Egyptian Girl
En liten fattig pike i veikanten et sted mellom Hurghada og Luxor i Egypt. Det var vanskelig å anslå jentas alder, men hun er nok ikke fylt 10 år enda. Hun poserer for baksish, turister får ta hennes portrett for en liten penge. Moralsk sett så synes jeg dette er på kanten og vel så det, men jeg tok hennes portrett allikevel, og betalte henne 20 egyptiske pund. Da hun fikk pengene, som var noe mere enn de fleste andre betalte henne, kom et lite, skjevt smil og de store øynene hennes ble enda blankere.
Jeg synes bildet viser en dyp nød og desperasjon, hennes blikk og uttrykk fortalte meg at dette er noe hun ikke ønsker å gjøre. Munnen sender det viktigste signalet, den sier at hun finner dette ekkelt og ønsker seg et bedre liv. De foldede hendene som klamrer seg om geita understreker hennes bønn og kompletterer bildet og dets budskap. Det var vanskelig å ta dette bildet.
Utstyr
  • Canon EOS 40D SLR
  • Canon EFS 17-85mm 4-5,6 USM IS
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_363129} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Avsluttet .
Synes dette er et fin portrett. Liker veldig godt spisslyset som solen lager rundt jenta, det gir litt mer dybdefølelse i bildet.

Aina s.
Barn må gjøre verre ting for å tjene til livets opphold enn å bli fotografert, så det at du gav henne en slant for poseringen synes jeg er en bra ting. Hun jobber som modell, og tjener penger for det. Alternativene kunne sikkert vært verre.
Enig med Svein ang lyset, som gjør portrettet bra. Synes for øvrig geita kunne fortjent et eget bilde for seg selv. Liker veldig godt det kvadratiske området rundt geita og hendene til jenta som holder dyret. Et utsnitt her ville kuttet vekk fattigdommen (som vises i ansiktet til jenta), og gitt et bilde som symboliserer omsorg. Mener derfor du har to gode bilder her, ett slik det er som viser fattigdommens ansikt, og ett utsnitt med geit og hender som viser omsorg.

Mvh Aina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu