Månen, Solen og Nordlyset
Fant fram noen bilder fra Ersfjorden i Troms, Mars 2008. Dette bildet er tatt relativt tidlig på kvelden, derfor den karakteristiske blå himmelen. Fikk med meg både solnedgangen og fullmåne. Var et fantastisk vær, kaldt og vindstille.
Er svært fornøyd med bildet. Dette bildet går ut som julegave i år. Har skrevet det ut i A4 og det kom ut meget bra. Skriver ut i A3 senere i dag.
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker13s
  • Nei
  • AnnetPlasserte kameraet 15-20cm over vannflaten, skrått oppover. Har således måtte korrigere noe på perspektivet. Har ikke brukt støyfjerning her annet enn 25 på fargestøy i ACR. ISO 800.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_360432} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Elisabeth Strøm B.
Fantastisk bilde - bare nyter det jeg !
Utrolig god komp og fargetoning.
God jul !
Elisabeth;
Tom R.
Nordlys fra Ersfjorden har vi sett mange ganger før her på dotten, men dette er jo ganske så bra selv om ikke Nordlyset har den mest spenende formen
Er litt usikker på forgrunnen her, selv om fargene passet til den litt for mye opplyste brygga.

Tom:) http://northernlights-photo.com/
Marit O.
Hei Ole Christian!
Stemning er virkelig til og ta og føle på,liker utrolig godt fargetonene og hvordan nordlyse svinger seg rundt fjelle her,persjonlig hadde jeg foretruket uten brygga.

Mvh Marit
Ole Christian S.
Hei, takk for tilbakemeldinger.

Tom; Ja Ersfjorden er vel egentlig "oppbrukt" snart og Nordlyset hadde kanskje ikke den mest "spennende" formen her. Men synes allikevel, tatt eksponeringstiden i betraktning at Nordlyset hadde bra struktur her. Motivet er velkjent, men jeg synes dette bildet skiller seg fra mange andre med at det er tatt relativt tidlig på dagen/kvelden, som med en lengre eksponeringstid gir en veldig spesiell og fyldig/sterk blåfarge. Nettopp fargekombinasjonene i dette Ersfjordbildet gjør at det kanskje skiller seg, og jeg hadde derfor lyst å vise det. Og det faktum at solen nettopp hadde sneket seg ned bak horisonten, og at fullmånen var der samtidig bidro også.

Er enig i at bryggen her er for sterkt opplyst, du som har vært der vet at den desverre er sterkt belyst. :) Jeg burde/kunne kanskje tonet denne noe ned. Når det gjelder forgrunnen øket jeg eksponeringen noe på stenene for å fremheve disse da jeg mener dette gir mer fylde og bedre komposisjon i bildet.

Har flere versjoner av dette bildet, hvor Nordlyset sprer seg osv, men fant dette til å være det beste. Kanskje legger jeg ut en versjon til.

Takk til Elisabeth og Marit. Stemningen var fantastisk, jeg var alene med kaffekanna og kameraet i fjæra, og himmelen var faktisk veldig blå. Og selv om øynene våre kanskje ikke klarer få inn like mye lys og farve på 1sek som kameraet gjør på 13sek, så mener jeg at dette bildet gjengir ganske autentisk det jeg opplevet der og da.

Marit og Tom; ja brygga er dominant, men den var der, og er der, og den er ganske sterkt belyst, desverre. Heldigvis er det en trebrygge og ikke en grå og trist betongbrygge.

Takker for konstruktiv kritisk, og hyggelig feedback.

OCS

Eva Marie P.
Nydelig bilde av nordlyset. Det er utrolig skarpt og godt, virkelig et magisk bilde. God komposisjon.
Det må være den perfekte julegave dette.
Enig i at brygga lett blir noe som drar blikket til seg..men bildet er så flott uansett.
Takk for synet!!Du e flink,
-epl
Marius S.
Knalltøft!
Det får meg til å ville kjøpe flybillett til nord med en gang.
Synd vi ikke har slikt her i sør :(
god jul
Borgar Engeland H.
Er ikke enig med dere som måtte mene at nordlysbilder fra Ersfjorden er oppbrukt. Jeg synes det e spennende å se hva forskjellige fotografer klarer å få ut av samme motiv under forskjellige lys- og værforhold. Sånn sett synes jeg dette bildet skiller seg godt fra mengden av nordlysbilder jeg har sett fra Ersfjorden.

Dette bildet skiller seg ut fra andre ersfjordenbilder jeg har sett fordi det har et stort fargespekter. Nordlyset i seg selv er ikke det mest spektakulære, men i dette tilfellet tenker jeg "less is more". Ettersom bildet har så mange andre fine detaljer, synes jeg det rolige nordlyset prikken over i'en i et flott landskapsbilde.
Ole Christian S.
Takk for tilbakemeldinger fra Eva, Marius og Borgar. Borgar, Ersfjorden blir vel aldri helt oppbrukt sålenge det er fint Nordlys der nei. :) Men en del bilder finnes det derifra ja, og det med rette. Og som nevnt ja Borgar, valgte jeg å dele dette bilet også pga av omstendighetene. Ofte veldig bra forhold i Ersfjorden, og dessuten er det ikke alle her på "dotten" like "priviligerte" som oss i Tromsø området som har områder som Ersfjorden så nær og kan se den når vi vil.

At Nordlyset ikke har en "dansende" form gjør det ikke nødvendigvis mindre fascinerende for meg. Nordlyset denne kvelden (som var så klar) var så mektig og rett at det nesten så ut som jeg stod rett under Melkeveien av Nordlys. Husk at øverst i bildet er nesten rett over meg da vivinkelen stod plassert nesten nede i vannflaten. Det fortsatte videre bakover like markert.

Har og bilder fra kvelden før med enda større utbrudd, men da kom jeg sent, og da var det delvis overskyet.

OCS
frank ove v.
Dette var fantastisk bra da. Hadde vært enda bedre uten bryggen som stjeler for mye oppmerksomhet fra nordlyset synes jeg.
Alexander Rex E.
Gratulerer med værfotokonkurransen :) Lykke til på fredag når ukesvinneren avgjøres :)
Ole Christian S.
Ja takk for det Alexander. Fredagen er jo bursdagen min også, så hvem vet, kanskje jeg får en uventet bursdagsgave? :)
Sif Eva Viola B.
En av de flotteste nattlysbildene jeg har sett !!!! Liker det utrolig godt !!!
Gunnar M.
Et flott bilde av nordlys slik jeg desverrre aldri har hatt mulighet til å oppleve det. Bryggen tar en del oppmerksomhet ja, den gir imidlertid også en interressant kontrast av menneskelig aktivitet i denne mektige naturen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu