Nydusjet nasjonalfugl
Har nå tatt pause fra min gode venn hegra, og forsøkt meg på en ny og spennende art, fossekallen. Som dere sikkert vet er Fossekallen Norges nasjonalfugl. Grunnen til det er nok at den mer det meste oppholder seg i elver og fosser, noe som er karakteristisk for Norge.

En artig fugl som er svært spennende å fotografere. Prøvde meg på den noe tidlig i vår, men jeg ble langt fra fornøyd med resultatet. Siden den gang har jeg fått meg nytt objektiv, og jeg var svært spent på å prøve det ut på fossekallen.

Det var en formiddag jeg hørte de velkjente "klikkene" nede i elva. Jeg nølte derfor ikke med å finne fram kameraet hjemme, og "sprang" det jeg kunne for å se om fossekallen fortsatt var der. oda, den satt på steinen sin og "nikket" slik de ofte gjør, før den plompa uti det iskalde vannet. Etterhvert innsåg jeg at jeg ikke hadde problemer med å kommeden nær nok. For å si det som det var, ble nærgrensen på objektivet for dårlig. Pluselig var fossekallen ikke lenger enn 2 meter unna meg. Kameraet måtte jeg legge til side. Jeg brukte i stedet øynene, og vi satt der å såg lenge på hverandre. En helt fantastisk opplevelse! Er interessert i å vite hvor langt unna dere kommer fossekallen. For dette var helt spesielt!

Etter ca 2 timer i elva, begynte kulden å spre seg i kroppen og fingrene var "frosne". Skuldrene verket, da jeg hadde vært så dum at jeg forsømte stativet hjemme i hastverket. Men til tross for verkende kropp, var det virkelig verdt strevet!

Tar med glede imot tilbakelmeldinger på bildet!
Likte dybdeskarpheten og dråpene på hodet. Ellers ok bildet av fossekallen.
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • ef 500 mm f/4is
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetISO 800
    Håndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_353491} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Espen V.

Spennende bruk av dybdeskarphet du viser her. Men det funker synes jeg. Du har sikkert flere bilder der hele fulgen er skarp også. Bildet blir litt for lyst i overkant. Dråpene og detaljene gjør seg bra!

Jeg har fotografert mye fossekall både vinter og sommer. Har aldri brukt særlig mye kamuflasje, kun noen få ganger. Jeg setter meg stort sett der det er naturlig skjul. Min erfaring er at noen individer er ganske tillitsfulle og fort kommer på to-tre meters hold, noen ganger nærmere. Andre individer forsvinner så fort de ser meg. Dette er selv om jeg sitte helt rolig i mellom steiner og busker.
Terje A.

Hei Adrian.
Fint bilde. Syns du har klart farge på hodet, nebbet og smekken bra. Har også opplevd at denne er relativt tillitsfull. Bare man holder seg rel. rolig, så drar den ikke langt av gårde. Holder gjerne til faste steder, særlig om vinteren går det an å finne den igjen.
Hilsen Terje
Ole Petter .

Hei
fint og nært bilde av fossekallen dette,fin skarphet der det skal være,fin bruk av liten dybdeskarphet dette synes jeg passet dette bildet bra .fint med dråpene på hodet.
Mvh Ole Petter
Egil S.

Dette er absolutt verd strevet og kulden.
Flott bilde av nasjonalfuglen. Flotte detaljer med vanndråpene på hodet. Tydelig at det ikke er lenge siden den var i vannet. God skarphet i øyet - nei ikke noe å utsette på dette!

Egil
Ole Arne S.

Fint og nært bilde av fossekallen dette Adrian, litt for skarpt lys over fuglen, men hodet er skarpt og du får frem godt detaljene med vannet på fuglens hode, synes ikke det gjør noe at resten av kroppen er uskarp her...
Artig med beskrivelsen din under bildet...

mvh Ole Arne
Avsluttet .

Hei Adrian
Noen vil sikkert klage på den lyse bakgrunnen. Men, det er i dette miljøet vi finner vår nasjonalfugl, i og ved elver og stryk, som kan være nokså fossende og hvite med god vannføring.
Derfor er jeg mektig imponert over at du har klart å legge skarphetsplanet perfekt på fuglens hode og nebb.
Og med en brennvidde på 500 håndholdt, det står det respekt av.

Jeg tror du med vilje her søker å få optimal skarphet på hodet, og med den avstanden og blender 4, ja, du treffer innertier.

Meget bra Adrian.
mvh arild
anders s.

litt av en opplevelse du har hatt med fossekallen
det nermeste jeg har kommet, er ca 3-4 meter
synes dette ble et skarpt og nært bilde av fossekallen
den lyse bakgrunnen stjeler litt oppmerksomhet etter min smak
ha en flotters kveld videre adrian
mvh anders
Arvid B.

Originalt og artig perspektiv her, Adrian. Spennende med sylskarpt hode og resten av kroppen som duses ned bakover i bildet. Stilig med den våte issen. Den lyse bakgrunnen stjeler nok mye av oppmerksomheten, men nebb og øyne leder blikket nedover og veier delvis opp for dette. Artig å lese underteksten. Skal nok prøve meg på denne arten igjen selv også når frosten kommer.

mvh

Arvid B
jarl kjetil j.

Dette ble et fint nærportrett av fossekallen. Fossekallene som overvintrer langs fjorden der jeg bor er ikke spes. tillitsfulle. Ikke lett å snike innpå, selv om de stadig er under vann. Må nok til med kamuflasje og en god porsjon tålmodighet for å få noe i nærheten av ditt resultat! Teknisk bra dette, flott skarphet i hoderegionen med fine detaljer. Deler av bakgrunn noe blendende, kan muligens justeres noe ned i redigering.

mvh
jarl kjetil
Simon Iden B.

Skarpt og flott bilde av fossekallen.
Fint at du har kommet så nærme.
Skarpheten sitter bra, men skulle ønske at føttene også var skarpe. Siden du syntes den begrensede dybdeskarpheten er bra, var det vel med hensikt at det ble sånn. Liker også dråpene på hodet.
Syntes også bakgrunnen ble litt for hvit, kan vel prøve å ordne det i PS
elin a.

Dette ble nært og flott. Vanndråpene på hodet var utrolig artig, ser ut som han er nykjemmet.
Plager ikke meg med den lyse bakgrunnen.
Ha en fortsatt flott mandag.
elin
Tommy S.

Heisann

Flott og artig bilde.
Utrolig bra skarphet på hodet og øyne. Og artig at hårene på hodet ligger litt på kryss og tvers.
Bakgrunnen ble noe lys, men et toppers bilde!

Tommy S
Chris Eric B.

hei hei. dete var et velldig bra treff, knallskarpt ved hodeparti:) bildet virker litt får lyst på skjermen min, hva men og legge ut en versjon med ørlite kontrast og dempe lyset lit ? :)

JEG LIKTE DETTE

Vh Chris E
Chris Eric B.

har du msn forresten ??

chris
Odd E. k.

Hei Adrian!

Denne dusjer/bader vel mange hundre ganger om dagen kan jeg tenke meg. Flott fokus og skarphet på hoeregionen med dråpene i panna. Mangler skarphet på resten av fuglen, men det kler motivet også, særlig da føttene ble så fremtredene. Flott fanget i et fint utsnitt!

Ha en fin fotouke og ikke bli kald på beina!!

Mvh

Odd E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu