en ferd i skyggene
Utstyr
  • Canon 50D
  • Tamron 90mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger481
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_372530} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Avsluttet .
Hei Ingebjørg.
Så på denne inatt,men da var jeg så trøtt at jeg orka ikke skrive noe,fant heller senga hehe.
Men jeg falt for den ganske umiddelbart for jeg syns du har plassert den så himla godt i bildet.Blåtonene i bildet og spesielt bak "dyret"er nydelige.Har vært litt i tvil om hva jeg mener om skarphetsplanet,men har kommet fram til at jeg liker at den er så og si helt uskarp(bare en skygge),men at det er litt skarpt foran den der den er på vei mot.Bildet blir nesten litt abstrakt og jeg syns dette ble veldig bra.
Tone
Joachim A.
HELT NYDELIG!!!!
(men ville kanskje hatt med et av bakbena fullstendig hvis det var mulig mht utsnitt.)
Minner meg om en del bilder av Terje Hellesø.
Har ikke vidre kommentarer bortsett fra at bilde var så fint at det gav meg en oppriktig glede av å se det.

Hilsen joachim
Monika Frisvold V.
Hei

Dette er bare helt nydelig bruk av dof. Du har ogsåp fått fram en herlig bakgrunn som gir kompen mye sammen med den nydelige blåtonen er dette berre lekkert...

Flink du!
mvh monika
Espen A. I.
Fin stemning, mørkt og godt laget. Litt venstretung komposisjon kanskje, litt usikker der. Det fungerer godt som det gjør. Kunne tenke meg mer ben, som kjennetegner edderkoppene.

Espen.
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for kommentarer.

Tone - Det som nesten er litt skarp, er rumpa. Dvs at den er på vei inn i bildet.

Joachim - Så trivelig da. Det er bra å høre, godt at bildet gledet deg slik, og at du lar meg vite.

Espen - Tja, litt uenig der (men det spiller jo ingen rolle). Mer ben = mer skarphet = mindre spenning. Jeg kan ikke se for meg noe som kunne ha veid opp, da ville formen i bildet vært en helt annen.


Ingebjørg





Stine J.
Akkurat passe antydning med dybdeskarpheten du har valgt. Litt venstretungt, uten at jeg har noen gode forslag til alternative utsnitt. Passende blåtoner til å gjøre motivet litt dystert og samtidig magisk.

mvh Stine
Ivan H.
Hei,

Synes ikke bildet er venstretungt, grunnet fokusplanet er skrået og bevegelsen i bildet går inn og mot høyre.
Synes også fokus sitter, men litt vanskelig å se rumpen. Men det er enkelt å se at edderkoppen er på vei inn i bildet.

Litt usikker på toningen, da jeg ville prøvd å få den "inn i bildet" evt dempet blåskjæret i det lyseste partiene (hvis jeg klarer å gjøre meg forstått her). Ser også noe grønnskjer i bunnen av bildet, og usikker på hva det kommer av. Ville kanskje fjernet det også.

Ellers likte jeg bildet og liker macrobilder av denne type.

Mvh
Ivan
Avsluttet .
Hei Ingebjørg
Klarer ikke helt å forstå budskapet i disse macrobildene dine med insekter.

Men, når det er sagt, synes jeg at dette er noe bedre enn forrige utgaver.
Kunne godt tenkt meg et rausere skarphetsplan. Bittelitt mer. Ikke mer på bakken, men på motivet. For, det er vel motivet, dette krypdyret.
Ligger du virkelig i snøen og kravler etter disse små som ligger i hi for vinteren?

Tja, ganske stilig, når jeg får sett på det noen ganger. Liker komposisjon og farver. Litt tungt, men det er vel hensikten din.

Men, litt mer skarphet er ønskelig fra min side.

Ha en fin og travel uke Ingebjørg

mvh arild
ingebjørg fyrileiv g.
Takk til dere sistalende.

Ivan - Vanskelig å se rumpa? Nei, den er jo der den!? Jeg tror jeg skjønner hva du mener med å tempe blåtonene. Men jeg tror nok bildet står som det er. Jeg har sett det på flere skjermer samt utskrift, og kan ikke se noen spor etter grønt. Vet ikke hva det kan være.

Arild - Du forstår ikke budskapet mitt sier du. Tja, hovedbudskapet er jo å vise hvor mye spennende som skjuler seg der man vanligvis ikke ser, eller er. Jeg liker å fotografere annerledes, og at tankene blir noe satt i sving etter å ha blitt eksponert for slike bilder. I tillegg er det en utfordring å fotografere, samt veldig gøy å leke med form/skarphet og komposisjon. Skarpheten du etterlyser vet jeg ikke om hadde vært mulig her. -De går jo sin vei... Så ja, disse leter jeg gjerne etter, og det gir meg mye tilbake.


Mvh
Ingebjørg
Torbjørn K.
Hei

Det smale fokusplanet passer bra her, men jeg synes det er litt feilplassert og fokus burde vært litt lengre inn i bildet. Enkel grei komposisjon, men jeg synes fargene blir litt for voldsomme.

Torbjørn
John H.
Hei Ingebjørg
Enkel og virkningsfull komposisjon. Savner litt et kvassere fokuspunkt på "udyret". Mosedottene er med på å gi bildet liv, men de lider litt av sterk fargebruk.
John
Avsluttet .
he, tror jeg må rette litt på meg selv her:)
Åpningssetningen ble ikke så bra ser jeg i ettertid.
Selvfølgelig forstår jeg ditt budskap hehe. Ja, slik kan det gå iblant når enn er i farten. Litt over stokk og stein.

mvh arild
ingebjørg fyrileiv g.
Takker igjen.

Torbjørn/John - Fargene har jeg ikke gjort noe med, annet enn at bildet er tatt på ca.4200 kelvingrader. Det var mørkt.

Arild - Bra du forstår.


-Ingebjørg
Thorbjørn R.
Mye bra her. Edderkoppen er fint plassert, på skrå inn - og nedover i bildet. Det gir en god følelse av bevegelse - på tross av manglende bevegelsesuskarphet. Fargene forsterker stemningen og edderkoppen er passe uskarp og diffus (og mystisk). Det eneste jeg stusser litt på her, er skarphetsplanet like bak edderkoppen. Det tiltrekker seg blikket umiddelbart - men gir egentlig lite - og jeg opplever det som forstyrrende. Jeg lurer litt på hvordan dette ville blitt om du rett og slett bluret bort skarphetsplanet.

Mvh Thorbjørn
Odd Tore S.
Creepy. Gjennomført creepy, innhold, form, farge.
Jeg skulle likt at en del av krypet, kanskje helst tuppen på bakkroppen, hadde vært det skarpeste området her. Det er der blikket bør finne feste og vende tilbake etter rundturen i omgivelsene.
Odd Tore
Kristin S.
Et bilde med en hærlig mystisk stemning. Jeg synes komposisjon og valg av fokusplan er helt toppers. Nydelig blåtoner.Den uskarpe delen nede i venstre hjørnet og skarphetsplanet over skaper dybde, så du må ikke finne på å blure det vekk:)

Mvh Kristin
ingebjørg fyrileiv g.
Takk igjen for tilbakemeldinger.

Thorbjørn - Jeg liker/gruker i grunn ikke å blure bilder slik. Da ville jeg selv ha reagert på at det ikke så helt riktig ut, spesielt til dette motivet som er så tynt (og noe lite).

Odd Tore - Tja, med kun bakenden som skarp, tror jeg selv at jeg hadde savnet litt mer enn som så. Jeg har vært litt tvilende til steinen/mosen selv, men synes nå at delen er nødvendig.


Mvh
Ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu