Hegre speiler seg
Har i det siste forsøkt meg en del på hegra. Den er ekstremt sky og er en heldig kommer man 30 meter nær den, men ikke et setg nærmere. Det var hvertfall slik jeg opplevde det. Det gjelder å holde hodet lavt og ikke foreta noen brå bevegelser.

Hegra kan bli stående ved vannkanten i lange tider, og da er det speislet vakkert nær vinden løyer og speilbildet begynner å vise seg. Hegra spiser for det meste småfisk og amfibier som den finner ved vannkanten mens den ''vader''.

Til slutt kom jeg for nær hegra og den tar av med sitt enorme vingespenn og utløser noen varselskrik, før den forsvinner bak en holme...
Fornøyd med speilingen.
Tror utsnittet er ok. Ellers usikker...

Er spent på hva dere synes om bildet!
Ser frem til råd om eventuelle forbedringer!
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • EF 500 mm f/4IS
  • Brennvidde500mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt, (ble tungt i lengden...)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_336412} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Arvid B.

Her har du kommet tett nok til å få et godt hegrebilde. Vi jakter vel alle på det ultimate hegrebildet, tror jeg! 500'n kommer til sin rett her! God skarphet på hegren, fin speiling og typisk positur. Synes også grønntonene i vannet matchet fuglen. Har bare hegre i flukt foreløpig, så det står 1-0 til deg... :-)

mvh

Arvid B
Geir N.

Et severdig bilde av en fugl som ikke er lett å komme på hold. 500mm gjør nok susen på denne karen.
mvh
Geir
Chris Eric B.

fint bilde av hegern dette ,virker litt vell oskartet kanskje, eller er bildet mye klippet ??

ellers var dette fint det, jeg ville hat litt mere rom øverst i bildet og mindre i bånn

VH Chris E
Audun Å.

Jeg har akkurat de samme erfaringene som deg når det gjelder hegra. Den er vanskelig å komme på skuddhold av, og har det med å fly akkurat i det jeg har den i søkeren. Her synes jeg du har lyktes godt, og fått et fint bilde av denne staselige fuglen.
Mvh Audun
Odd E. k.

Hei Adrian!

Et meget flott motiv av den skye hegren på fiskejakt. FLott skarphet og et fint lys inn på fuglen. Nydelig positur der den speide etter fisken. Mulig fargene kan justeres på nytt, da et blåskjær tar fargene fra de hvite delene av fuglen, særlig på halspartiet (mulig jeg tar feil, da lyset/fargene fra vannet er med på å gjøre fagene til fuglen). Synest utsnittet er meget bra, med speilingen av hegren, de grønne fargene i vannet bak hegren og ringen(streket) i vannet foran hegren. Flott lever Adrian, da jeg likte bilde ditt godt!!

Mvh

Odd E.
Marcus V.

Bra dette. Greit teknisk og god komposisjon. Oppskarpingen virker også for hard på min skjerm. Ellers ødelegger det at speilingen ikke er så skarp, vannet skulle vært stillere. I tillegg er det for grumsete. Også dumt at ikke hele bakgrunnen (og speilingen i forgrunnen også forøvrig) er helt svart - det grønne og brune ødelegger mye i mine øyne.

Jeg vil også legge til at jeg synes det er dumt og uetisk at du skremte hegren. Dyrenes interesser skal alltid gå foran dine egne (= gode bilder), og ''bare ett skritt til''-mentaliteten liker jeg ikke. Jeg hadde fått dårlig samvittighet hvis jeg hadde gått hjem fra en fototur og visst at jeg hadde skremt fuglen(e) unødig for å få bedre bilder.
Ann Kristin S.

Heldig du som har mulighet for å treffe denne flotte fuglen. Høyreist og vaktsom. Ikke enig i forslaget om å kutte under og mer luft over. Ja kanskje litt over hadde gjort seg, men kutt under ville ødelegge speilingen.
Skarpt og fine farger. Fin komposisjon.
Mvh Ann Kristin
Bjørn F.

Hei Adrian,
Synes du har fått et veldig fint bilde av hegren med en fin positur og fint speilbilde. Vet ikke om du har skarpet opp bildet litt for mye eller om det er litt for lite dybdeskarphet men ser litt uskarpt ut på hodet..bare en bagatell og ikke lett med en 500 på frihånd heller. Et flott bilde uansett blant mange andre fine bilder du også har.
Mvh Bjørn
Ole Petter .

Flott bilde av hegren,fint speilbilde fin bagrunn da den viser frem bedre motivet.

Mvh Ole Petter
Egil S.

Nydelig bilde av en spennende fugl.
Håndholdt, så er dette mer enn godkjent fra min side.
Flott!

Mvh.
-Egil
Nils Christian S.

Du store verden for et flott hegre-foto !
Liv F. D.

Hei Adrian.
Veldig flott bilde av hegra. Nydelig speiling på vannet og fint lys.

mvh
Liv '')
Tommy S.

Heisann

Ja, hegra er spennende å følge med på når den jakter på byttedyr. Maken til tålmodighet skal man lete lenge etter.
Synes det ble et flott og stemningsfullt bilde av hegra. Kjempeflott med speilingen i vannet.
Likte dette.

Tommy S
johnny leo j.

Likte høydeformatet, det kan være litt utfordrende på pc skjerm, men her synes jeg det fungerte godt. Hegren har ett utrolig godt syn, forundrer meg litt att den er så sky. Det er vel en fugl det ikke har blitt jaktet etter på mange år? Så du skal ha all ros for å ha fått dette bildet. Tror ikke fuglene tar skade av å bli skremt opp, går man i skogen f.eks. så skremmen man antagelig opp veldig mange dyr... Dyr/fugler med avkom/egg skal man dog aldri forstyrre-

Synes du har mange spennende bilder og dette er ett til i serien.

Keep up the good work.

Mvh Johnny
anders s.

jada se her ja
dette ble virkelig et flott bilde av hegra
likte at du har tatt med hele speilinga,og utsnittet ellers fungerer også bra
mvh anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu