Sandløper
tatt på sola
Liker bakgrunnen og passe fornøyd med skarpheten. Skulle gjerne hatt mer dybdeskarphet. Hvis nonen lurer på hvorfor jeg kuttet speilbilde, er det fordi bare 1/3 av det kom med på bildet.
Kom gjerne med tips om hva som kunne gjort annderledes
Bildet inngår i albumet Fugler i Rogaland - Bilder som er tatt i Rogaland
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-10-21 19:05:08
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 40D
  • Canon 300mm f/4 IS
  • Blender-
  • Nei
  • Annethåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger154
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_348740} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Jan Inge K.

Nært og fint bilde av sandløperen. Hadde selvfølgelig vært ønskelig med bedre dybdeskarphet...
Trond B.

Hei.
Bra komp å god skarphet på hode. Enkelt og pent bilde.
Mvh Trond
Marcus V.

Greit dette. Ok skarphet og greit lys. I mine øyne ser ikke komposisjonen særlig gjennomtenkt ut, det blir alt for lite i bunn. I tillegg er det unødvendig mye luft i topp. Skulle gjerne ha sett ørlite lysere mellomtoner og mer kontrast (s-kurve). Ellers bra.
Aleksander M.

Hei
Lenge siden jeg har lagt inn en kommentar nå, men fikk lyst da jeg så dette. Jdrømmer selv om å kunne ta bilder av vadefugler i et slikt kveldslys som du har hatt. Det fine lyset vises nok bedre på noen av dine andre bilder, men synes lyset er nokså flott her også. Synes også det var stilig at det ikke er noe skille mellom sanda under føttene og resten av bakgrunnen.
Kunne ønsket meg litt bedre dybdeskarphet, i alle fall slik at beina ble skarpe. Ellers syns jeg det tekniske er løst bra, men kan kanskje bli en bedre presentasjon slik som marcus sier, med lysere mellomtoner og mer kontrast.
Så til komposisjonen, som heller ikke jeg er helt fortrolig med. Synes spesielt det blir lite luft i underkant, men dermed blir det også mye i overkant i forhold. Kunne gjerne sett mer av speilbildet, men da blir det jo et annet bilde, og så lenge du velger å presentere det som dette ville jeg nok helst ikke hatt det der i det hele tatt.
Håper du fikk noe ut av dette!

Mvh Aleksander
Simon Iden B.

Takk for kommentarer

Har desverre ikke mer å gå på under :(, men kan fikse en versjon der det er litt lysere mellomtoner og en S-kurve. Vet ikke hvorfor skarpheten ble som den ble, fokuset sitter på hodet.
Marcus V.

V2 ble hakket bedre ja.
Har du absolutt ingenting å gå på under? Ang. skarpheten er det nok ørlite frontfokusert, kan virke som om fokus sitter nærmere nebbroten enn øyet. Dette hadde du fiksa med mindre blender.
Simon Iden B.

Ja, takk for tips, nope har ingenting å gå på under.
Fuglen var rett og slett for nærme. Ang mellomtoner, er det noen måte å se om de er for lyse eller for mørke? ser du det på histogrammet?
Har en annen versjon tatt en stund før dette der skarpheten er bedre i mine øyne, men lyset er ikke så fint. Skal legge det ut en eller annen dag :)
anders s.

meget pent dette her simon
liker godt di rene lyse omgivelsene rundt fuglen
holder en knapp på versjon2
mvh anders
Simon Iden B.

Takk for fine kommentarer og tips
elin a.

V2 er bare utrolig bra.
elin
jarl kjetil j.

Nok et flott bilde av sandløperen i et varmt og fint lys. Liker versjon 2 best da detaljene i fjærdrakta kommer best frem her.Valgt DOF fungerer bra etter min smak.
Simon Iden B.

hei og takk for kommentarer
Syntes selv ikke valgt DOF ødelegger veldig mye, men som sagt skulle gjerne føttene vært skarpe. Valgte det pga bakgrunnen skulle bli renest mulig =)
Arvid B.

Stilig fanget sandløper i soft lyssetting. synes utsnittet funker greit her - bør vel komme såpass langt fram denne fuglen når du ikke har bakgrunn på den. V2 ble utvilsomt bedre! Treffer bra med skarpheten, mulig øyet kunne vært lysnet noe?

Ha ei fin fotouke!

mvh

Arvid B
Simon Iden B.

Takk for kommentar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu