Bildet inngår i albumet Reinsdyr -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-08-31 10:44:22
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-08-31 10:51:58
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS-1D Mark III
  • Canon EF 70-200mm 2,8L IS
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_335441} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
S. N.
Det tok ei stund får jeg oppdaget dem. De blir jo virkelig satt i perspektiv ide store ugjestmilde omgivelsene, med en sånn komposisjon. Tror likevel ikke det hadde gjort noe å hatt dem en cm eller to høyere opp i bildet. Blir veldig mye ingenting mellom de interessante furene i toppene og dyrene i bunnen. Kanskje om du hadde klart å hente ut mer info i de 3-4 lange skråstripene ned mot dyrene hadde det ikke opplevdes så tomt. Blir dyra helt borte i farger? Hilsen Silje
Avsluttet .
Dristig komp! Liker det, og har ingen forslag til forbedringer.
Håvard S.
Herlig, bare herlig!
Liker kompen til det fulle!
Det jeg tenkte var: ''Et bilde av noen snøfonner/is med noen sprekker i...OJ, var det så storslått!??!??...'' Hehe.
Meget bra!

Mvh. HåvardS
Knut Børge S.
Spennende disse store miljøbildene dine Thorbjørn, og som pingvinbildet ditt, så lykkes du også her meget bra. Kunne tenkt meg reinsdyrflokken pittelitt lenger opp i landskapet, ellers er dette knall.

mvh KBS
anders s.
hehe artig vri:-9
liker godt ekstreme miljøbilder som dette her
du får ha en flotters helg
mvh anders
Christer Hoel O.
Meget bra motiv, og godt sett. Men som SN, blir jeg ikke helt fortrolig med plasseringen av reinsflokken. Etter min mening ville en plassering høyere opp og kanskje litt mer sentrert vært bedre. Mvh Christer
Fredrik S.
Stussa først over bildet, før eg scrolla ned, og fant reinsflokken.
Du får veldig godt fram det mektige og karrige landskapet dei beveger seg i..
Syntes kompen fungerer. Blir nysjerrig på kvar du har tatt bildet?

Mvh Fredrik S

Torbjørn K.
Oi! Jeg leste tittelen her, men skjønte ikke helt hvor reinsdyra var. Da jeg først fikk øye på de, så får dimensjonene et helt annet uttrykk. Jeg tror kanskje jeg ville hatt noe mer luft rundt reinsdyrene. Har sansen for denne type bilder.

Torbjørn
Monika Frisvold V.
Minimalstisk og artig komp...
mvh monika
Arvid B.
Original og dristig komp. hvor det tar litt tid for betrakteren å finne ut av motivet. Ser jo etter hvert hvilket storslagent landskap disse reinsdyra er omgitt av og lever i. Synes dette funka bra - hadde blitt mer orsinærtved å flytte dyrene lenger opp i bildeflata.

mvh

Arvid B
Arvid B.
EHHH - dette ble bare krøll: orsinærtved = ordinært ved. Gikk litt fort i svingene her...

Arvid
Gunnar John C.
For meg gjør dette litt vage landskapet dyrene bittesmå, og jeg klarer ikke helt å se dimensjonene på alvor. Det blir de små som definerer hva jeg ser, og resultatet blir et følge av ''kaffedyr'' ;-) Kanskje litt flere holdepunkter fra det store landskapet ville hjulpet? Kanskje det ville vært bedre å plassere følget nærmere det gyldne snitt?

Forøvrig minner dette bildet meg litt om mitt eget bilde nr. 289965 ;-)

Vennlig hilsen,
Gunnar
Kjell Sigurd S.
Joda, en fin vri dette. Du lykkes med å overraske og dimensjonene i bildet kommer godt frem. De store flatene uten særlig interesse dominerer allikevel for mye etter mitt skjønn.

Kjell S
Ivar B.
Dette kan jeg like. Spenstig komposisjon, dratt litt i lengste laget. Kunne gjerne sett en tanke mer luft rundt reinen nede. For min del kunne reinen vært midtstilt, uten at dette gjør ditt valg noe dårligere. Den store snøflaten fungerer fint i mine øyne. Lekkert! Mvh Ivar.
Thorbjørn R.
Mange takk for kommentarene. Jeg har nå lagt ut to nye versjoner med mindre tett beskjæring. Tar gjerne imot synspunkter på hvordan disse fungerer.

Bildet er tatt på Steindalsbreen i Lyngen. Dette følget vandret rundt på breen, tilsynelatende uten mål og mening. Det var en ganske varm dag, så forklaringen er vel at de ønsket å kjøle seg ned, vil jeg tro. De syntes ikke å la seg bekymre av bresprekkene - og ikke brukte de tau og stegjern, heller.


Mvh Thorbjørn


Stig S.
V2 fungerer best for min del, selv om du introduserer litt farge i øvre del - kanskje konvertere til s/h? Skrytet over er fortjent!

--stig--

Kjell Sigurd S.
V2 er absolutt en forbedring for min del også.

Kjell S
Alexander F.
Hallo!

Synes V1 funker best, knalltøff komp.
Mektig!
Fred S.
Det første som slo meg var at det er litt av en risikosport denne flokken utøver, breen ser ikke god ut. Regner med at det forsvinner ett og annet reinsdyr i bresprekker hvert år.
Ellers er jo kompen litt sær da.... Den litt Tom Tveitan`ske plasseringen av reinsdyrene ville muligens ha fungert i et bilde som var mer grafisk, og der breen utgjorde en ubrutt hvit flate, uten ''forstyrrende'' bresprekker. Her sloss reinsdyr og bresprekker om oppmerksomheten, siden dyrene er så små, og jeg er nesten fristet til å si at derfor vil ikke motivet fungere optimalt uansett hvor dyrene plasseres i bildeflaten. Litt tøft er det riktignok, men...
Går uansett for versjon 1. I versjon 3 synes jeg forresten at det mørke fjellet i øverste venstre hjørne få flere måter bryter med resten.

vh fred
Svend Wiig L.
Hei Thorbjørn!

Tok noe tid før jeg også så ''motivet!''
Dermed faller jeg for ve. 2, selv om ve. 1 er i svart/hvitt og har en ''spenstig'' komp.!
Når en snakker om komp., så kan ve. 1 funke, men da i en mer kvadratisk form! (Dvs: beskjært oppe.)
Ve. 2 har fargene men lite synlig.

....jeg villet ha ve. 2, kvadratisk og noe mer kontraster og fargemetning på det lille ''bre-blådet'' i bildet! ....hvis du forstår!??

Breen kan da bli mer spennende dog ikke fremheve reinen noe vesentlig.
Muligheten kan da være å lysne lokalt....!?

Ble engasjert over dette da det viser natur og dyr i skjønn forening!

Ikke misforstå!!!
Motivet er helt vidunderlig, opplevelsen like så!

Mvh svend
Erik J.
Egentlig var V1 ganske fiks, med dyrene nærmest som en signatur! V2 ble liksom ikke den forbedringen jeg ville ventet, den første er bedre. Men du kunne kanskje slippe på de få millimetrene under som skal til for å få samme rom som bak dyrene. Bildet er bra det, min skjerm yter det neppe full rettferdighet.
Espen R.
Hei Thorbjørn.
Liker denne type komposisjoner, fungerer bra for meg, spesielt V1. Men er noe enig med Fred om oppmerksomhetskonflikt mellom bresprekkene og reinsdyrene.

vh
Espen
Thorbjørn R.
Tusen takk for alle kommentarer og nyttige innspill.

Tanken min her var å gjengi den dekorative strukturen i breen - for så å ha reinsdyrene som et overraskelsesmoment ute i periferien. Men som flere av dere er inne på, så blir gapet mellom furene i toppen og reinsdyrene litt for stort - det blir en dødsone i midten. Det beste hadde nok vært om reinflokken hadde vandret lengre opp på breen.

Jeg er for øvrig enig med deg Svend i at dersom man først skal kjøre farger, så kunne både kontrast og fargemetning vært økt i v2 og v3.

Mvh Thorbjørn
Jon K. L.
Helt rått - etter at jeg oppdaget reinsdyrene:) I starten ble jeg overrasket over at du kunne presentere et så kjedelig bilde, men reinsdyrene gjorde susen. Det ble virkelig stilig og sier noe om dimensjonene i fjellet. Hadde sikkert gjort seg som stor forstørrelse på en vegg.

Jon K.
Jon K. L.
Oppdaget de andre versjonene nå og tror nok jeg synes at v2 blir den beste.

Jon K.igjen
Marit O.
Dette har jeg virkelig dessverre godt glipp av!Hehe Torbjørn,her ble jeg lurt, reinsdyr skrev
du til tittel,fant ingen ting før jeg oppdaget di helt nede i bilde knall flott og med denne plasseringen helt nede i siden gir jo bare så dimisjoner på dette mektige fjellet.
Versjon 2 på meg,men litt mere kontrast! Men dette var virkelig stilig og artig måte og formidle dette bilde på.Minimalistisk og flott levert Thorbjørn!
Ha en fin foto uke:)
Mvh Marit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu