• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-12-20 18:07:08
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger296
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_362216} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Yngve Sem P.
Rart. Når du først har valgt en slik beskjæring, finner jeg det snodig at du ikke har like mye vegg på hver side av døra. Samtidig kan det jo hende at en "uferdig" beskjæring står greit i stil med den "utferdige" døra. Kanskje pusse opp begge deler ? Døra er jo i for seg et syn i seg selv, men denne gjengivelsen fremstår som smått uspennende for meg. Croppingen har også gått litt på bekostning av den tekniske kvaliteten, så slitasjen er gjennomført, om ikke annet :)
Torild H.
Nå minner du meg om div.opppussingsprosjekt eg har ein tendens til å starte på - sånn rett før jul; ojsan.
Sånn sett får biletet fram ein del tankar hjå meg og det kribler i fingrane etter å få opna eit malingsspann igjen.

Fint lys og eksponering, og formatet følger døra sitt format, utsnitt må vel seiast å vera skåre ned til beinet, og det er heilt greitt, i grunnen ikkje tvil om kva du vil formidla her.

Torild
Aina s.
Jeg ville ikke hatt med noe annet enn døra her. synes den er severdig, med "kunstverkene". Synes området rundt døren forstyrrer, og og den sorte rammen med hvit kant i tillegg, blir for mange rammer.
Mvh Aina
Inger-Lise S.
Fin struktur, flotte farger. Liker formatet. Jeg er ellers enig med Aina..

Inger-Lise
Lars-Anders M.
Jeg liker det som det er.
mvh
LAM
Odd Tore S.
Takk for kommentarer og tips!
Når kommentarene mest går på ramme i stedet for på selve bildet har jeg ikke truffet særlig godt.
v2 er et mulig alternativ.
Bare dørbladet uten noen form for vegg (dørkarm mangler her) blir litt for mye svevende spøkelsesedør for meg, så jeg har heller forsøkt å tone ut veggen mot helt svart.
Dette er et forholdsvis aparte byggverk, så døras omgivelser er nokså trange og ikke særlig rette. Men velbrukt speildør for innendørs bruk brukt som ytterdør gir noen interessante effekter.
Odd Tore
Roger K.
Hei Odd Tore!
Store sprang i motivvalg fra din side noe som gjør det spennende å følge med deg. En svunnen tid har du referert ofte til tidligere også med god dokumentasjonseffekt. Nå er det litt vanskelig å bestemme tid for denne døren, men ikke så alt for lang tid tilbake ut fra dørtrøkker. Skal vi si slutten sekstitall? Kanskje ikke så mange helt rette linjer å forholde seg til der du har valgt å holde den horrisontale linjen. Dette blir jo den korteste linjen å forholde seg til og kunne vært fristende å legge vekt på den vertikale. Du har ikke latt deg friste da det nok blir betydelig mere fremtredende skjevheter i en slik konsentrert sak. Når det gjelder versjoner så står de seg godt begge ut fra hva en vil ha frem. Ommrammingen i versjon en er jo ikke likt fordelt og synes dette er helt ok. I motsatt fall får du som i versjon 2. Her trykker en enkel gammel dør på netthinnen. Denne versjonen gjør seg bedre i et betydelig større format. Denne familien eller kanskje flere har hatt mange valg i farger til de ble lei hele greia og plasserte henne utendørs. Det var vel helst sparekniven som meldte seg og det man hadde fikk duge.

Mvh RK
Øyvind A.
Døra er morsom nok, og fotogen så det holder. Men din tilnærming til motivet stiller jeg mer mer tvilende til. Det blir så rett på at bildet bare holder noen sekunder før jeg er ferdig med det.
Hva som kunne gjøres for å gi det et løft, er vanskelig å si noe om, men å ha med mer av omgivelsene er det første jeg tenker på. Om det ville vært mulig i praksis vet jeg sef ingen ting om.
mvh Ø.
Torbjørn K.
Jeg synes v2 ble best og enklest. Motivet er veldig bra, og viser generasjoner med klattmaling og oppusing etterfulgt av forfall. Selve fotografiet blir kanskje litt mer avfotografering av et ferdigkomponert bilde, og ikke så spennede i seg selv. Men som Øyvind, så ser jeg heller ikke hvordan du skulle løst det annerledes.

Torbjørn
Odd Tore S.
Takk for flere innspill!
Hensikten min var å få tilbakemelding på om døra kunne stå på egne ben. Jeg konkluderer med at det er heller tvilsomt.
Så da får den bli en del av huset i skogen, et merkelig hus med stort sett bare ståplasser. Men det får bli en annen gang, kanskje.
Det er mange interessante byggverk utenfor alfarvei, og dette er ett av dem.
Odd Tore
Stine J.
Hei

Rene verdenskartet på den døren. :) Litt underlig at det ikke er noe som "holder" døren på plass. Jeg ville sagt at du med fordel kunne hatt med litt av veggen, alternativt gått enda tettere på.

mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu