Sandlo II
Utstyr
  • Canon 1D mk.II
  • Canon 300mm f/2.8L
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_338886} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Odd E. k.

Hei marcus!

Et flott bilde av sandloa. Nydelig lys i bildet der fargene sammen med skarpheten fremmer godt fuglen. Nydelig positur der den vandrer nede ved vannkanten.Liker også den fine bakgrunnen, men mulig tangen rett bak fuglen tar litt for mye oppmerksomhet. En beskjæring i nedre kant er også ønskelig, dette for å fremme fuglen bedre. Flott fanget Marcus!

Mvh

Odd E.
Bjørn F.

Hei Marcus,
Perfekt skarphet på sandloen men dybdeskarpheten er jo som nevnt i tidligere bilder ikke stor da halen er uskarp.Men du har jo valgt dette med mening så ok.Ellers bare kos over dette bildet, Bra.
Mvh Bjørn
Øystein Rye E.

flott bilde,men du har nok mere å gå på enda etter min smak i allefall,har fått med meg at du liker liten dybde men tror ikke det hadde hatt vondt av ett par små knepp..kan eg spørre hvor du har tatt bildet?
Terje A.

Hei Marcus.
Veldig bra. Liker den duse bakgrunnen, men ikke så glad i forgrunnen.
Hilsen Terje
Arnold H.

Hei Marcus

Kjempeflott bilde, veldig skarpt og fint komponert. Personleg kunne eg tenkt meg at det ikkje var fullt så uskarpt i djupna. Eg er òg einig med Odd i at framgrunnen kunne vore kutta litt.

Trass i dette er det eit flott bilde.

mvh
Arnold
anders s.

god kveld marcus
synes du har fått til et flott og teknisk bra bilde av sandloen
er litt usikker på den uskarpe forgrunnen,men en skal heller ikke kutte mye av den,før komposisjonen
halter den andre veien.
mvh anders
Leif Egil H.

Hei Marcus
Et flott bilde av Sandloen.
Skarpt, flott miljø, fine farger. Meget bra kameravinkel/høyde.
Jeg synes uskarp forgrunn og bakgrunn gjør seg.
Marcus V.

Hei og tusen takk for tilbakemeldinger!

Må nok si meg enig med Anders her i at det ikke skal det store kuttet til for å ødelegge komposisjonen her, men noe kunne jeg nok tatt av. Ville ikke gått så veldig mye tettere heller - da blir det litt for trangt rundt fuglen for min smak.

Dere som klager på liten dybdeskarphet, er det ikke mye jeg kan gjøre. Bildet er tatt fra 4-5 meters hold med 600mm og blender f/8. Lukkertiden lød på 1/500s med ISO 400. Setter stor pris på tips til hva jeg kunne gjort rent teknisk i dette tilfellet. I mine øyne er det veldig lite jeg kan gjøre. Høyere ISO vil jeg neppe ha, og lengre lukkertid ville gjort fuglen uskarp grunnet bevegelse.

Øystein: Bildet er tatt på Herdla.
Simon Iden B.

Tøft!

Vi har hytte 10min båttur fra herdla=)
Er det tatt på det fugereservatet? Hvis du vet hvor det er? Det er observert hubro der for mange år siden ;)
Marcus V.

Vet hvor fuglereservatet er ja. Sandlo er det på hele Herdla. Ikke utenkelig med hubro på Herdla. Mange andre godbiter som hønsehauk, vandrefalk, havørn, praktærfugl og haugevis av vadere er observert de siste dagene. Mye aktivitet der nå, det er høysesong akkurat i disse tider.
Simon Iden B.

Ja, i sommer var bestefaren min ut å fisket ute på havet.Etter å ha sløyd fisken, kastet de alt grapset på havet og plutselig da kom det to store havørner å stupte etter fisken. Ganske tøft, visste ikke før nå at det var havørn der. Kanskje det bare er tilfeldig ? :)
Marcus V.

Nei, en del havørn der.
jarl kjetil j.

Sylskarpt med fine detaljer. Aner bevegelse i beina som skaper liv i bildet. Fin naturlig bakgrunn med friske farger. Forøvrig enig i at forgrunnen trekker noe ned.
Bjørn F.

Hei Marcus,
Det står at du brukte 300,2,8 på bildet men forstår da at du også har 2x converter? altså minste blender5,6. bildet tatt med bl 8 sier du men da mener jeg det er mer en nok til å få hele fuglen skarp..Tatt på frihånd?,tror det da. Hvis du ser på bildet jeg la ut igår av moskusen er det et frihåndsbilde tatt med bl5,6 og 1/320sek.lukker.med ca 600mm objektiv det også.Jeg tar alle bilder på frihånd og klarer det med tider ned i ca 1/180sek. Kan ikke forstå hvorfor du ikke har større dybdeskarphet med bl8 på dette bildet da..Du har jo fortsatt endel å gå på lukkermessig og ville nok ha prøvd enda et hakk mindre blender.
Mvh Bjørn
Marcus V.

Hei og takk for tilbakemeldinger.

Bjørn:

1. Ja, det står at jeg brukte 300/2.8 under bildet, og det stemmer - ingen gale opplysninger der.
2. Har brukt 2x konverter ja, ellers ville jeg ikke fått 600mm brennvidde.
3. Minste blender er ikke f/5.6, den er f/45.
4. Ja, bildet ble tatt med blender f/8.
5. Selv om du mener at f/8 er mer enn nok til å få hele fuglen skarp tar du feil.
6. Ja, bildet er tatt på frihånd.
7. Bildet ditt er ikke tatt med "ca 600mm objektiv". Bildet er tatt med en brennvidde på 210mm jfr. tekniske opplysninger.
8. Ikke rart du klarer å få skarpe bilder med 1/180s på 210mm, med IS. Det klarer jeg også, men 600mm uten IS er noe helt annet.
9. Grunnen til at det ikke er større dybdeskarphet med f/8 på dette bildet er av 3 grunner.
9.1 - Avstanden er rundt 4 meter.
9.2 - Brennvidden er 600mm, bare dét gir ekstremt begrenset dybdeskarphet.
9.3 - Blenderen er f/8, og ikke liten nok til å tegne hele fuglen med optimal skarphet.
10. I mine øyne har jeg nesten ingenting å gå på lukkermessig. Kunne kanskje vurdert å strekke meg til 1/400s, men det hadde ikke hjulpet så mye det heller.Da hadde jeg fått f/9 om bildet skulle vært likt eksponert. Forskjellen på f/8 og f/9 er så liten at du ikke ville sett forskjell i praksis.

Om noen ser en løsning på problemet - skrik ut. Jeg ser ikke hva jeg kunne gjort annerledes hvis jeg ville ha tegnet hele fuglen skarp, annet enn å ta av konverteren, stå 1 meter lenger ifra fuglen og beskjære KRAFTIG. Selvfølgelig kunne jeg gjort modifikasjoner som ville gjort fuglen _mer_ skarp, altså større deler av den. Men uten 1/50s, ISO 1600 og f/14 er jeg nok "lost", dessverre.
Bjørn F.

Marcus,
Da bør du skrive at du har brukt2xconverter og ikke skrive bare 300.2,8.Du får ikke bl4,5 med 2x.Det får du med 1,4converter. Interresant at du skriver at jeg ikke får en600mm med 2xconverfer med min 20D med cropfaktor 1,4og 70-200.At Bildet er tatt på210 her er jo for å få med det jeg skulle. Men ok,da får du ha lykke til videre med det du sliter med,virker som du kan det meste uansett.. flotte bilder har du uansett.
Mvh Bjørn
Marcus V.

Hei igjen Bjørn. Er fare for at jeg virker usympatisk og "grinete" når jeg skriver dette, men at du sier at "jeg kan det meste uansett" tar du nok feil. Jeg kan langt ifra alt, og er her for å lære av deres kommentarer og innspill. Jeg vil også bemerke at jeg setter stor pris på alle kommentarer jeg får!

Men, til saken...

1. Tekniske opplysningen burde ikke være avgjørende for kritikk av det billedlige materialet som blir presentert.
2. Jeg skrev hvilket objektiv jeg har brukt fordi jeg ser på det som lærdom selv, når andre fotografer som inspirerer meg legger ut informasjon om det brukte objektiv.
3. Burde vel skrevet at jeg også brukte 2x konverter, selv om det ikke har noe å si for bildet og de påfølgende kommentarene til det, men jeg presiserte det dog i kommentarfeltet etterpå.
4. Jeg har aldri sagt at jeg får blender f/4.5 med 2x? Det jeg skrev var "Minste blender er ikke f/5.6, den er f/45." og det er ingenting feil med det.
5. 20D har ikke cropfaktor 1.4, men 1.6.
6. Jeg skrev ikke at du ikke får 600mm med 2x konverter og 70-200 på din 20D. Du skrev:

"Hvis du ser på bildet jeg la ut igår av moskusen er det et frihåndsbilde tatt med bl5,6 og 1/320sek.lukker.med ca 600mm objektiv det også."
Det er feil. Bildet ditt er IKKE tatt med "ca 600mm objektiv", fordi den effektive brennvidden er 210*1,6 = 336mm. Skal du regne med cropfaktor i mitt tilfelle, brukte jeg en effektiv brennvidde på 600*1,3 = 780mm. Ganske stor forskjell mellom effektiv 336mm brennvidde og 780mm, spesielt hva rystelser og dybdeskarphet gjelder.

Hyggelig å høre at du liker bildene mine. I mine øyne har jeg en lang vei å gå, men jeg prøver så godt jeg kan.
Gulbrand T.

Hei
Utrolig mange flotte fuglebilder du har lagt
ut her på dotten. Du har vært produktiv i sommer.
Flott bilde av denne sandloen også, ikke mye å sette fingern på, men jeg henger meg på et lite kutt i front.
Ha en fin uke.
Mvh Gulbrand.
Pål E.

Nært og flott av sandloen. Herlig lys. Er jo ikke store karen, denne her.

mvh, Pål
Marcus V.

Takk for fine kommentarer! Hyggelig å høre at du likte bildet Pål, og nei, er ikke store karen denne sandloen, og avstanden er nok ikke mer enn 3-4 meter...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu