Tenkende
Utstyr
  • 1D2
  • 300/2.8L
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger259
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_376432} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Helge .

Veldig bra Marcus!
Du er dristig for tiden og jeg håper du fortsetter.
Utsnittet er passer fint med titelen, farger og skarphet er på plass.
Jeg har akkurat lagt ut et fuglebilde selv, nå sitter jeg med en fosil følelse..
Bra igjen Marcus.

Mvh
HRB
Avsluttet .

Flott bilde dette marcus - flott at du legger ut, du er en inspirasjon for oss alle marcus. Alt er som det skal på bildet :)

Daniel.
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Marcus!

Original og artig komposisjon av stokkandmadamen!
Veldig bra at du prøver nye vinklinger og tenkemåter.
Det uskarpe nebbet er og spennende, men jeg ville helst sett det og skarpt. Vet ikke hvor mye lys du hadde til rådighet i forhold til blendervalg, men antar at du bevisst har valgt å ha det uskarpt.
Ville gjerne sett noe mer luft over andehodet.
Artig positur og blikk.
Stå på videre med nye komposisjoner!
Tyrihilsen.
Arnold H.

Lenge sidan sist, Marcus - artig å sjå at du er her igjen.

Interessant og artig komposisjon det å dra motivet så langt ut i kanten. Flekken i venstre hjørnet er med og skaper balanse.
Vinkel og komposisjon understrekar tittelen, synes eg. Skulle gjerne samanlikna bildet med eit der nebbet også var skarpt, men er ikkje sikker på om det ville vore betre.

mvh
Arnold
Marcus V.

Takk for kommentarer!

Helge: Dristig, joda, men artig er det! Fortsettelse følger...

Daniel: Svært hyggelig å høre at jeg er til inspirasjon. Jeg legger ut når jeg har noe som jeg synes er godt nok, mens de beste blinkskuddene blir spart på. Sannheten er at jeg ikke har hatt noe å legge ut de siste 6 månedene, rett og slett fordi jeg ikke har fotografert noe særlig på hobbybasis. Men nå er jeg i gang for fullt igjen!

Hans-Jørgen: Alt er bevisst ja. Blenderen her f/4.5. Lukkertid på 1/2000s med ISO 400, ett stegs overeksponering. Med andre ord: nok av lys. Valget av blender er som sagt bevisst. Personlig tror jeg ikke resultatet hadde blitt bedre med større dybdeskarphet (les: skarpt nebb), fordi det ville ha gitt fraværende forgrunn (i den grad man kan kalle et uskarpt nebb forgrunn) og mindre dybde. Hva luft over hodet gjelder, er jeg helt enig med deg. Dessverre har jeg ingenting å gå på - dette er originalutsnittet (å komponere mens man fotograferer (og ikke i etterbehandlingen) er god trening!)

Arnold: Hei igjen ja, nå er jeg (forhåpentligvis) tilbake for fullt! Enig i at "flekken" (som er en annen hunnstokkand) skaper balanse. Uten den ville jeg ikke lagt ut bildet - ihvertfall ikke med dette utsnittet. Kanskje høydeformat hadde vært en idé? Det får bli uløst...
Aleksander M.

Hei Marcus!
Dette bildet har noe ved seg som jeg har vanskelig for å sette ord på, men det skal fortsatt litt til før jeg vil bruke ord som "veldig bra", at det er dristig og spennende er andre ting. Jeg liker det dristige kuttet, men er nok enig i at det ville vært bedre med mer luft over hodet. Hva om du hadde hatt bildet slik at du kuttet en tredjedel i underkant, og samtidig la på (minst) en tredjedel i overkant med luft, slik at anda står og ser oppover og undrer. Samtidig måtte jo da den andre anda vært plassert på en annen måte for å skape balanse... Vet ikke helt om du skjønte hva jeg mente? Synes dessverre ikke bildet som det er vist nå er veldig severdig, men jeg liker svært godt måten du eksperimenterer på!

Mvh Aleksander
Marcus V.

Hei og takk for kommentar Aleksander.

Jeg setter stor pris på at du er ærlig, for det er konstruktive kommentarer jeg ønsker. Takk.

Hva komposisjon gjelder er jeg helt enig med deg, men da dette er originalutsnittet har jeg ingenting å gå på i noen av retningene. Mer luft over skulle jeg svært gjerne hatt, ja, men slik er det nå ikke. Problematikken med manglende luft i synsretningen er klar, men det er lite jeg kan gjøre med det nå.
Erik S.

Jeg tror jeg ser en liten flekk til høyre for det mørke feltet. Tar jeg feil? Ser ut som støv eller annet. Forøvrig liker jeg utsnittet godt. Noe utradisjonelt, men for meg funker det.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu