværende elementer har relasjon til tid på en fin og ordnet måte.
John-Tore G.
Heisan. Enig med foregående kommentar angående tid. Månen det nærmest tidløse elementet, bygningen, det gamle og trafikken nåtiden, selv om også det nå er historie;-) Tøft, en tidsmaskin kanskje...Når jeg tenker på tittelen så får jeg en konkret assosiasjon til tiden,,,som... høyt hevet over hverdagen...

Mvh John-Tore
Venche J.
Dette ble tøft Odd Tore.

Tittelen står godt til bildet. Jeg liker det slik du har fremstilt det.

Wenche.
Eli B.
Kjempe flott bilde du presenterer her. Liker både lyset på slottet og månen. Flott!

mvh Eli
Lars-Anders M.
Pen nattbild. Meget.
mvh
LAM
Thorbjørn R.
Jeg forsøkte å scrolle litt opp, slik at bilene ble kuttet bort. Mer stilrent og rendyrket da, både med hensyn til form og farger. Samtidig synes jeg bildet mistet noe vesentlig da. Tittelen din gir klare føringer på at trafikken symboliserer hverdagen. Mulig det, men her er nok også andre tolkningsmuligheter. Uansett får du betrakteren til å stoppe opp og tenke/filosofere litt. Og da har du vel egentlig oppnådd mye..

Mvh Thorbjørn
Odd Tore S.
Takk for kommentarer og innspill!
Opprinnelig hadde jeg tenkt at Capitol skulle få sveve i mørket sammen med månen. Det ble egentlig litt vanskelig å bestemme seg for hvor mye mørke det kunne være i underkant før det ble uinteressant, samtidig med at balansen ble brukbar.
Men jeg endte med at bilene burde være med, fordi de symboliserte hverdag i forhold til det opphøyde og tilbaketrukne.
På dagtid hadde inntrykket blitt et helt annet, med tettere trafikk og trapper fylt med folk på vei opp eller ned.
Odd Tore
Inger-Lise S.
Et fint bilde. Her har du fått en god idè, som jeg syns du har gjennomført på en god måte.Nettopp kontrasten mellom bilene i nedre del og roen i øvre del av bildet, gjør mye for bildet. Ikke minst bilenes fart, som kan symbolisere stress og jag, kontra den rolige øvre delen, er bra, selv om dagslys ville avslørt stress i hele bildet.

Inger-Lise
Bela D.
Det er ikke noe å sette fingern på her. Veldig flott bilde.
mvh
Odd
ingeborg w.
Bilene må være med, hvis ikke blir det kjedelig. Jeg bare lurer på om det hadde vært bedre å ta bildet mens det var litt lysere. Men igjen, kanskje ikke.
Bela D.
Jeg har sett på bildet gang på gang på gang. Det var ikke noe å sette fingern på - tenkte jeg. Men hver gang jeg så på det ble blikket festet til månen. Jeg lurer litt på nå om ikke bildet hadde blitt litt roligere uten månen. Tenker at det hadde blitt litt mer symetri i selve tema som er bilene og så bygningen som står sentralt. Hva tenker du Odd Tore?
Bildet er fenomenalt og skulle ønske det var jeg som hadde tatt det ;)
Odd Tore S.
Da jeg tok bildet, var koblingen av måne og bladgullbelagt kuppel det som skilte bildet ut fra de postkortene som kunne kjøpes i Denver.
Så jeg er forutinntatt og vil nok nødig kvitte meg med månen.
Bilene bare var der den gangen, ikke mulig å bli kvitt på et dias og kamera med ett 55 mm objektiv. Etterhvert har betydningen av dem øket, særlig som symbol på hverdagen.
Månen er også grunnen til at bildet ikke ble tatt tidligere på kvelden. Med USD 14 i lommepenger i måneden var filmbudsjettet meget begrenset, og filmforbruket måtte holdes på et lavnivå!
Bildet ble forresten tatt da jeg var 17 år gammel, sjekk formene på bilene.
Odd Tore
Avsluttet .
Nydelig bilde Odd Tore, de fleste assosiasjonene er allerede nevnt, finner ingen grunn til å legge til noe originalt her.
Du har så rett med bilene, synes å ane et snev av Impala, Caddy, Delta 88 og litt bakenfor en Tow-Truck.
Mvh. Wind 8~))
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu