Ro utenfor
Et bilde jeg tok med stativ i fjøresteinene. Planen var egentlig å stikke litt tidligere slik at det ikke ble så mørkt men.
Synd at det kom fram så mye støy når jeg økte kontraster og slikt en god del og skarpet det opp.
Gjorde også en versjon om til HDR og la det svakt opp på det orginale, bare for å få litt sterkere kontraster - Dette framhever en god del støy.

Håper noen kan komme med noen tilbakemeldinger på hva jeg kan forbedre og hva jeg burde tenke på neste gang!
Utstyr
  • Canon EOS 1D mark II
  • Canon EF 17-40mm 4.0L USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/18
  • Lukker25s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_382419} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Hanne F.

Hei. Fint bilde med kontraster og farger. Likte bilde godt med steinene foran. Jeg ville kanskje kuttet himmelen til litt over den øverste skyen og økt kontrasten og skarpet opp. Ser du har kommentert at det ble mye støy men om du lager bildet litt mindre så vil ikke det syntes så godt, men kult bilde.
- Hanne
Avsluttet .

Lang lukketid er følsom for bevegelse. Det er vel det som er problemet her, vil jeg tro. Du har jo en del å gå på når det gjelder blenderåpning, den kunne sikkert vært større, f.eks. f/10.

Men du er på god vei. Fin komposisjon, det tekniske kommer etterhvert. Jeg har selv MYE igjen å lære :-)
Mathias R.

Takker og bukker for kommentarer :)
Er enig med deg Hanne i at på en mindre versjon ville ikke støy synes, men liker å vise fotografiet helt "ærlig" jeg da. Hva mener du med skarpet opp? Bildet er jo skarpt i seg selv og er faktisk betydlig skarpet opp. Kontrastene er også stilt opp ganske mye.

Anne: Nå sto kameraet stødig på stativ, fjernutløser (10sek) og helt vindstille da. Hadde jeg valgt blender f/10, så har jeg måttet kutte betydlig ned på lukkertiden, og da vil du på langt nær få den samme effekten i vannet som ved lengere lukkertider.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu