- Evening -
Bildet inngår i albumet Østlandet -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-10-02 19:47:52
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-10-02 19:48:17
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2008-10-04 10:48:47
    Versjon #4
Utstyr
  • Olympus SP-570UZ
  • -
  • Brennvidde41mm
  • Blender-
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • AnnetISO-64, eksponeringskomp. -0,3.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_343506} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
anders s.

liker godt stemninge har
mannen oppe til høyre var en artig detalj,som hever bildet.
at du har mørknet bildet såpass mye som her,kler bildet godt
mvh anders
Lars-Anders M.

Det er personen i bildet som skaper helhetsfølelsen som er god. Bra komp, men litt hard kontrast.
mvh
LAM
Anne-Lise S.

Heisann! Helt enig i at personen skaper helhetsfølelse. Uten han ville bildet vært "one of a kind"! Kjekt at dere også så det, Anders og Lars-Anders! Når det gjelder å mørkne bildet, så har jeg ikke mørknet det så veldig mye. Sola gikk ned til høyre for det du ser her, og akkurat fra mitt ståsted var steiner og berg ganske så mørke, og nærmest blålige pga. væte, men noe har jeg selfølgelig mørkna det. Også for å få frem lyset som skinner inn i bildet her og der. Takk for fine kommentarer! :-) Det setter jeg pris på!

Ha en fortsatt fin dag!

Anne-Lise
Øyvind S.
+1
Bra stemning fra havet Anne Lise, likte godt den horisontale lagdelingen innover i bilde som skaper fin dybde, bra med mannen på knausen som er godt plassert, de lysere partiene etter knausen der mannen står er også bra i forhold til å få mer fokus på personen som et viktig element, bølgene og det lyset de får øker spenningen i bildet, kan like dette...det er noe med knausen mannen står på helt nede i vannflaten i høyre kant som er noe for lyst på min skjerm og trekker øyet ut i kanten...ellers meget bra...
Øyvind
Liv F. D.

Flotte linjer og fin komposisjon i bildet ditt Anne-Lise. Likte også personen som sto der. Skaper balanse. Flott fanget.
mvh
Liv ")
Johan Mathis G.
+1
Bra komp, lys og fin lagdeling.
Hard kontrast, strølys til høyre og spor av litt for mye opplysning på nærmeste berg til høyre.
Også har du haloer rundt mann og berg han står på, avfor mye selektiv skarpe?
Du oppgir ikke blender, og den synes noe stor?
Helhetlig synes jeg du har vært for hard på spakene, uansett hvor lite det måtte være. Trekker helheten noe ned.

Mvh

JMGaup
Per Harald G.

Personen oppe til høgre gjer mykje av bildet her. Derfor syns eg bildet blir bra.

Hadde ikkje personen vore der, trur eg det ville vore eit ganske ordinært bilde.
Eli R.

"One of a kind" er gjerne noe som skiller seg positivt ut fra massen, ikke omvendt. :-)
Jeg er enig i at personen gjør at dette bildet skiller seg ut positivt. Personlig synsjeg at bildet hadde balansert bedre om han var nede i dumpa. Hm lurer påom jeg syns det ellers er litt i mørkeste laget men hakke bestemt meg... :-)
- Eli
Tom T.

Personen er meget viktig her. Tror du skulle unngått forgrunnen, bare fokusert på svaberget og personen. For meg blir det for mye forgrunn.

TomT
Anne-Lise S.

Heisann, her var det kommet mange kommentarer mens jeg var ute ja. :-) Skal vi se...

Øyvind: Bra, bra, bra... Lys nede mot høyre på berget mannen står på! :-) Flott Positiv Konstruktiv Kritikk! :-) Takker! Ja, du har helt rett. Det lyse som kommer inn fra høyre mot berget der mannen står er sollyset. Jeg har også sett det, og synes det skjemmer. Noen som har tips til hvordan slike reflekser kan unngås med kompaktkamera? :-)

Liv: Liker det du ser! Takker! Hyggelig det, Liv! :-)

JMG: Pos, pos, pos, kontrast, strølys t.h (er det det det kalles?), halo rundt mann og berg (trodde jeg unngikk det, men ved nærstudie nå ser jeg at du har rett). Blender er f/5. Takker! :-) Her var det litt å gripe fatt i, og det er bra! :-) God PKK! :-)

Eli: ;-) "One of a kind" ja, selvfølgelig! Herremann! :-) Du har selvfølgelig rett! Der var jeg kjempesnar fordi jeg var på vei ut på en fototur til Odderøya, noe jeg håpte å rekke før regnet slo til, og da snubla jeg litt i orda gitt. Mente selvfølgelig at uten mannen ville dette blitt et bilde blant mange. Flott du gjør meg oppmerksom på min vesle blemme! :-) Om personen sto i dumpa ville han så klart vært plassert mer i det gyldne snitt enn nå, men nettopp for å fravvike teorien litt, så likte jeg at han står der han står nå. Muligens litt i mørkeste laget? Okei! Tusen takk for dine betraktninger!

Tom: Personen er viktig, for mye forgrunn. Brukte 20 x zoom her, som er max for Olympusen, så burde kanskje beveget meg nærmere, med fare for at personen ville forsvinne. Takker! :-)

Anne-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Silhuetten av den enslige personen midt i den store og mektige kystnaturen gjør inntrykk her, Anne-Lise.
Eg liker kompen du har valgt, og kombinasjonen av lyset og bølgene, og syns det er et herlig bilde.

Mvh Inger Anne
Hans-Jørgen H.

go ettermiddagen i Kristiansand!

Har betraktet bildet ei stund og synes det er meget stilig for bildet med personen i siluett der oppe.
Men er og enig med Tom om at det blir for mye forgrunn. Ville ha beskåret så mye at kun den odden som stikker ut kommer med.
Det ville og økt linjeføringen i bildet.
Tror og jeg ville tatt en smule beskjæring øverst forutsatt kutt nede selvfølgelig.
Synes det kler den mørke toningen.

God torsdagskvellen fra Tyrin.
Anne-Lise S.

"Kun den odden som stikker ut kommer med"? Hvilken odde mener du? Mener du beskjære til over nedre berg og ha med vannet der, steinene og videre oppover, eller hvor exactly mener du, Hans Jørgen? Beskjærer jeg dit må jeg kutte i oven pga. midtstilling av horisontlinja, så da er jeg enig, men trenger noe mer konkret å gå etter? Takker så mye, foreløpig! :-)

Takk, Inger Anne! Hyggelig! :-)

Anne-Lise
Anne-Lise S.

Har lagt ut ny versjon, som dessverre ble til to versjoner, men det er den samme... Bare en liten "glippings" på tastaturet.

A-L
Hans-Jørgen H.

Yes, just perfect Anne-Lise!
V2 stemmer jo helt med det jeg så for meg.
Likte det flere hakk bedre enn V1.
Stilig panoramaeffekt.
Hans-Jørgen.
Anne-Lise S.

Måtte prøve ut noe av det jeg fikk tips om, vet du, Hans Jørgen! Hvis ikke så er det jo ikke noen vits i å ta imot tips og råd, ikke sant!? :-) Takk skal du ha. Likte det selv også! :-)

A-L
Øyvind S.

V2 kan fungere den også, men synes du mistet mye av den gode dybdefølelsen du har i orginalen, synes også forgrunnen i v2 ble litt tam, muig det er en løsning og selektivt mørkne denne noe for å få noe å starte øyet på, tror lagdelingen hadde kommet bedre frem da.. kun mine synspunkter, bidet er ditt og jeg holder en knapp på orginalen, lærerikt å kommentere bildene dine da du responderer på kommentarer og stiller spørsmål.. god helg i sør!
Øyvind
Tove H.

Flott bilde - hvor personen er det lille ekstra - fint plassert. Jeg liker best v1 pga dybdefølelsen. Litt harde kontraster i bildet, men synes du formidler en forblåst, frisk stemning.
Hilsen Tove
Anne-Lise S.

Takk skal du ha for dine synspunkter, Øyvind! :-) Detaljerte og gode! Ang. å respondere: Dersom jeg ikke responderer med spørsmål eller/og ved å prøve ut tips og råd jeg får til bildene mine, hva er da vitsen for bl.a. deg til å gi? Jeg er langt fra utlært, og lærer hele tiden, av både å gi og få! :-)

Takk til deg også, Tove! Originalen faller deg best for øyet! :-) Kjekt å høre!

Anne-Lise
Ole-Kristian T.

Hei Anne-Lise. dette var et stilig bilde synes jeg, av et vilt og flott kystlandskap :). Komposisjonen er fin med mange vannrette flater, og linjer bakover i bildet. Da jeg åpnet bildet, likte jeg godt vekslingen mellom sjø og steiner/ fjell i nedre del av bildet. Da jeg så på panoramaversjonen, likte jeg denne enda bedre, likte forenklingen i nedre del av bildet med litt færre flater. De grå "blånene" bakover gir nydelig dybde og himmelen er dekorativt med pene farger i rosa og blågrått og godt lys. Personen på toppen av fjellet er et fint innslag. Den sterke kontrasten i bildet er effektfull og stilig synes jeg. Jeg ville prøvd ut hvit tynn ramme slik at det ble tydeligere skille mellom bilde og bakgrunn. Ha en flott helg :).
Anne-Lise S.

Takk skal du ha, Ole-Kristian. Har lagt ut ny versjon med tynn, lys ramme. Har også lysnet forgrunnen litt, men synes selv panoramaen fungerer best med mørkere forgrunn.

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu