Bildet inngår i albumet Sør Amerika og Antarktis -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-02-06 19:07:03
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-02-06 19:10:35
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2009-02-09 14:47:19
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS-1D Mark III
  • Canon EF 400mm 5,6L + 1,4X konverter
  • Brennvidde560mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • Annet+ 1/3 EV. Raw ISO 1000.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger499
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_374154} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Linda M.
Veit det skal bare vere konstruktive kommentarer på f/64, men dette bildet var utrolig stilig og må bare si det! Fantastisk å sjå at fugler som er så klønete i land, blir så elengante med ein gang dei kommer i vatnet. Isen i havet gjorde seg også. Tror kanskje ein panoramaversjon kunne gjort seg, men det er vel meir ein smakssak ein konstruktiv kritikk :-)

Ha ein fin dag!

Linda
Roger H.
Stilig bilde med full fart. Likte motivplasseringen
og den litt urolige billedflaten.
vh Roger
Ivan H.
Hei,

Blir ikke helt betatt av dette, Thorbjørn.
Når du plasserer pingvinen nede i hjørnet, tror jeg her ville valgt et kvadratisk utsnitt. Jeg sier tror for det er ikke så lett å se med å bruke ark for å se utsnittet på skjermen her. Du får ta en vurdering.
Lite detaljer på fuglen, men kommer kanskje av at du var et stykke unna?

Lurer litt på innstillingene du har brukt, blender på f/16? Er det pga den lange brennvidden? Kunne du fått det skarpere med å bruke en lavere blenderverdi for så å øke lukkerhastigheten?

Ellers så synes jeg det er et greit bilde, slik det fremsår nå. Men ville prøvd et kvadratisk utsnitt, og når jeg tenker meg om, kanskje også i s/h.

Mvh
Ivan
Ketil K.
Bøylepingvinens hopp er bildets flotte hovedaktivum.


Her hadde det sikkert vært best tror jeg med et næropptak/større brennvidde. Litt slapt i kontraste/farger.
Marius N.
Hei, liker bildet ditt...men syns det er for mye luft rundt pingvinen. Som kjetil også påpeker savner jeg mere kontrast. Elers fint:)
ingebjørg fyrileiv g.
Bildet kan se noe tamt og grått ut på thumb´en, men når man åpner det kommer smilet. Jeg liker miljøet med toner, is og bevegelse rundt, og posituren du har fanga er jo kjempelekker. Noe mer smell i kontrasten kunne det kanskje vunnet på, og det ikke ble overdrevet. V#1.

vh Ingebjørg
Helge S.
Det er sagt mye alerede om kontrast, detaljer m.m og det er jeg enig i.
Men jeg må si at jeg likte plaseringen i bildet meget godt. Det er et alternativ jeg vil bruke for utskrift og vegg pryd ved en senere anledning.

Helge
Thorbjørn R.
Mange takk for kommentarene.

Årsaken til såpass liten blender er ønske om størst mulig skarphetsplan. Bøylepingvinene beveget seg lynraskt og det var vanskelig å forutse hvor de dukket opp. Autofokusen blir også ganske treg med EF 400 5,6L + 1,4x konverter. F16 ble nok likevel litt i overkant - og har nok gått ut over skarphet/detaljering her. Dette forsterkes ved at bildet er beskåret noe.

Jeg har lagt ut en versjon i panoramaformat og en i kvadratisk format. De fungerer greit synes jeg, men jeg foretrekker utsnittet i v1.

Kontrasten er alledere justert opp, men det er mulig den kan økes ytterligere. Kanskje selektivt kun på pingvinen?

Mvh Thorbjørn



Ivan H.
Mer kontrast på pingvinen tror jeg bare ville forårsaket mindre detaljer.

Ble litt mer usikker på det kvadratiske utsnittet da du presenterte det her. Så der har jeg ikke noen fasit. Kanskje ville jeg kuttet litt øverst på den kvadratiske (men da blir den ikke kvadratisk lenger :)

Mvh
Ivan
Odd Tore S.
Bildet utfordrer idéer om andre formater, men her synes jeg at ditt første valg er det beste. Egentlig tenkte jeg ikke mer over den saken etter at jeg hadde fått opp bildet i full størrelse, mens det var første prioritet etter å ha sett thumbnailen.
Begrunnelsen min er at fuglen trenger rom til å "fly" i, og at miljøet ikke blir like godt gjengitt i panoramaformat.
PÅ denne skjermen virker kontrast og fargetoner troverdige. Ikke helskarpt, men heller ikke sjenerende uskarpt på min noe tilbakelente betraktningsavstand.
Odd Tore
anders s.
her klarer jeg ikke å bli 100% sikker om hvilken versjon som jeg synes at er den beste
tror nok at jeg holder en knapp på versjon 3
herlig bilde dette her
bra gjort å fange den i svevet
angående skarpheten så synes jag at den er godkjent
ha en flotters helg thorbjørn
mvh anders

Arvid B.
Likte best panoramautsnittet her, Thorbjørn! Synes det ga mest fartsfølelse. Stilige linjer i sjøen som harmonerer med fartsretninga til fuglen. Meget godt fanget i øyeblikket!

mvh

Arvid B
Øyvind A.
Morsom bevegelse på pingvinen. Jeg opplever V1 som mest dynamisk, og dermed mest vellykket. Men likevel, jeg synes plasseringen så langt ut mot hjørnet får noe litt krampaktig over seg, akkurat som det blir et litt for tydelig forsøk på å gjøre noe annerledes bare for annerledeshetens skyld. Når det er sagt, isbitene i vannet fyller ut flaten brukbart, så det fungerer faktisk ikke så verst.
mvh Ø.
Per Einar G.
Hallo Thorbjørn,

Likte den minimalistiske stilen du har valgt her, og med EF 400mm 5,6L + 1,4X konverter tror jeg ikke du kan forvente noe bedre resultat enn det du presenterer når lysforholdene er som vist her.

Jeg går for panoramaversjonen.

Mvh
Per E.
Torbjørn K.
Jeg synes posituren på pingvinen er veldig bra fanget, men ellers blir bildet litt for basst og tamt til at jeg blir bergtatt v dette. Vannet inneholder litt for mange blikkfang/is til at det rolige vannet gir deg et enkelt og rent bilde.

Torbjørn
Avsluttet .
Fint fanget (pingvin)situasjon. Siden en blir "tvunget" til å forholde seg til versjoner (som er en uting) er vel panorama'en å foretrekke, ikke minst pga. kontrasten, plass å fly på, og det er ikke så mange isklomper som forstyrrer helheten.
vh kjellh
Marit O.
Her var det fart og spenning Thorbjørn
liker best det kvadratiske utsnitte her,flott eksponert herlig positur!

mvh Marit
Sverre H.
Heisann Thorbjørn,

En flott bilde dette. Fine detaljer i vannoverflaten hver dette bildet mye. Fart og ro i samme bilde. Knipset i riktig øyeblik dette. Fin og kreativ komposisjon.

V1 er helt klart min favoritt, jeg syntes detaljene i vannet kommer bedre frem slik. Du kan kanskje som du selv sier selekitvt øke kontrastene på pingvinen noe. Har du forsøkt s/hv på dette?

Uansett, vakkert og fint formidlet.
Thorbjørn R.
Takk for ytterligere innspill.

Øyvind: Som du vel også er kjent med så får man jo, etter å ha fotografert en stund, et ønske om å presentere noe originalt og nytt - og det er da det går opp for en hvor krevenende dette er - og en får større beundring for de som faktisk får dette til på en noenlunde vellykket måte. Jeg gjør mine forsøk - med mer eller mindre hell (vel mest i sitnevnte kategori) - men her er faktisk ikke utsnittet et resultat av et ønske om å gjøre noe anderledes.

Den tekniske kvaliteten tillater ikke et helt tett utsnitt - og når jeg derfor måtte velge et større utsnitt, så synes jeg det er naturlig med godt med luft både foran og over pingvingen. Jeg synes Odd Tore sier det godt over.

Når man for øvrig skal forsøke seg på noe "nytt", så er dette noe jeg opplever det er svært vanskelig å evaluere selv - mye vanskeligere enn f.eks de tekniske sidene av bildet. Ærlige kommentarer er derfor ekstra viktige på slike prosjekter.

Per-Einar: Jeg er faktisk selv overrasket hvor bra 400mm 5,6L + 1,4x konverter yter her, avstand og lys tatt i betraktning. Bildet er i tillegg en del beskåret.

Sverre: Jeg har lagt ut en versjon i sorthvitt. I sorthvitt er det ekstra viktig å få fram kontrastene - så jeg har dradd litt i spakene i v4 her.

Mvh Thorbjørn
Espen R.
Hei Thorbjørn
Liker kompen din her, pingvinens plassering i billedflaten fungerer meget bra i mine øyne. For meg blir s/h versjonen førstevalget her.
Espen
Roger H.
Her likte jeg best #4 S/H. Litt mere trøkk i den.
vh Roger
Kjell Sigurd S.
Fuglen er fanget i en flott positur og situasjonen er fin. Valget av utstnitt er utradisjonelt og blir bare nesten for meg. Øyet blir raskt dratt ned i bildet og blir der. En motvekt oppe kunne vært en løsning, men i dette tilfelle blir det litt for mye å forholde seg til med de spredte isklumpene. Lyset er kanskje ikke så spennende men det gjør ikke så mye her synes jeg.

Kjell S
Svend Wiig L.
Hei Thorbjørn!

Har vansker med versjonene her der alle har sin plass.
Likevel er det dog plasseringen og bildet tatt i rette øyeblikk samt de sprette isflakene i flaten som kler helheten.

Uten å ha lest alle kommentarene synes jeg plasseringen er spenstig. Har kritisert deg i andre bilder for dødt lys og at kontraster kan hjelpe til i så henseende.
Ser at du valgte blender 16 noe som kan gå utover skarpheten på en rask hovedmotiv dog villet jeg kanskje ha en større blender.

Uansett et spenstig og intteressant bilde.

Mvh Svend
Jon K. L.
Spennende positur på pingvinen, som en fin avveksling til alle de "oppreiste" bildene vi ellers ser.

Jon K.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu