Ismåke, Liefdefjorden, Spitsbergen
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-09-28 09:53:54
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger733
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_342682} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Svend Wiig L.
Hei Øyvind!

Utrolig ellegant!
Da mener jeg possituren til ismåken der den strekker sine "armer" og virkelig viser seg frem!

Blåtonene viser miljøet på en fortreffelig måte, kølsvarte føtter/øyne, hvite drakt samt varme farger i det gule/orange på nebbet!!

Toppkarakter her Øyvind!

Mvh Svend
Tove H.
Rene fredsduen denne ismåken - flott positur og fint med vannsputen! Liker isfargene som bare blir brutt av en orange flekk på nebbet. Vakkert!
Hilsen Tove
Ivar B.
Ganske så lekker denne. Nydelig positur. Den ser så ren og lett ut. Isen i bakgrunnen står fint til fuglen og gir det hele et litt kjølig og rent uttrykk. Frihet er også en assosiasjon som slår meg. Mvh Ivar.
Kristin S.
Denne likte jeg godt. Luftig og lett, med en hærlig positur. Blåfargen fra isen i bakrunnen gir bildet et kjølig preg som viser hvilket miljø disse holder til i. Vanndråpene bak måken skaper liv i bildet.Begge versjonene var veldig flotte. Er ismåke det samme som polarmåke?

Mvh Kristin
Øyvind A.
Nei, det er ikke det samme. Polarmåka er et beist på størrelse med svartbak, mens ismåka bare er på størrelse med krykkje. Og ismåka er forresten den eneste helt hvite i måkefamilien.

Takk for kommentarer.

Ø.
Aina s.
Vakrere kan det ikke bli. Bakgrunnen imponerer, det kan minne om at måken letter inne i en grotte/katedral av is.
Mvh Aina
Torbjørn K.
Er ikke sikker på om det er v2 du vil ha kritikk på, men det er den jeg liker best. V1 er tradisjonell og godt naturfotografiksk håndverk, men det blir ikke noe stort mer enn "pent" og "bra fanget". V2 fenger meg bedre. Det er noe med de myke tonene i bildet som gir det et litt annerledes uttrykk enn standard-fuglebildene.

Torbjørn
Bente K.
Den kalde rene blåfargen i omgivelsene gir bildet særpreg. Bildet fremtrer rent, kaldt og vakkert. Bare en ørliten fargeklatt på nebbet bryter de kalde fargene. Dette er hva jeg en ikke-fuglefotograf ser. Bildet er vakkert.
Er det litt utbrenthet på vingen?
Hilsen Bente
Ivar B.
V2 er ikke noe dårlig bilde det heller. Lekkert toneforløp, og bakgrunnen skaper fin miljøantydning. Kanskje bedre enn V 1 i mine øyne, men to vidt forskjellige fotografi. Mvh Ivar
Ivar B.
V2 er ikke noe dårlig bilde det heller. Lekkert toneforløp, og bakgrunnen skaper fin miljøantydning. Kanskje bedre enn V 1 i mine øyne, men to vidt forskjellige fotografi. Mvh Ivar
Pål E.
Flotte bilder av den kanskje vakreste måken som finnes

mvh, PE
Kjell Sigurd S.
Meget vakker og ganske fåtallig pip. Ikke bare den eneste helt hvite måkearten men også den eneste med kullsvarte ben. V1 har en fin situasjon i oppflukt med kledelig vannsprut. En smule bevegelse i vingene styrker inntrykket. Bakgrunnen er meget kledelig. Usikker på om jeg er enig i utsnittet, ville nok hatt mer rom til høyre - kanskje også mer luft oppe. V2 har meget flotte toner som passer fuglen veldig godt. Fine myke vingebevegelser også. Det sorte øyet er litt "blast" på min skjerm, så jeg kunne kanskje ønske en forsiktig økning av kontrastene i bildet - men uten at det ødelegger det myke fine uttrykket altså :-)

Kjell S
Stig Børre E.
Syns begge versjoner har sin sjarm, men holder en knapp på v1.

StigB
Ronny A.
Dette var et flott gjennomført foto av ismåken. De lyse tonene i fuglen beholder detaljene, og fremheves av den blå, duse bakgrunnen (V1)
Utsnittet faller også i smak:-)
mvh Ronny
anders s.
lekre bilder av en utrolig flott måke dette her
her skulle jeg gjerne ha vert
mvh anders
Marcus V.
Vakkert! Begge versjonene er gode, men jeg må si jeg liker V2 best. Skulle gjerne sett en enda lysere versjon med et tettere utsnitt og ørlite mer kontrast av V2. Fine farger, god situasjon - og en nydelig art.
Stig S.
Mye fortjent skryt over. Skal ikke gå inn på noen analyse: dette kan du! Vingler mellon v1 og v2, men de er høyst ulike bilder, så jeg ender opp med begge (med et øøørlite pluss foran v2, eller...).

--stig--
Øyvind A.
Takk for alle kommentarer og innspill. Jeg er enig i at øynene i v2 trenger noe mer kontrast.
Ø.
Jan-Eilert P.
v1 er helt nydelig. Både den blå duse bakgrunnen og de nydelige hvite høylyset er veldig flott. v2 framstår som noe tamt for meg.
Carsten A.
Syns nok både V1 og V2 gjør seg bra, men i V1 er denne forholdsvis sjeldne måkearten satt veldig fint inn i et karakteristisk miljø, så av disse blir det nok V1 for meg.

Ismåken er den eneste måkearten med helt svarte ben blir det sagt her, men krykkje har vel også vanligvis svarte ben (men dette kan riktignok variere noe når det gjelder den arten).

MVH CA
Kjell Sigurd S.
Det har du rett i Carsten. Både krykkje og sabinemåke har mørke ben. De oppleves nok som helt sorte, selv om literaturen jeg benytter bare bruker begrepet sort på ismåken.

Kjell S
Øyvind A.
Takk for nye kommentarer.
Ø.
André M.
Dette var bra, Øyvind. Skulle kanskje ønske noe skarphet på flere vanndråper og nærmeste vinge, men pytt...
Øyvind A.
Jo, enig i at det kunne vært bra med litt mer dof, for å få dråpene skarpere. Takk for kommentar.
Ø.
Svein Magne B.
Bra bilder begge. V1 gir nok et mer realistisk/naturlig inntrykk, men jeg likte V2 spesielt godt. V2 gir et veldig luftig inntrykk og "himmelsk" på en malerisk måte. Liker også hvordan det gir følelsen av å være høyt oppe sammen med fuglen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu