Vintersol på Lombardiet
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger314
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_360916} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Ivar B.
Lyset og stemningen er prima. Gyllent fint lys og fin blå kuldefølelse i skyggene. Komposisjonsmessig noe ubalansert med tyngde i høyre side. Balansen reddes noe ved midtsaentrert sol. Mvh Ivar.
Eli B.
Hei Odd Tore, her har du et velkomponert flott bilde. Et spennende bilde i mine øyne, mye annerledes enn mange andre bilder i sol/tre sjangeren. Det som gjør det annerledes er midtstillingen av sola, men her er det for meg helt greit på grunn av det vifteformete lyset rundt. Altså strålene, de kommer til sin rett ved å ha sola der den er plassert. Trærne og spesielt venstre side av bildet, der det er mer åpent landskap bidrar til også noe mystikk i bildet, der tåka ligger tjukk over landskapet og brytes av solstrålene. Det er nesten så jeg mistenker at du har blåst litt dugg på linsa, men det kan jo også være at det var slik det var. I alle fall synes jeg at dette bildet er spennende og at man ikke vil gå lei det.
mvh Eli
Svend Wiig L.
Hei Odd Tore!

Meget godt fanget der sol, tåke og skog lager dette bildet til meget delikat og severdig bilde!

Balanse er nevnt men har tenkt litt over det der solen er i sentrum, altså i bildet og sprer sine lys til den mørke og lyse siden.
Funket forsåvidt da...når jeg fikk tenkt meg om!:)

Bra!

Mvh Svend
Ann T.
Hei Odd Tore, synes at du har fanget en bra vinterstemning her. Det fungere ganske bra.
Mvh. Ann
Christer Hoel O.
Herlig lys og vinterstemning. Noe tungt på høyre side, men pent
Mvh Christer
Thorbjørn R.
Ble nærmest litt forvirret når jeg først kikket på dette. Men lys og stemning er jo prima.

Mvh Thorbjørn
Nils G.
Strålende, glad og optimistisk stemning. og ikke minst er det flott sett, selv ville jeg antagelig bare ha ruslet forbi uten å ha fått med meg dette slik du har klart det her.
Jeg er nok enig med dem som snakker om ubalanse.
Men allikevel et bilde man bare må ha med seg.
Lurer på om det ville få enda mer "smell" hvis du øker kontrasten slik at de mørke partiene blir mørkere. Det er vel noe du allerede har vurdert.
Så må jeg få returnere dine egne ord: tåke er fotografens beste venn. Og flott utnyttet er det her.
Roger K.
Hei Odd Tore!
Det var da voldsomt hvor du har fanget inn solstråler her. Rene eksplosjonen i alle retninger. Varm og gyllen tone i lyset i en kontrast til en ellers kjølig atmosfære. Her er vel nok et bevis på at midtstilling kan fravike regelen. Slike motlysbilder er jo ikke av den enkle sorten og lyset i venstresiden din beveger seg litt på kanten, men holder. Mengden av lys i venstresiden veier vekskåla greit opp mot det litt tyngre innholdet i høyresiden. Godt sett og lønn for strevet teknisk har du fått.

Mvh RK
Odd Tore S.
Takk for kommentarer, særlig om førsteinntrykk og balanse.
Men slik var det bare:
Lave tåkeflak over Halsjøen denne desemberdagen. Sola står så lavt at den bare klarer skarene i åsryggen på sydsiden. Men på Lombardiet er det en mulighet om jeg venter og tåka holder seg i skinnet en liten stund.
Og øyeblikket kom. Her er det.
Det var dagens siste solstråle på Lombardiet. Tilvokst av trær som det er, var valg av standplass og utsnitt nesten gitt.
Og uten hodelykt hadde turen tilbake blitt mer enn spennende.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.
Herlig lys, men noe blasse toner rekker ikke å treffe meg helt. Lyset er majestetisk nydlig, og motivet det spres fra er også lekkert. Men balansen trekker bildet noe ned, og spesielt det lyseste området til venstre trekker til seg mye oppmerksomhet.

vh ingebjørg
Kjell Sigurd S.
Flott vinterstemning og tøft lys. Stemningen er fengende. Komposisjonen manler litt spenn og virker udefinert (kan det sies sånn?).

Kjell S
Lars-Anders M.
Vineren er verkligen her.BRA DETTE.
MVH
lam
Erik J.
Kjempefint lys, hvor tåka bidrar sterkt. Jeg opplever litt ubalanse i bildet, det blir litt tungt på høyre side. Den venstre halvdelen av bildet har mye bra i seg.
Odd Tore S.
Takk for flere meninger!
Som skrevet før, dette var én mulighet, og den tok jeg. Jeg skulle gjerne sett at åsen på høyre side ikke hadde vært så tettvokst.
På denne skjermen er bildet mye blassere og med flatere lys enn det var på PS-skjermen. Det er nok ganske skjermavhengig. Men det var det ikke hensikten min at det skulle være blast.
Odd Tore
Tor Eirik P.
Hei Odd Tore!

Likte dette veldig godt. Jeg likte komposisjonen godt, og synes ikke den tunge høgresiden svekker bildet på noen måte.
Eneste minuset er at også på min skjerm så fremstår bildet noe blasst.

Tor Eirik
Stig Børre E.
Spektakulært lys. Litt usikker på valget av utsnitt, blikket trekkes mot venstre i bildet - jeg ville sett mere der. Tonene er fine. Mere kontrast tror jeg vil ødelegge stemningen. Spennende bilde.

StigB
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu