Fossekall
En liten "hjemme hos" reportasje fra fossekallelva.
ok
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-11-28 17:34:02
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-s II 500mm f4 m/1,4x konverter
  • Brennvidde700mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_357980} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Kjartan T.
Der ligger den å koser seg på isen den utrolige fossekallen. Fin lita stemningsskildring fra elva der den bor, men det blir lite dybdeskarphet med denne brennvidden og for meg blir det mye uskarp hvit grøt i billedflata. På min skjerm kunne bildet også ha vært noe lysere i mellomskiktet.

Fint er det uansett Svein, du er en meget god naturfotograf med din egen stemning i bildene.
Svein B.
Tusen takk for hyggelig kommentar Kjartan. Jeg kjørte meg litt fast med dette bildet- og så nok det samme som deg- mye grå grøt. Etter en liten pause og noen nye ideer (og innspill fra deg) har jeg lagt ut en ver #2, der jeg har forsøkt å tydeliggjøre noe bedre fossen i bakgrunnen, og justert kontrasten ellers i bildet noe også.

Mvh
Svein B
Ole Birger S.
Fint bilde Svein. På min skjerm blir også bildet litt for mørkt, både v#1 og v#2. mvh obs
Kjetil S.
Hei

Fin stemning her. Fossekallen synes å være litt for mørk i begge versjoner (på min skjerm). Ville lysnet litt på mellomtonene som nevnt. I slikt lys er jo også bruk av blitz aktuelt.Plasseringen av hovedmotivet helt nede i venstre hjørne tilfører heller ikke mye synes jeg, særlig da resten av bildeflaten blir kun hvit/grå.

God helg

Kjetil
Ronny A.
Hei Svein.
Et behagelig og flott bilde av fossekallen ved vannkanten:-) Jeg er overbevisst at ved bruk av Shadows/Highligts, ville du ha fått fram flere detaljer på fuglen.
mvh Ronny
Espen V.
Fint og stemningsfullt bilde dette. En egen ro over hele situasjonen siden Fossekallen ligger og ikke står og småhopper. Enig i at fuglen blir litt mørk. V#2 er den beste av disse da detaljene i isen kommer bra fram. Ville hatt fuglen litt lengre inn i bildet. Blir litt trangt i underkant.
Gleder meg til det blir is i fossekallelva!

Mvh
Espen
ingebjørg fyrileiv g.
V#2 kom seg betraktelig, og jeg liker innholdet i bildet. -At det ikke er så mange elementer. Det er veldig fint med skarpheten som kun ligger på fossekallen, og de uklare tegningene inn i bildet. Iskantens bue leder fint til den lille runde, og bildet har gode nyanser samt en vag bevegelse som kommer fram i elva.

vh ingebjørg
Svein B.
Hei, og tusen takk for kommentarer til dere alle. Det er nok som dere alle sier mulig å hente mer detaljer ut av den mørke fossekallen, så det må jeg nok jobbe videre med. Som Kjetil S sier så kunne jeg nok med fordel brukt en lett blitzblink for å få ett bedre utgangspunkt for det. For min egen del synes jeg dette er ett av mine beste fossekallbilder, og fossen i bakgrunnen synes jeg er viktig. At den for andre blir grå grøt sier jo litt om hvor fort gjort det er å blande egne synsintrykkene fra selve fotograferingen inn i bildearbeidet- noe som nok gjør at jeg ser fossen og dens betydning klarere enn mange andre. Uansett- jeg må nok jobbe litt videre med bildet, og det er flott å få ærlige og klare tilbakemeldinger å ta med videre.

Ingebjørg- hyggelig at du ser bildet mye på samme måten som jeg selv gjør, jeg tar det som ett godt tegn på at jeg ikke er helt på villspor heller ;) .

Mvh
Svein B
anders s.
god kveld svein
synes at dette ble et pent bilde av fossekallen
liker best versjon 2
fossekallen ser jo nesten ut som at den er frosset fast i isen på dette bildet:-)
gleder meg som en unge til å treffe på denne krabaten selv på en iskant langs ei vinterelv
håper bare at jeg finner en,da det ikke er for mange av denne arten på sørlandet
mvh anders
Carsten A.
Bra, men jeg er nok enig i innvendingene fra Kjetil Schjølberg. Jeg savner særlig litt mer detaljer i fjærdrakten, og prøvde med USM i PS og parametrene A:30, R:30 og T:0, det pleier ofte å være effektivt for å ta frem detaljer i mørke partier, men virket ikke helt som jeg ventet her.

MVH CA
Jan O Ø.
Hei.
Den svarte fuglen og den hvite bakgrunnen er ikke lett å eksponere riktig. Men her har du klart det veldig fint. Denne fuglen er så vakker og fotogen og gjør seg nok best på vinterbilder. En tøff krabat. Godt bilde.
Mvh Jan O.
Ketil K.
Bildet er mørkt og reflekterer vel vinterlysets stemning nå. Jeg synes egentlig det godt kan være litt mørkt, ville bare lysnet det mørke i fjærdrakten og øyet en del. Kompet er jeg litt usikker på, selv om jeg skjønner intensjonen.
Kjell Sigurd S.
Liker løsningen på komposisjonen, kunne gjerne sett at du hadde større dybdeskarphet for å inkludere miljøet på en bedre måte. Ellers støtter jeg forslagene til letting av fugl, ikke nødvendigvis bakgrunn, sånn sette er V1 å foretrekke fremfor V2.

Ønsker deg forøvrig et godt nytt år!

Kjell S
Svein B.
Tusen takk for kommentar Kjell Sigurd. Jeg er enig i det du skriver- spesielt det med dybdeskarpheten. Lyset på fuglen (og ellers også) er nok for livløst, og de forsøkene jeg har gjort med letting osv gir ikke så mye mer fra eller til. Så jeg har nok mest tro på nye forsøk i litt bedre lys.

Og- riktig godt nyttår til deg også.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu