Linjer i landskapet IX
Bildet er tatt i Gjerdrum
Bildet inngår i albumet Linjer i landskapet - Når jeg ser på ulike landskap, er jeg facinert av de vakre linjene naturen har å by på. Vil prøve å finne motiver med slike linjer.
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 10-20 mm
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/18
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger637
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_333800} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Per Harald G.

Gratulerer med nok eit nydeleg linjelandskapsbilde!
Formatet kledde motivet ypperleg her! Spennande himmel også.
Svært god dybde i bildet, med det nyslådde graset, eller kva det er, innover i bildet.(Er det derfor du brukte blendar f/18?)

Var det nokon spesiell grunn til at du brukte ISO 400?

Anbefaling!
Avsluttet .

Bildet er kjempeenkelt og en skulle tro at en kanskje ville savne noe i et slikt bilde,men det gjør jeg ikke.
Farger,linjer og dybde fenger,det samme gjør himmelen,den skaper liv.Den hadde ikke vært det samme uten skyene,tror jeg da hadde savnet noe mer,her er skyene prikken over ien for meg.
Også god komp.
Hilsen Tone!
Anne-Lise S.

Et svært spenstig bilde av linjer i landskapet, Ole-Kristian! :-) Fortellende innhold som sier noe om jordbruket av i dag. Flott kulturlandskap. Delikate linjer som bringer meg innover, innover, innover, og det ser ikke ut til å noen enda ta. Uansett hvor du hadde beskjært dette motivet ville en linje havnet i venstre hjørne nede, eller i nedre hjørner uansett, og dette skaper sterk dynamikk. Også horisontlinja er sterk og godt synlig her, og forsvinningspunktet som bringer meg over kanten av den er jeg ikke i tvil om hvilken er. Den utgår fra der du sto og direkte inn, opp og over kanten. Spennende å ikke kunne se, fra ditt ståsted, hva som befinner seg bakenfor. Delikate detaljer i linjene finnes også. Her sees gresstrå og blomster. Flott! :) Kan kjenne den friske lukta. :-) Skyene gir himmelen en ekstra puff. Store, velformede og nærmest kvinnelige hviler de lavt over landskapet, eller kanskje kan man også si at de virker en smule truende pga høyden de befinner seg i? Som om de er i ferd med å kvelde disse vakre linjene og fargene med sin dramatikk. Samtidig er der ispedt av blått og sollyset skinner på bakkenivå, så alt i alt viser det en herlig solskinnsdag. Heldig lys! :-) Pga at forsvinningspunktet virker såpass sterkt her; synlig og tydelig for meg, savner jeg absolutt ingenting å feste blikket på. Kanskje noen ville hatt et tre, en bygning, et dyr. For meg fungerer dette veldig bra! :-) Kreativt motiv som viser at når du er ute på fototur så har du øynene med deg! :-) Anbefales! :-)

Ønsker deg en deilig tirsdag!

Anne-Lise
Tom T.

Flott linjer og et bilde som skiller seg ut i fra mengden av landskaps bilder.

TomT
Oddrun B.

Et spennende bilde. Flotte linjer og et godt sug i bilde.

mvh Oddrun
Hans-Jørgen H.

Go morgen Ole-Kristian!

Her har bonden nettopp raket graset i snorrette ranker og om noen timer kommer vel pressa og spyr utl drøsevis av hvite rundballer.
Du har vist det før, og viser det igjen at du har et godt blikk for linjer i kulturlandskapet.
Flott vidvinkelmotiv på bakkenivå dette med en spennende himmel over.


Ha en treveleg dag!
Hans-Jørgen
Monika Frisvold V.

Trårette linjer...
flott bilde med fine linjer Herr Thoresen.
Skyene og linjene er med å gi bildet dybde.
Denne bonden hadde nok tungen beint i munnen om ikke den brukte GPS :)
mvh monika
Gro Anja Z.

Flott. :O) Og jeg er så glad for at du skriver hvilket utstyr og og hvilke innstillinger du bruker. Det er lærerikt og hjelpsomt. Og nå har jeg bestemt meg for helt sikkert hvilket objektiv jeg kjøper neste gang.. ;O)
Fine kontraster i fargene. og veldig fin dybde.

mvh Gro Anja
Lars E.

Hei !

Dette var svært tiltalende. Gjennom komp og utsnitt har du klart å skape et bilde med flott dybde. Jeg er fasinert av den dramatiske himlen som er med på å gi dette bildet det lille ekstra.

Kort oppsummert skiller dette bildet seg ut i mengden av landskapsbilder som presenteres her på Dotten.

M.v.h.
Lars
Eli R.

VELDIG flott! Buen til venstre lurer man nesten på om er fordreid av linsa, skyene ser ut som om de ligger nesten rett på bakken. At du har lyset sånn noenlunde bak deg gjør at filter ikke er nødvendig for å balansere lysbehov.
Jeg har liksom ikke NOE å utsette på dette!
Men når vi nå en gang er her for å pirke så skal jeg prøve! Men det er mer en idé egentlig, og jeg vet ikke om det er mulig en gang. Hvis du ser den store grønne stripa som ligger i hjørnet nede til venstre. Så har den fått en blanding av lys og skygge pga hvordan lyset faller. I stripen til høyre for den er lyset flatere. Det jeg lurte på var om man kunne bruke ''burn'' i PS for å få frem litt mer kontraster i nederste høyre kvadrant. (Men jeg kan ikke nok om det).
- Eli
Lars-Anders M.

Jeg er enig i allt positivt om dette bilde.
mvh
LAM
elin a.

Ja dette er absolutt noe å hvile øynene på.
Flott bilde.
elin
Liv F. D.

Flotte linjer og fin dybde i dette landskapsbildet. Vakkert!

mvh
Liv '')
Odd E. k.

Hei Ole-Kristian!

Et flott bilde av landskapet som er formet av oss mennesker. Flott skarphetsdybde og vakre farger. Fint med den bakketoppen og de tunge skyene som kommer imot på himmelen, noe som gir en fin dimensjon.

Mvh

Odd E.
Tove H.

Flotte linjer og dybde. Fint med skyene. Flott skue!
Hilsen Tove
Anne-Lise K.

Ja dette gjør du godt! Det er nesten så jeg farer innover jordet. Skarpt, saftig og fartsfyllt! Mange linjer og kurver som gir en spesiell effekt her.
mvh, Anne-Lise
Karl-Johan V.

Ett vakkert og fangende motiv med veldig godt lys og flotte detaljer i himmelen!
Avsluttet .

Dette var morsomt.
Synes det var veldig bra teknisk også.
Hilsen Gunnar.
Per-Ivar L.

Flotte linjer og et nydelig bilde med vakre farger; er svak for slike grønne bilder selv.
Mye vidvinkel skaper et bra sug innover i bildet. Et meget severdig bilde. Anbefales.

mvh PIL
Avsluttet .

Hei! Vakkert, fine linje og flott dybde, skyene hjelper fint til her. Flott komponert. Mvh Liselotte
Ann Kristin S.

Flott med den tunge himmelen som ligger på jordet. Dybden i bildet gjør at vi blir dratt inn i det til siste slutt.
Bonden på traktoren er en skikkelig kunstner som lager store kunstverk med snorette linjer på åkeren. Stilig. Dårlig med slike jorder i skogen i Østerdalen der jeg ferdes..... Artig å se!
Mvh Ann Kristin
Lena H.

Heisann!
flotte linjer & fin dybde...
Kjempebra bilde ! :-)

Mvh Lena:)
Solveig F. K.

Hei Ole-Kristian. Flotte linjer og skikkelig sug i dette bildet. Liker lyset og de grå skyene som ligger som et lokk over horisonten.
Mvh Solveig
Øyvind S.

Dette var et utrolig flott motiv Ole-Kristian, linjene i terrenget opp på høyden med den lave skydekket forsterker inntrykket, den buede linje mot venstre billedkant skaper spenning i bildet, synes du også har lykkes meget godt med overgangene i fargevalørene mellom rankene... superb.... ikke vanskelig å trykke på knappen for dette, en av dine beste bilder...
mvh Øyvind
Avsluttet .

Jøss, her hagler det inn med kommentarer. Og det er velfortjent, for dette var et prakteksemplar av et landskapsbilde.
Med den brennvidden får du et enormt sug innover i bilde, og motivet passer perfekt til denne brennvidden, med disse furene i åkeren som drives innover i bildet, samt skyene som nesten tøtsjer bakken.

Meget bra.
mvh arild
Yngve Sem P.

Motivet er flott, og særdeles godt utnyttet. Nydelige toner og kledelig format. Her er du god :)
Ole-Kristian T.

Dette var overveldende mange og positive tilbakemeldinger. Tusen takk! Gøy å treffe på et slikt motiv. En ekstra takk for anbefalinger og utdypende kommentarer!
Avsluttet .

Dette kan du Ole-Kristian...å se motiver...dybden og linje/bueføringene, blandet med en flott dramatisk himmel...flotte naturlige fargetoner...skarphet..ett landskapsbilde tatt av en som ser........mvh Ulv
Lene L.

Landskapsbildene dine er så spennende....-hvordan du klarer å få fram det `buede`landskapet på...blir dratt inn i bildet.Og hvordan jordet møter himmelen,de forskjellige grønnfargene i linjene mot den dramatiske himmelen!
Imponert:-)

Lene
Avsluttet .

Ja dette var svært lekkert!

Anbefales!

Jørn
Avsluttet .

God bruk av vidvinkeleffekt, flotte farger og linjer,
men savner detaljer og mer fokus i nedre del av bildet Ole-Kristian,
det ville gitt mer nærhet i bildet er min mening.
Mvh. Eivind 8~))
Eli R.

Har du brukt stativ forresten? Umiddelbart tenker jeg at ISO 400 ikke er nødvendig, og at lukkertiden på 1/400 sek er ''for bra'', jeg syns at 1/125 sek burde holde.
Tommelfingerregelen har jeg lest er at man skal ha minimum samme lukkertall som linsens brennvidde. For en 200 mm linse så betyr det - ikke lengre lukkertid enn 1/200 sek håndholdt. Det burde bety at 1/20 sek er nok for denne linsa men det tror jeg ikke noe på :-)
- Eli
Ann T.

Flotte linjer og fin dybde i dette landskapsbildet. Elegant gjort! Vakkert!
Mvh. Ann
Jarle S.

hei,Ole Kristian
Dette er et meget godt bilde,og meget behagelig å se på. Dette er absolutt
ikke et tilfeldig ''knips'',her har vi med en fotograf som kan knepene for å få et godt landskapsbilde. De lyse stripene i åkeren er helt bevisst plassert for å lede
blikket til betrakteren mot bakketoppen.Både eksponering og utsnitt er også
valgt med stor sikkerhet.Kjempebra.

Mvh
Jarle
Ingunn T.

Dette var virkelig en knæsj kameravinkel. Gjorde seg godt med det smale formatet. Dette kan du være godt fornøyd med.

Mvh Ingunn Teigen
Ole-Kristian T.

Tusen takk for nye kommentarer!

Lene: Suget i bildet er nok mye takket være brennvidden 10 mm. Så hvis du ikke har en slik type linse så kan det anbefales til slike type bilder. Det ''buede'' landskapet kommer nok også av at linjene var spesielle akkurat der jeg sto og tok bildet :).

Eivind: Jeg ser du nevner mangel på fokus nederst i bildet, og også på mitt neste. Hva gjør jeg galt? I dette bildet har jeg brukt blender 18, og med den brennvidden skulle jo hele bildet bli skarpt? Jeg tror riktignok ikke at jeg brukte manuell fokus når jeg tok bildet, så jeg er ikke sikker på hvor kameraet fokuserte..Jeg har for øvrig hørt at bilder generelt blir skarpest med brennvidde rundt 10, kanskje det er her feilen ligger? Har du eller andre noe konkret og fornuftig å si om dette hadde jeg blitt glad og kanskje opplyst :).

Eli: ISO 400 er bare tull her, sjekket det vel ikke før jeg tok bildet :).
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu