På grunn av tankeløs mating fra broen på sydsiden av Østensjøvannet, der mat har falt ned i og ved veibanen har fuglene ved Østensjøvannet blitt lokket ut i biltrafikken på broen med tragisk resultat.
Her ser vi en overkjørt måke, det var flere andre overkjørte fugler der også. Det kan være grunn til å be dem som mater om å tenke seg om, og bilistene om å kjøre langsomt der veien går midt i den fuglerikeste delen av reservatet.

Det offentlige må også ta sin del av ansvaret ved å ha valgt den lettvinte løsningen, til tross for tallrike protester, å legge en meget trafikkert vei gjennom reservatet, med alle de negative konsekvenser det medfører.
Bildet inngår i albumet Menneskelig uforstand - Naturfotografer er kritisert for mest å ta "vakre", men intetsigende bilder. Jeg prøver med dette å ta opp problemstillinger som setter spørsmålstegn ved menneskelige disposisjoner i forhold til naturen rundt oss. Om det nytter eller har noen hensikt vet jeg ikke.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger440
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_368805} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Marthe B.
Stakars! I den posituren så den fredelig ut, men jeg får assosiasjoner med et krigsoffer eller noe. Markene er med på å undertreke stemingen. Et bra bilde som forteller mye!
(det er ikke ofte jeg synes synd på måker)
Dagfinn L. M.
Du har lagt dette bildet ut på bildekritikken. For meg ser det ut som et bilde av en død måke som hvem som helst kunne tatt. Lyset er hardt, komposiusjonen er lite spennende, og de lyseste delene av fjærdrakten er utbrent. Historien om en død måke kan sikkert gjøres til et spennde bilde, men det synes jeg ikke du lykke i her.
Ketil K.
Takker for kommentarene. Dagfinn, tar du poenget? Hensikten med dette bilde er noe annet enn det rent fototekniske. Dette er mer et innlegg i debatten om intetsigende vakre naturfotografier som mangler strategi og tema, og som ikke er noen pådriver for at vi mennesker skal forholde oss riktigere til naturen. Som du ser er det lagt ut under diverse, da det ikke finnes noen sjanger for naturstrategibilder. Men jeg er enig i at bildet som sådan sikkert kunne vært bedre, men det var altså ikke hensikten å lage et vakkert og estetisk naturbilde, og bør ikek bedømmes ut fra en slik mal. Litt leit at jeg må påpeke dette, det viser muligens at få bryr seg om problemstillingen. Men jeg har flere bilder i sjangeren på lager, så får vi se etter hvert.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu