Hegre på jakt
Denne hegra stod lenge tolmodig på sin plass nede ved sjøkanten, på en forbifarende godbit. Etter ca 10 minutters venting så jeg at den startet å sikte med nebbet sitt. Jeg holdt pusten, pekefingeren min dirret på utløseren i spenning, og der kom angrepet. Det endte godt denne gangen.

Personlig må jeg si det er svært spennende å følge med på hegra mens den jakter på småkryp i vannkanten. Har noen av dere opplevd det?

Så kommer noe jeg håper dere kan hjlpe meg med: På mine forrige hegrebilder er bildene tatt ute ved kysten, der den typiske kraftige hegra befinner seg. Tror jeg kan kalle den gråhegre? Men dersom dere sammenligner denne hegra med de forrige jeg har fotografert, ser dere at denne er slankere, ikke har den typiske hegresveisen og en del mindre fysisk. Da dette bildet er tatt i Geiranger lurer jeg på om det eksisterer en "innlandshegre" og en "kysthegre"? Hvem av dem er gråhegra?
Håper dere kan hjelpe meg med dette, da jeg er noe forvirret.
Likte utsnittet og den forkuserte posituren på hegra. Ellers ok.
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • EF 500mm f/4 IS
  • Brennvidde500mm
  • Blender-
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
    ISO 800
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_346620} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
anders s.

god kveld adrian
synes dette ble et pent bilde av hegra
bra teknisk og pent komponert
mvh anders
Frode L.

Hei
Synes dette bildet var kjempe bra, ikke lett å komme innpå disse fuglene
mvh Frode
Marcus V.

Greit dette. Bra teknisk og fint miljø, men skulle gjerne ha sett et nærmere utsnitt da speilingen i seg selv ganske kjedelig ettersom den ikke er skarp. Alt for mye luft i bunn i mine øyne.

Jeg antar forskjellene er at denne er en ungfugl mens den andre er en voksen. Begge er av arten gråhegre, Ardea cinerea, som den så fint heter på latin. Jeg tviler på at forskjellene skyldes habitatvalg, men jeg kan jo ta feil jeg også, hehe.
Terje A.

Hei Adrian.
Jeg syns hegrene er spennende fugler å følge mens de jakter. Tror det er forskjell på ung og gammel fugl. Har sett hegrer ved sjøen, i brakkvann og inni landet. Du har håndholdt 500 mm. Det er jo offensivt. Da blir kvaliteten begrensa, og jeg ville nok kutta vannet.
Hilsen Terje
Simon Iden B.

Syntes det ble et fint bilde av hegra
Skarpheten sitter bra og fargene er fine
Bakgrunnen er dus og fin, liker også lyset som treffer halsen. Ville kanskje kuttet litt i bunn, men ikke så mye at vannet forsvinner

Stå på!
elin a.

Stilig fugl.
Liker bildet ditt godt.
elin
Egil S.

Meget bra Adrian I like it!
Høydeformatet passer godt til denne flotte fuglen.
Flotte farger, og en passende bakgrunn.

Egil
jarl kjetil j.

Hei!

Spennende komp med fine farger og omgivelser.
Odd E. k.

Hei Adrian!

Et flott bilde av hegren. Fin skarphet og i flotte farger. Liker godt lyset som skaper detaljer i den flotte fjærdrakten. Bra forgrunn med noe av speilingen til fuglen samt en bakrunnsfarge som passer godt inn. Kunne gjerne sett at omgivelsene foran fuglen har vært mer i fokus. Likte bildet ditt godt.

Mvh

Odd E.
Håkon S.

Hei Adrian
Lagt ut en haug gode hegre bilder har jeg sett, dette er ikke noe unntak. Helt topp bilde med littigrann nydelig speiling og en sylskarp hegre. Herlige omgivelser. Ang spørsmålet er jeg ikke sikker, men syns forklaringa til Marcus virket logsik.

Håkon.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu