Fraflyttet
Finneflakseter, Krokskogen
Den som finmyser vil finne tre fraflyttede boliger.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-12-02 20:47:26
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger258
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_358662} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Asbjørn M.
Fuglekassen gjør dette til et artig bilde.
Fuglekassen ser mer falleferdig ut enn hovedhuset,
men antaglig er den mer bebodd.
Ville beskjert litt i bunn.Like over gresset,men ta med nedre del av den øydelagde døra.
Jan O Ø.
Hei.
Her har vært huset både mennesker og fugler. Nettopp dette hever bildet synes jeg i tillegg til inntrykket av det gamle. Flott bilde. Tror ikke jeg ville beskjært det i bånn.
Mvh Jan O.
Edmund M.
Låst og stengt for siste gang. Gjelder det også fuglekassa? Også den ser ut til å lide samme skjebne som huset, altså å bli fraflyttet. Nå er det jo ikke sikkert fuglene stiller samme krav til komfort som vi mennesker. Men også fulekassa ser jo også ganske forlatt ut, da. Her har mennesker og fugler levd side om side, i fred og fordragelighet, og så å si med samme samme inngangsparti. Og sikkert til gjensidig glede for hverandre. Fotografiet har duse, vare farger, som bidrar til den litt vemodige stemningen. Den visne vegetasjonen i nedre del av bildet underbygger følelsen av fraflytting, derfor ville ikke jeg ha beskåret bilde i nederkant. Den skakke døra forteller meg at den er sliten, og nå gjerne vil ut av sin vante tjeneste, og heller vil avslutte sitt liv som et minnesmerke over svunne tider. Fint observert, og en godt formidlet historie gjennom ditt fotografi.
Mvh.
Edmund

Eli B.
Hei Odd Tore, Fuglekassa ser like fraflyttet ut som huset. Døra med lås på, og en tram som har rotnet opp for lengst. Spennende motiv, nostalgisk. Fuglekassa står i kontrast til inngangsdøra, likevel henger disse to elementene sammen på en øde og forlatt måte. Bra fanget!

mvh Eli
Erling K.
Jeg likte dette her! Fuglekassa gjorde bildet. Nei, bildet bør ikke beskjæres. Det visne graset og den råtne dørstokken bør være som det er.

mvh Erling
Lars-Anders M.
Meget godt sett og fotografert. Farger utsnitt innhold er meget godt.
mvh
LAM
Odd Tore S.
Takk for kommentarer og forslag!
Jeg vil nok beholde graset. Det er passe rotete og forteller at her kommer det til å bli råteangrep fra bunnen av ganske snart.
Dette er et gammelt tømmerhus som er panelt. På de veggene hvor det ikke er panel er den nederste stokken ganske morken.
Jeg legger til en v2 som viser fuglekasse med loftsleilighet. Den er nok den siste som ble fraflyttet.
Odd Tore
Stig Børre E.
Sjarmerende utsnitt, men jeg syns fuglekassa er det mest interessante elementet. I hovedbildet får den for liten plass (i alle fall i webformat).

StigB
Tove H.
Fuglekassen gjorde det lille ekstra - det ble et bra fraflytningsbilde, hvor både folk og fugler har flyttet - kanskje har det bodd en musefamilie der også.... Liker utsnittet.
Hilsen Tove
Ann F.
Jeg synes du har valgt et helt greit utsnitt her. Var først litt i tvil om den hvitflekkede planken helt t.h., men jeg tror det ville blitt lovlig snaut uten den.
De to plankene som stikker inn i nordvest er geniale.
Skulle jeg endret noe her, ville det være å dra opp rødfargen selektivt - dvs. bare i den rustne hengelåsen og i hvadetnåer som omkranser innflygningshullet i fuglekassa. I resten av bildet ville jeg forsøkt å dra fargemetning ned en tanke, økt kontrasten pyttelitt (men ikke i de før nevnte rustne delene), og skarpet opp hele bildet litt mer for å få frem strukturen i treeverket og i rustdelene. Gresset foran kan forresten godt får være som det er uten mer oppskarping.
Beskærning nedenfra - kanskje, men ikke lenger opp en at røret som stikker inn nedover nede t.v. har en tanke luft under seg før det forsvinner i gresset.
V2 ble et helt annet bilde - uten den samme historien om fuglekassa ved siden av ingangsdøra.
Mvh Ann
Odd Tore S.
Takk for flere kommentarer, og en spesiell takk til deg, Ann, for en grundig gjennomgang. Den vil jeg si at er helt f/64!
Høyre planke: Må være med, bidrar til inntrykket av skjev dør.
Rødfarge og fargemetning generelt: Jeg har ny skjerm, og sliter med at den er nokså annerledes enn de gamle. Det som så/ser fint ut på dem blir rett og slett fargesjokk på denne. Jeg bruker den medleverte fargeprofilen for på sRGB. Jeg har også kalibrert den, men det skjønner ikke Internett Explorer noe av, og bildene ser forferdelige ut. Nettleseren antar kritikkløst sRGB. Nå har jeg i alle fall delvis kontroll på det som legges ut.
Derfor er jeg forsiktig med alle fargejusteringer foreløbig. Men det jeg legger ut ser noe tamt ut på de andre skjermene.
Skjermer og bildebehandling er noe ordentlig tral, ref. kanonen til ABF ved diverse anledninger.
Oppskarping: Jeg prøvde først med mer oppskarping selektivt for å få frem strukturen i treet, men mistet motet enda en gang.
Beskjæring: Jeg har nok helst kuttet vekk det jeg ikke ville ha med i stedet for å tenke pixelrader på det som ble igjen. Kutt er vanskelig.
v2: Til info bare, siden ingen har kommentert at det er to fraflyttede fugleboliger. Tatt uten å kunne se hverken i søkeren eller bruke LiveView (Atie fikk D90 etter at jeg bokstavelig talt druknet hennes D80 i sommer).
Igjen: Takk, når får jeg kanskje litt mer mot til å bruke PS på råfilene (ikke RAW men .jpg) fra kameraet.
Odd Tore
Svend Wiig L.
Hei Odd Tore!

Ja, fuglekassa var/burde være (er) større del av bildet i ve.1! Skulle absolutt hatt hedersplassen!
Det å skape et reir oppå boligen...sier mye!!
At det også var en sko atpåtil..nei, det så jeg ikke før du la ut ve.2.

Herlig!!:):)

Mvh Svend
ingebjørg fyrileiv g.
Fraflytta til de grader, og en fin rett-på-dokumentasjon. Jeg liker spesielt den snertne og småslitte "pessføren" på taket.. Artig detalj man kan undre seg over.

vh ingebjørg
Marit O.
Her er det virkelig lenge siden det har bod noen
versjon 2 likte jeg artig detalj den gammle skoen som
noen har brukt til fuglrede,flott sett!

Mvh Marit
Odd Tore S.
Takk til dere siste også!
Sko og hybelen på taket synes jeg står godt på egne ben, men etter at v1 har slått an temaet. Det finnes også en v0 med to fuglekasser av ulik arkitektur på hver side av døra.
Det er mer godis her også, men med over en mil gjennom skauen tilbake til vei og bil ble det ikke tid til mer denne gangen.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu