Tårnseiler tar stingsild
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_365471} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
anders s.
hmmmm
fiska du den:-)?
eller henger den bare til tørk:-)
får håpe det bare er en manipulasjon:-)
mvh anders
Monika Frisvold V.
Denne var vel en smule spesiel...
Her går jeg ut fra at det følger en historie..
bildet viser jo at det er mørkt og Tårnsvalen flyr faktisk i søvne..her må det være en kombinasjon mellom søvn og matjakt..
bilde i seg selv er ikke det store, men hva har skjedd?
mvh monika
Aleksander M.
Hei Svein!
Et merkelig og litt dramatisk bilde du har lagt ut her. Regner med at du har en historie å fortelle, men at du først vil høre andres tanker om dette, uten historien. Prøver å holde meg til selve bildet, ettersom jeg er sikker på at du selv har god kontroll på hva du driver med der oppe! :)
Jeg synes bildet er svært dramatisk, og de triste fargene, uskarpheten og den "ustøe" komposisjonen er alle med på å gjøre det. Jeg har sittet i rundt et kvarter og sett på bildet nå, og jeg har fortsatt ikke funnet en "konklusjon", noe du kanskje tar som et godt tegn? Ellers har jeg vel ikke noe annet å si enn merkelig!

Mvh Aleksander
Jon Erik V.
I alle dager..
Ser jo dramatisk ut og uten sammenheng at en tårnseiler henger på kroken..

Her trengs klart en story å tillegge bildet.

Jon
Svein B.
Hei, og takk for kommentarer og spørsmål rundt bildet. Bildet lagt ut uten noen forhistorie for å se om bildet i seg selv kan få betraktere til å tolke, undres og mene noe. Bildet skjuler ingen gjemt gåte, men selvfølgelig kan en undres hvordan dette har skjedd. Kort beskrivelse:

Ved ei mye besøkt fiskeelv ved inngangen til Jotunheimen går en kabel over elva rett nedenfor ei bru, i denne kabelen henger sportsfiskere igjen ganske store mengder fiskeredskap hvert år. Over elva streifer tårnseilere og svaler på insektjakt sommeren igjennom, og som en følge av dette bøter en del av fuglene med livet ved at de tar feil og snapper insektimitasjoner hengende i kabelen over elva. Mest spesiell var denne tårnseileren som hadde slått seg på ei stingsild. Ett trist og makabert syn, men desverre ikke helt uvanlig ved flere fiskeelver rundt omkring.

Mvh
Svein B
Odd E. k.
Hei Svein!

Et tragisk bilde fra våre ettelatenskaper. Dette er nok til ettertanke når en slynger fiskeredskapen nær lysledninger og kabler som ofte finnes nær fiskeplasser. Ser alt for ofte ting ute i naturen som kan være farlige for våre firbeinte og flygende skapninger.Tenker da på glasskår, åpne bokser som hodet lett kan festet i, netting, piggtråd ,kabler, vindmøller etc. Flott dokumentasjon til ettertanke Svein!

Mvh

Odd E.
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Svein. Det er ingen tvil om at bildet trenger historien her, for det hele er temmelig absurd hvor motivet ikke stemmer overens med det virkelige. Det hele forsterkes veldig av de mørke og dystre tonene, og jeg synes det er fint at du får fram litt "dinglende" bevegelse. Synd at ikke fiskerne tar slike hensyn.

vh Ingebjørg
Svein B.
Hei, og takk for kommentarer fra dere to siste også. Historien bak bildet gjør det selvfølgelig enklere å mene noe om situasjonen og hva bildet formidler- det er klart. Forhåpentligvis kan bildet vekke noen tanker- men målet er ikke å si noe galt om sportsfiskere mer enn andre. Bare ett eksempel på at det er så mangt av det vi foretar oss, også i ren glede over natuen, som kan få konsekvenser vi ikke forutser der og da.

Mvh
Svein B
Egil S.
Hei man!

Snakker om å "fiske" - det finnes mange slike feller rundt etter oss fiskere. Samvitigheten kan mange ganger gnage, når man ser slike tragiske hendelser.
En liten historie bare til slutt:
For noen år tilbake var jeg og broren min og fisket med oter fra land på nedre Sjodalsvatnet. Problemet var bare at det bet på mye småfisk når vi satt oteren ut. Til slutt gadd vi ikke å ta inn igjen oteren med en gang, resultat ble at disse ble med en god stubb ut på vannet.
Oppe på himmelen var det etterhvert noen som ble veldig interessert i denne fisken - måka.
Tro meg eller ei, men en av disse fløy ned og slukte en av fiskene på kroken. Resultatet kan du kanskje tenke deg...
Jo, en oter som vi brukte nesten en time på å løse flokene på, og dessverre en død måke.
Tenker dette var ord til ettertanke jeg...

Ha en fortsatt fin kveld nede i dalen. Aller helst med varme på peisen O:)

Egil
Øyvind A.
Jeg har vært innom denne flere ganger, og har forsøkt å la det modne. Storyen er tydelig nok, den skjønte jeg før jeg leste din "fasit".

Jeg regner med at du har en mening med den presentasjonen du har valgt, med uskarp fugl og ellers passe grått og undereksponert. Jeg er likevel ikke direkte overbevist når det gjelder bruken av disse virkemidlene, men uansett sterkt og fengende bilde.

mvh Ø.
Svein B.
Takk for nye kommentarer.

Egil: Hei man ;o) Du presenterer jo nok ett eksempel på en noe makaber opplevelse, og for dere som var der sitter nok opplevelsen i, og dere minnes det nok hver gang dere setter ut oteren. Slik kan det gå, og i den store sammenhengen er alt dette bare små uhell- men....likevel er det ting vi som er oppriktig glade i naturen alltid bærer med oss. Ha en fortsatt fin kveld du litt lengre nord også, og hold varmen- sola varmer snart igjen.

Øyvind: Bildet var nok ment for "fri tolkning", uten tekst- og med kanskje i overkant bruk av virkemidler i presentasjonen. Jeg famler når jeg prøver meg på slike "stunt", for egentlig er jeg nok mest erfaren i "fugl på pinne" og naturfoto av det mer tradisjonelle slaget. Så dette her blir for meg en ny måte å tilnærme seg ett emne som engasjerer meg, og en ny prøvelse i å bruke foto til noe mer enn ren underholdning. Derfor er det også veldig godt at dere er helt ærlige i tilbakemeldingene, og at du har tatt deg tid til å la bildet modne- tusen takk for det.

Mvh
Svein B
Avsluttet .
Flott dramatisk bilde dette, som sender en beskjed. Stilig med de mørke kantene, likte igrunn dette :D - hører hjemme i et galleri :D

Daniel.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu