Store Kjostind
Bildet inngår i albumet Lyngsalpene m.m. -
Utstyr
  • Nikkon Pronea 600i
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSkannet negativ, derav noe støy.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_371503} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .

Veldig stilig foto, jeg er litt usikker på hva jeg vil pirke på i dette. Men det var uansett veldig kult!
Ivar B.

Oi, nydelig fjell.Nå fikk jeg fryktelig lyst på tur:-) Nyter dette. Mvh Ivar.
Marit O.

Jeg rett og slett elsker disse mektige fjell
bildene dine Thorbjørn,fint komp!

Mvh Marit
Ørjan B.

Tøft bilde fra store kjostinden! Fint med menneskene på toppen som nyter utsikten. Farge nyansen på bildet passer bra her:)

Ørjan
Simen B.

Storslått og mektig dette. Godt formidlet:)

mvh Simen
Thorbjørn R.

Mange takk for kommentarene.

Store Kjostind (1488 m.o.h.) er en av de virkelig flotte toppene i Lyngen. Topp-platået er forholdsvis begrenset, noe som gir spektakulær utsikt i mange retninger. I bakgrunnen sees Jiehkkevárri (1834 m.o.h.)

Oppstigning skjer direkte fra riksvei 91, som følger fjorden her nede. Vinterstid må man vurdere skredfaren veldig nøye før man legger opp her.

Bildet er et innskannet negativ, noe som desverre går ut over den tekniske kvaliteten. Jeg var selv litt usikker på om det ble litt trangt i overkant - og om jeg burde bekjært noe til høyre.

Mvh Thorbjørn
Esben U.

Støtter godordene om dette bildet. (og serien forøvrig). Liker spesielt at du har med et menneske eller to. I tillegg til proporsjoner blir det formidlet en historie om toppturer i godt selskap. Du nevner overkanten og jeg er enig i det.
Tom R. E. K.

Flott bilde som formidler storslått natur!
Fargene og kvaliteten gir umiddelbart asosiasjoner til "analoge gamle dager" som en kontrast til moderne, digital perfeksjon.
Angående beskjæring synes jeg det kan kuttes en del til høyre- det vil få toppen til å virke mer dramatisk, og menneskene mer "på kanten"...

Uansett et flott bilde som gav en god følelse å se :-)
mvh
Tom
Arvid B.

Her får du i alle fall fram dimensjonene så det holder, Thorbjørmn! Flott alpelandskap - ikke akkurat gjort på ei time å komme seg opp på disse toppene. Støy til tross, du formidler et vakkert og dramatisk landskap her som neppe står tilbake for noe av det vi finner på Vestlandet!

mvh

Arvid B
Ole Arne S.

Mektig og nydelig bilde av et flott landskap du formiddler her Thorbjørn..
Fine kontraster, komp og utsnitt..
Liker bildet godt..

mvh Ole Arne
Andreas S.

Hei

Mektig natur flott presentert nok en gang fra deg. Herlig med de to personene som står på kanten av stupet. Vurderte å kommentere støy og fargetoner generelt, men ble brått oppmerksomat på at det var et scannet dias det dreide seg om her:) Fint formidlet fra den analoge tidsalderen!

Mvh. Andreas
Hilda Hol E.

Hei Thorbjørn.

Overveldende og majestetisk fjell-landskap. Personene er selvsagt viktige. Fint med fjella innover med "gråne bak gråne".
Du er heldig som kan farte på slike steder. Ta vare på nuet...

mvh Hilda.
Arild J.

bra det var personer i bildene slik man får se hvor stort fjellene er omkring og før dybdefølelsen

mvh aj
Thorbjørn R.

Mange takk for ytterligere kommentarer. Flere nevner personene - og jeg er enig i at de er viktige her. Jeg foretrekker også at de ser ned mot fjorden - i stedenfor å stå oppstilt ved varden (jeg har selvsagt noen av den varianten også). Innspillene om utsnitt er nyttige.

Arvid: Turen opp var tidvis slitsom, men gikk forholdvis greit. Det var når vi skulle velge en annen og "lur" vei ned at moroa virkelige begynte. Vi havnet i ei bratt renne, full av løsmasser. Det var virkelig slitsomt.

Mvh Thorbjørn
Jon K. L.

Åhh.. Fantastisk!

Jon K.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu