Tromsdalstinden
Luftfoto Tromsdalstinden, tatt i januar 2008
Selvsagt endel støy med dårlig lys og liten sensor, men det blir alt for glatt med støyfilter her. Har tvertimot lurt på om jeg skulle legge på mer støy eller korn...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-10-20 13:22:37
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-10-20 13:24:23
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2008-10-22 20:09:02
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2008-10-22 20:11:56
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon PowerShot G9
  • -
  • Brennvidde7,4mm
  • Blender-
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_347841} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Kjell Sigurd S.
Landskapet er i seg interessant, men bildet er for mørkt til at jeg får den helt store opplevelsen.

Kjell S
Thorbjørn R.
Enig med KSS.I utgangspunktet spennende, men for mørkt. Det er vel fare for at du blir plaget med støy dersom du forsøker å lysne, f.eks i levels-verktøyet i PS.

Mvh Thorbjørn
Geir A. G.
Hei Kjell og Thorbjørn,

Når jeg ser på bildet på laptop'en nå, i dagslys, så ser jeg at dere har helt rett! Var redd for å lysne for mye, både fordi jeg ville prøve å bevare den trollske stemningen jeg husker fra da jeg tok bildet, og, som Thorbjørn sier, at det kunne bringe frem for mye støy. Men hjertelig takk for at dere sier fra, det er jo det man lærer av!!
Avsluttet .
Stemningsfullt med nydelige farger Geir.
Litt mørkt som nevnt, Ctrl og liten L til levels
som også nevnt, bildet blir jo da lysere og mer støy
som nevnt igjen, men jeg synes dette bildet passer godt med støy så hvorfor ikke legge ut en ny versjon?
I skumringen kan mye skje.
Mvh. Eivind 8~))

Geir A. G.
Hei Eivind, takk for tilbakemelding! Antagelig vil mange mene at bildet er i kategorien for dårlig i utgangspunktet til å prøve å redde med redigering, men nå har jeg lagt inn et par forsøk likevel. Et litt lysere, hvor jeg brukte støyfilter for å få noenlunde styr på støyen, og en BW-versjon. Den førstnevnte ble fryktelig; - glatt og mesteparten av det spesielle nordnorske vinterlyset borte vekk. Da likte jeg selv BW-utgaven bedre.
Carsten A.
Mye bra i dette opptaket, det er først og fremst presentasjonen det står på.

Jeg tok bildefilen inn i PS, og ser at bildet åpenbart har godt av en runde med kurverktøyet (S-kurve der samt flytting av hvittpunkt). Dersom man er ute etter å dramatisere kan deretter en såkalt "utradisjonell" ("utradisjonell" men mye brukt) USM med A:30, R:30 og T:0 gi god virkning.

Ettersom du dessverre ikke har oppgitt noen epostadresse her på FOTOdotNO kan jeg dessverre ikke illustrere min kommentar med å oversende et endret bilde på basis av mine merknader om kurveverktøy og USM. Men om du sender en mail til meg - carnholm@online.no - så kommer det omgående!

MVH CA
Geir A. G.
Tusen takk for gode råd her! Jeg har registrert epost-adressen her en gang, men i frykt for spam valgte jeg vel at den ikke sklle vises, om jeg ikke husker feil. Men jeg sender en mail med en gang!

Mvh Geir
Kristin S.
Hei!

Motivet og landskapet er flott, men enig med CA det er presentasjonen det står på. V.1 er litt for mørk, og v2 kanskje litt for lys, kanskje en mellomting. Foretrekker fargeversjonen her.Ellers synes jeg du har fått fram en fin stemning.

Mvh Kristin
Geir A. G.
Takk for det Kristin! En utfording for meg å få presentert dette i utgansgpunktet undereksponerte bildet godt nok. Det er heldigvis tatt i RAW-format, så da skulle det vel likevel være litt mer handlingsrom enn om det hadde vært JPG. Blir spennende å se resultatet av Carstens justeringer!
Geir A. G.
I forbindelse med at jeg fikk litt hjelp av Carsten Arnholm ble det litt epost-korrespondanse oss i mellom. CA mente etterhvert at denne egentlig burde foregå her, i tilfelle noen andre kunne ha nytte av det som ble diskutert. Det var et jo godt poeng, så jeg har klippet og limt den inn her:

CA:
-----
Her er ditt bilde med min endringer - dette som illustrasjon til mine kommentarer.

Det er bare toneforløpet som er endret her.

Om det passer å endre noe mht. farger (endringene fører til at et innslag av magenta blir mye mer tydelig) er en sak for seg. Antakelig vil endring av blått med mindre magenta (i blått) med selective color kunne være det som passer.

GAG:
-----
Ja, dette syntes jeg så mye bedre ut, takker så mye!

Nå må jeg må sette meg ned og lese kritikken din og denne meldingen nøye, for å få klart for meg hva som skal til hvis jeg skal gå løs på originalen igjen. Og så må jeg sette meg inn i funksjonen selective color.

Når det gjelder farger, mener du at det burde ha vært mer av magenta-preget? I Adobe Raw justerte jeg vel faktisk ned verdien for fargetemperatur, for å få mer blått og mindre rødskjær, men har kanskje overdrevet litt. Så hvis det er ønskelig med mindre blått og mer magenta, så holder det kanskje å justere fargetemperaturen opp igjen mot kameraets valg?

CA:
-----
Vel jeg skrev "... et innslag av magenta blir mye mer tydelig) er en sak for seg. Antakelig vil endring av blått med mindre magenta (i blått) med selective color kunne være det som passer.

Sagt med andre ord har fargen blå FOR MYE magenta. Det er ikke noe man enkelt kan rette på ved å endre fargebalanse. Derimot er det enkelt om man tar opp funksjonen "Selective color" (under "Adjustments"), velger blått (blue) og så reduserer mengden av magenta i den fargen. Med for sterk reduksjon vil blått etterhvert tendere mer mot grønt (som er komplementærfargen til magenta). Dersom blåfargen med dette virker for lite blå, reduser mengden av gult (forsatt i blått), hvilket altså ikke er det samme som å endre fargebalansen til mindre gul (=mer blå).

Og dette er akkurat hva jeg har gjort på det vedlagt bildet.

Dersom du vil legge inn dette bildet og det forrige som nye versjoner så er det helt greit for meg, og letter å skjønne for de som eventuelt følger diskusjonen.
Inger-Lise S.
Et annerledes bilde av et for meg godt kjent fjell. Mørkt,ja, men av dine egne versjoner syns jeg v#1 er absolutt best, selv om jeg savner litt kontrast.
Men du har fått god hjelp med v#5 her :-)Og lærerikt for oss andre!

Inger-Lise
Geir A. G.
Takk for det Inger-Lise! Ja, det er når man får konstruktive tilbakemeldinger, og gode råd og hjelp på veien som her, at man virkelig har utbytte av Foto.no! Og, som du sier, nyttig ikke bare for den som lagt ut bildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu