Boreal regnskog II
Vandret i eventyrlig vakker kystgranskog i gråværet i dag. Området er foreslått vernet, ikke helt uenig:-)
Bildet inngår i albumet Kystlandskap -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger748
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_347988} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Kjell Sigurd S.
Eventyrlig stemning og god balanse mellom elementene i bildet. Virvelen i vannet hever bildet, lekker detalj. Den øverste tredjedelen er relativt tam og kan tåle en innstramming, men kommer kanskje i konflikt med formatet (det blir fort panoramaformat av sånt...). Liker sløret i vannet i kombinasjon med detaljerte omgivelser. Fargeklatten fint plassert. Likte dette Stian.

Kjell S
Eirik H.
Virvelen er flott, men for meg forsvinn den heilt i alt for sterke fargen i bregnen. Alle har vel kjend freistinga i å dra opp fargemetninga i bilete med haustfargar, men her øydelegg det heile biletet for meg.
Stian H.
Takker for tilbakemeldinger!

Har ikke økt saturation mer enn +4 i PS, men skal se på bildet på min eksterne skjerm senere. Bildet er behandlet på en kalibrert MBP, så det skulle ikke være så feil mente jeg...
Bregnen er opplyst med to saftige blitsblink under en ca 20s lang eksponering, kanskje det er med på å øke gløden i meste laget.

Ville ha den som et fremtredende hovedelement, bekken tusler jo bare stille forbi...

Stian
Chr. G.
Vernes området blir jeg glad, men jeg håper det ikke er bare på grunn av dette fotografiet. Noe ovemetning av farger som jeg formoder er et frosøk på å ta oppmerksomheten bort fra en slapp komposisjon.
Stian H.
Takk for konstruktiv kritikk.

Tror neppe dette fotografiet er påvirkende på noen måte i vernespørsmålet. Det er vel heller snakk om å bevare en type kystbarskog som ikke har særlig stor utbredelse.

Det var nok ingen baktanker ved fargemetning, men heller en lærepenge at bildebehandling skal utføres på en velkalibrert eizo for ettertiden. Den er god på slikt, men kan nok ikke gjøre stort med den slappe komposisjonen:-)

Stian
Chr. G.
:-)
ronny s.
Hei i natta Stian
No fekk eg jammen lyst berre og springe til skogs får og ta bilde.
Det er so morro og spennande og ta bilde i drit væir!!
Og når bilda blir som dine må det no være kjempe kjekt;o)
Det blei kansje litt masse på den brægna, men vi blir jo litt "trigga" på den so den funka jo på det settet.
Eg skal jammen ut i regnet i morra og, men først må eg vurdere 3 stk 4H oppgåver i foto. so blir det skogstur.
Ha ei flott natt.

Mvh Ronny
Ronny A.
Hei Stian.
Et nydelig bilde igjen med flotte høstfarger. De 20 sekundene gjorde susen. Måtte du bruke gråfilter for å få til denne lukkertiden?
mvh Ronny
Hilda B.
Dette ble veldig bra. Nydelig lys,farger. Så fin elva ble med sløringen.
Hilda
Thorbjørn R.
Her på foto.no flommer det over av mer eller mindre intetsigende avbildinger av småelver, hvor fotografen først og fremst synes å ha vært opptatt av å få til sløringen - og totalt glemmer resten.

I så måte skiller dette seg ut, da du, slik jeg ser det - har en helhetlig og velfungerende komposisjon. "Stryket" til venstre,virvelen i midten og bregnen til høyre skaper interessepunkter over hele bildeflaten. Unntaket er, som KSS sier, den øvre delen - som med fordel kan beskjæres noe. Fargemetningen på bregnen kan nok også diskuteres noe, uten at den plager meg i dette tilfellet.

I sin sjanger, synes jeg dette holder et godt nivå.

Mvh Thorbjørn
Stian H.
Takker for tilbakemeldinger, hyggelig:-)

Ronny. Var ute så sent, så gråfilteret ble kun brukt helt i starten. På slutten var det så mørkt at jeg måtte bgynne å gå opp i iso for at ikke lukkertidene skulle bli halvminuttet. Da tuslet jeg hjem.

Stian
Ole Martin D.
Dette faller i smak for mine øyne og sjel. Nydelig
ingebjørg fyrileiv g.
Skogen er uten tvil vakker, og med en slik lekker og drømmende framstilling vil man bare ut. Sløringen i bekken gjør utrolig mye for bildet, og jeg liker også bregnen veldig der den pynter opp med sin døende farge. Selve skogen har en fin frodighet, og jeg liker komposisjonen. Vern i vei!

vh ingebjørg
Stig Børre E.
Jeg er ikke enig i at komposisjon er så veldig slapp. Syns bekkeskummet skaper en fin diagonal linje. Bregnen er fint plassert og blir et naturlig fokuspunkt, men skumvirvelen er vel så spennende - så det blir litt konkurranse mellom de to om oppmerksomheten. På min litt dvaske skjerm er ikke fargene så veldig intense. Kunne kanskje vært dempet noe - men ikke mye. Liker bildet, syns du har klart å formidle en fin stemning.

StigB
Jan Inge K.
Et klassisk motiv som du etter min mening takler fremragende...:-)
Ivar B.
Fargene er vel langt ifra oversaturert synes jeg, men at fargene lett blir et konkurerende element til virvelen er jeg ikke uenig i. Komposisjonsmessig synes jeg dette er fint. Stemningsfullt. Mvh ivar.
Marit O.
Spennende landskaps bilde,der virvelen sammen med den
slørete fossen og fargene gjør dette til et andeledes
og vakkert motiv,fint komp og fint eksponert Stian!
Mvh Marit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu