~¨ Når det bles ~¨
Frå Selestranda om ettermiddagen 16.januar kor det bles stiv kuling etter stormen som herja tidlegare.Med vinden i ryggen var det såvidt at eg klarte å stå i ro.Det mørkna og ISO 1000 vart brukt.
Bildet inngår i albumet -Vinteren er mangfaldig - - Her er det vinteren med stilla, stormar og skodda som eg vil formidla.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-01-18 05:02:25
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • AnnetISO 1000
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger177
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_369130} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Jarle H.

Hei Tone
Håper du hadde kameraet godt innpakka på stranda.
Vindens herjing synes godt i forgrunnen der blostlinjene leder utover mot havet. Fint med dei stille felta bak kvar lille stein. Synes også å sjå konturane av fotografen i det vindstille feltet i forgrunnen. Med vinden og bølgene som reiser seg mot land synes jeg du har fanga uveret på ei fin måte. Likte best fargeverjonen her. Den har mest liv i seg. Et kraftfullt landskap.

Mvh Jarle

Avsluttet .

Hallo Tone
Nå var det rett før jeg sendte ut etterlysning.

Jasså, så dere har snø å kave med der oppe på Lye. Kom deg ned fra fjellene.

Nydelig effekt med sanden som blåser. Som også Jarle sier, nesten som å se din skygge i sanden.

Så tørt det var nå før nedbøren kom, vinden har vært hard, fralandsvind gir som sagt fin driv i sanden.
Farver takk.
Fint lavt standpunkt, hvor sanden er hovedingrediensen i bildet.

mvh arild
Tone A.

Takk for kommentarar. Med så lang lukkartid og høg ISO var eg litt spent på resultatet pga manglande stativ med.Gråtoneversjonen fekk fort støy med bruk av justering i levels,så det vart lite kontrastar som kom fram der.
Jarle:Eg hadde ikkje med meg plastposen til kameraet denne gongen,men stod med ryggen til vinden.Takk for fin skildring av bildet.At du ser konturane av meg i sanden er god observasjon.Med ein stor dunjakke danna eg ein liten levegg.Men alle småpinnane kunne eg nok ha vore utan.
Arild:Godt at du ikkje sende ut ei etterlysning, tanken din var visst nok til å få meg i seget igjen.
Når det vinden herjar på Jæren og det er så iskaldt, var det mest meir varmt ved sjøen pga at vinden kom frå aust og heller møtte bølgene.Det var mest som eit dragsug som drog i meg.Gildt at du likar det låge fotostandpunktet.
Helsing Tone

Hilda Hol E.

Hei Tone.

Ser dere også har uvær med sterk vind.
Her syns jeg du har fått bra fram den rette uværs-stemninga.
Muligens kunne du kanskje kutta litt i nerkant av bildet. Jeg foretrekker #1.

Mvh Hilda.
Eli B.

Hei, flott landskapsbilde fra Jæren. Synes fargeversjonen er best her, men jeg tror den sort/hvite hadde gjort seg mye bedre hvis kontrastene økes litt mer. For s/h er også flott på slike typer bilder.Ja, nå leser jeg at det visst ikke var så lett å øke kontrasten, men tok du fila i raw? Det skal være mulig da å få det til. Eller eventuelt kanskje bruke burn tool i photoshop noe.

mvh Eli
Tone A.

Hilda:Takk for kommentaren.Det har blese storm denne helga og det var stiv kuling då eg stod på Selestranda.Eg kunne ha kutta litt nederst,men ville ha med rullesteinen i venstrekanten som gir litt motvekt til fyret.
Eli: Takk for gode råd.Eg prøvde fleire gråtoneversjonar,som det vart lite liv i. Fargeversjonen er lett justert i levels og med ørlite fargemetning,litt oppletting i shadows/highlights.Her trur eg at ISO 1000 gjer at bildet fort fekk støy.
Nå har eg hatt 40D i eit år og får ikkje opna Rawfilene i PS2,noko som er frustrerande.Så eg må nok til å kjøpa meg PS4 eller lightroom 2.Kontrastane i gråtone versjonen fekk støy, så fargeversjonen blei best.
:) Tone
Torild H.

Aggresivt sandråk slik det vises her, stoler på at du var riktig og godt kledd denne dagen!
Råk saman med den litt iltre sjøen med bølger og elles blå toner i biletet, vert dette eit skikkelig vinterstemningsbilete frå Selestranda!

Torild
Inger-Lise S.

Flott landkap. Jeg liker komposisjonen du har valgt, med den store forgrunnen.
Fine fargenyanser. Liker best v#1 her.

Inger-Lise
Hans Ø.

Her har du fått til en flott komposisjon med en fin gjengivelse av en uværsdag.

Selv om det er et uværsbilde hvor både vinden og bølgene føles, så opplever jeg også ro og en form for trygghet. Kanskje er det fordi det ikke er mennesker med (bortsett fra fotografen)...la det blåse ute mens vi sitter trygt inne.

Fargeversjonen klart best.

Hans
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu