A Dog Wedding
Bandit & Ponni 17.10.2008

Bildet er tatt igår ved stavkriken i Andebu. Det blåste en del og hundene ville ikke akkurat gjøre det vi ba om. Merkelig...
Takk også til hundeeierne Astrid og Trude; jeg hadde ikke klart å ta bildet uten dem.

Kom gjerne med forslag til forbedriung, croppforslag etc.
Bildet inngår i albumet Wedding -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-10-18 19:47:04
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-10-20 07:58:03
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 5D
  • Canon EF 17-40 f4L USM
  • Brennvidde20mm
  • Blender-
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetIso 50. Har brukt en 580EX II med gjuennomsiktig paraply i front til venstre og en 430EX til høyere bak som ligger på bakken.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_347829} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Fredrik T.
HeHe, nå lodde jeg som jeg aldri hadde ledd før. Skikkelig stilig bilde. Nakenhunder (?) som kler på seg for å gifte seg bra! Liker at brudgommen har delvis svart hår, mens bruden hvit. Litt usikker på blomstene på bakken, da noen er ute av fokus, er dette tiltenkt?


Avsluttet .
Får prøve å være objektiv her...vet du hadde vanskelige opptaksforhold...men synes kirken blir for mye "borte", mulig en litt annen vinkel hadde vært bedre? Blomstene i forgrunnen tar mye av oppmerksomheten bort fra "brudeparet", samt bekledninge til Bandit ser litt "sjuskete" ut, også en del rødskjær i hake/halspartiet til brudgommen, er heller ikke sikker på treet/grenen over, mulig bildet hadde blitt renere uten ....mye negativt i min kommentar, men i mine øyne mangler du det lille på at det hadde blitt helt topp...dog vet jeg at dette ikke er lett! mvh Ulv
Avsluttet .
Morsomt og fint bilde, men det jeg savner er øyekontakt Mvh Vidar
Atle J. G.
FT: Dette er 2 Chines Cresteds. (Naken, de finnes også med lang pels mener jeg) Blomstene i forgrunnen skulle absolutt være ut av fokus men kom desverre for mye i skyggen. Omntrent alt i mine bilder er tilsiktet, grundig planlagt og gjennomtenkt og ikke minst tålmodig tatt bilder av; om og om igjen :)
UlvS: Ja, det blåste en del, knallhard motlys (måtte skru opp min 580ex helt på maks, som ga lange ventetider for oppladning) og en kjerring på en liten traktor som absolutt måtte klippe gress deer vi jobbet. Takk for lånet av din datter og Bandit forresten :-) Enig ang blomstene, skal legge ut v2 der croppen er andreledes.
Skal muligens også endre rødfargen på Bandit, samt om jeg kan få detaljene i kirken mer.
VK: Har du sett slike hunder i virkeligheten noen gang? Hehe.. De er ikke så lydige som golden retreivers for å si det mildt. Er glad vi fikk dette bildet, der begge sitter nogenlunde likt og pent. Brukte ca en time på selve shooten (eks rigging etc)
Mvh AJG
Avsluttet .
hehe,ja hørte om "gressklipperdama"....og husk, bildet er slett ikke dårlig, men jeg setter litt høye krav da det gjelder en fotograf av ditt kaliber...og bare hyggelig med "lånet"! mvh Ulv
Pasi A.
Det ser jo bra ut, ingenting å si på det, men jeg regner med at du la dette ut for å få kritikk, så da får vi pirke.

Jeg hadde tatt vekk (sag?) greinet øverst i bildet og fått fram linjene i kirka bedre, vi klarer ikke å følge taklinja nå og da blir det ikoniske bildet av en kirke vi alle har i hodet litt borte. Også fargene i greinet trekker oppmerksomhet vekk fra ansiktet på "dama".

Også fargemetningen in trærne helt til venstre er litt for høy, jeg ser ingen behov for at de skal synes så godt.

V2 er bedre med mindre rot i forgrunnen, men bildet heller fortsatt litt mot venstre og det er ikke nok til at det blir funky, men nok til at det irriterer.

Utrykket på hundene er veldig bra og det samme gjelder alt av klær og accessories, veldig bra. Synes også den ganske kontrastfulle mettede bildestilen fungerer veldig bra og bildet får bra dybde på grunn av dette. Kanskje litt mindre fargemetning på himmelen for å trekke det litt bakover.

Jeg regner med at du fikk ideen fra William Wegman, men om du ikke gjorde det, eller til og med ikke har sett arbeidene hans, så hadde jeg fortfort fått tak i litt lesing =)

mvh, P
Atle J. G.
Takk Pasi, for flott opbyggende kritikk. I like :-)
'Gressklipperdama' hadde neppe tillatt at vi tok fram og brukte sagen. Skull gjerne ha gjort det, for å se et glimt av tårnet. Holder nå på med en ny (final) versjon der kirken og dets treverk er fremhevet litt bedre. Skal dempe fargemetningen i bladene. Det er nok sola som skiner gjennom som gjorde det, men enig at det kan med fordel dempes noe. I virkelighet helte kamera litt mot høyere, men også hundene heller litt mot høyere og horisonten litt mot venste. Totalopplevelsen vil nok blir litt skrå her og der, nødvendigvis. Tror jeg har løst det bra og at det kom en fin balanse i bildet, men skal se på det en gang til. Samme med himmelen.
Ideen kom faktisk av meg selv (så vidt jeg vet), men der ser du; det meste er gjort før. Skal google han du nevner.
Takk. Mvh AJG
Atle J. G.
La ut V3 med de siste endringene:
Rettet opp bildet, fjernet en del rysk, desaturerte løv og andre høstfarger i bakgrunnen, fjernet/la til blomster, gjorde himmelen litt mørkere og desaturerte den litt, endret fargen litt på ringene, fjernet litt magentaskjær i skyggen på løperen, gjorde snuten til Bandit litt mindre rød...
Synes selv den ble okay nå :)
Mvh AJG
Avsluttet .
Der satt den! V3...mvh Ulv
Per Einar G.
Har ikke noe konstruktivt å komme med, men bildet er jo bare knall morsomt og jeg skjønner godt at det må ha vært litt av en jobb med dette ekteparet for å få til blinkskuddet.
Versjon 3 ble topp!

Mvh
Per E.
Atle J. G.
YES!
Der vant jeg første plassen i fotokonkurransen til Epson Challeange med tema 'Dyr'.
Jippi!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu