Utsnitt
Jeg ser nå at den vannrette linjen ikke er helt vannrett. Jobbet med å få de loddrette skulle være loddrette, men fikk ikke til begge deler. Bildet er tatt på Helsfyr i Oslo.
Jeg liker godt dette bildet, bl.a fargene, det stramme utsnittet, og kontrasten mellom de våte, grå-melerte steinene i forgrunnen og de hele, grønne flatene bak. Men er usikker på om dere andre synes dette er severdig?
Bildet inngår i albumet Arkitektur - Arkitektur er spennende! Jeg har opp gjennom årene vært mest opptatt av ''gammel'' arkitektur om det så er gamle kirker, sveitservillaer eller våningshus på gamle gårder. Mitt mål er å legge ut et mangfold innen arkitektur, der også det moderne får sin plass, om det så er i glass, betong eller stål.
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger342
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_333267} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .

Syns absolutt at dette er severdig.
Flotte stramme linjer,friske fine farger og som du selv nevner nyansene og mønstrene i steinene foran.
Likte dette godt.
Hilsen Tone!
Avsluttet .

Hei! Syntes det er veldig stilig, fargene og flatene. Ser nesten ut som en tegning. Liker det veldig godt. Mvh Liselotte
Avsluttet .

Hei
Ja det er absolutt en spennende kategori som du sier.
I gamle dager, jaja, 30-40 år tilbake, var det en synd å bruke blått og grønt isammen. Men idag er det akseptert og jeg liker farvene som sitter godt i bilde ditt.
Flotte stramme linjer går igjen i hele flaten, men finner et lite oppbrudd i stramheten i speilingene i de nederste vinduene. Fungerer bra.
Det er i grunnen litt dumt at du ikke som du selv sier, ikke har fått de vannrette linjene rette. Det burde gå an i PS? uten at det går ut over de loddrette, vet ikke.

Ihvertfall, spennende bilde med spenstige farver og stramme linjer, slik som kan likes og finnes i arkitekturens verden.

mvh arild
Per Harald G.

Fint med grønt og blått i lag. Fine linjer og flater, god symmetri.
Likar spesielt godt den våte flata nede i bildet, med alle fargesjateringane, som bryt litt med dei reine fargane i resten av bildet.

Bra sett, bra tatt!
Øyvind S.

Stilig bildet dette Ole-Kristian, kontrasten i fargen deler bildet opp bra, som fem søyler, bra med de grønne skoddene som ikke er helt igjenlukket, bryter linjen under disse og skaper liv i det stramme usnittet, bra med gjentakelsen av speilingen av taket nede og gjentakelsen av grassbakken på den øvre rekken i vinduene.... en ting som slår meg for å få det enda renere utsnitt er å kutte det under det lys grønne vindusbeslaget som et alternativ.... kun en tanke som slo meg,, spennende bilde.....
mvh Øyvind
Liv F. D.

Hei Ole Kristian.
Synes du viser et fint utsnitt i sterke fine farger. Fine, rette linjer og god symmetri.

mvh
Liv '')
Anne-Lise S.

Hei Ole-Kristian!

Absolutt et interessant utsnitt du har valgt her, der de grønne og blå fargetonene går igjen i de ulike materialene, både som linjer, flater og som ulik struktur i bildet ditt. :-) Du har virkelig hatt øynene med deg som oppdaget dette, for det er veldig interessant å se hvordan du fyller bildeflatene med de ulike elementer. Først marmoreringen i nedre og områder med vann som etter regn. Deretter vannrette og loddrette linjer, blandet sammen av det varme treet og det kjøligere glasset, og deretter speiles gressbakken i det kjølige glasset i øvre, mens trestruktur avslutter i topp.

Disse to fargene kan selvfølgelig ha blitt valgt ''tilfeldig''; uten tanker om hva hver og en av dem betyr, men hver og en av dem har likevel symbolsk verdi:

GRØNT
har en beroligende virkning. Den vekker assosiasjoner til det jordiske, gress, fruktbarhet, vekst og vår. Grønt er vårens og håpets farge. Ordet grønn stammer fra ordet gro. Kvinnene i Egypt sminket øyelokkene med grønt for å feire det spirende livet etter Nilens oversvømmelse. Johannes Døperen er grønnkledd. I Gresk mytologi er det fargen til kjærlighetsgudinnen Venus. Grønt er Allahs farge siden profeten sees i naturen og ikke i menneskelig form. I ørkenen betyr det grønne vann og liv. Tekstiler som benyttes i operasjonssaler er grønne. Nødutganger er merket med grønt. Grønt trafikklys betyr ''kjør!''. En som er flink med planter har ''grønne fingre''. Vi henter inn det grønne glitrende tre når det er som mørkest på vinteren for å styrke håpet om vår. Vi kan si ''grønn er min barndoms dal'' når vi har gode barndomsminner. ''Å være grønn'' eller ''grønnskolling'' betyr at man er uerfaren. Vi kan være grønne av misunnelse eller sjalusi. Et grønt parti har miljøvern som hovedsak. Når de grønne partiene gjør det bra snakker vi om ''en grønn bølge''.

BLÅTT
er himmelens farge og har en kjølig og alvorlig karakter. I det gamle testamentet representerer en dyp blå farge Gud Fader. Madonna, himmelens dronning, har i kristen kunst nesten alltid en kappe som er blå. Blått er ved siden av purpur en farge for konger. Ordensbånd er som regel blå, f.eks. Englands hosebånd, Danmarks elefantorden, Sveriges serafimerorden, eller frankrikets helligeåndsorden. I Gresk mytologi er himmelgudene; Zevs, gudenes konge, hans kone og søster Hera, og deres sønn Hermes; forbundet med blått. Hermes ble i Rom kalt Merkur og ble med sine vinger på føttene et symbol for handel. (Derav blåruss på handelslinjen). I Islam symboliserer blått eller turkis det Islamske trossamfunn og brukes derfor ofte i dekor på moskeer. I Kina forbindes blått med udødelighet. Flagget til De Forente Nasjoner har en blå bakgrunn. Blått symboliserer fred sannhet og samarbeid. Kaldtvannskranen er merket med blått. En usikker framtid er i det blå. En tur ut i det blå betyr at målet ikke er bestemt på forhånd, veien blir til mens du går. Å være blåøyd betyr at man er godtroende. I vår tids politikk betyr blått konservativ. Kjøtt av god kvalitet får et blått stempel (egentlig blåbærsaft).

Hva slags bygning er det du har avbildet et utsnitt fra?

Jeg ser hva du mener med linjene i fotografiet. Har du forsøkt å rette dem opp ved å f.eks. bruke lense distortion? Det er mulig du kan gjøre det der. Skarpt og fint, og med ok dybde!

Ha en flott lørdag videre i den blågrønne verden! :-)

Anne-Lise
fra det solfylte sørland


Avsluttet .

Mange fine utsnitt å hente på Helsfyr også Ole-Kristian, men ordet severdig stiller jeg et spørsmål ved.
Fargene er jo OK., kanskje litt mer sprut og kontraster.
Steinene ser for meg ut som takpapp, men kan jo ta feil.
Skjevheten i bildet har du jo forklart, litt merkelig vinkling av
belegget inn mot midtre vindu.
Nevnte jeg kunne forklare deg om perspektiv kropping tidligere i år,
men du ringte aldri tilbake.
Med hilsen fra Eivind 8~))

Ole-Kristian T.

Tusen takk til alle for interessante kommentarer, spesielt takk til Anne-Lise for inngående kunnskap om fargene blått og grønt :) Dessuten tror jeg bygningen er en vanlig kontorbygning på Helsfyr, dumt at jeg ikke merket meg hvem som holder til der. Ang. symmetrien: Hele problemet er vel at jeg ikke har stått midt foran det midterste blå vinduet, og da blit ikke alt rett. Eivind: Tar gjerne opp igjen den forklaringen hvis det passer for deg, beklager at jeg ikke fikk ringt tilbake den gangen :).
Anne-Lise S.

Ingenting å takke for det, Ole-Kristian! :-) Det fallt seg helt naturlig i.o.m. bildet ditt inviterte til det! :-)

Ha en fin kveld videre, og en god søndag!

Anne-Lise
Jon K. L.

Absolutt severdig dette her. De fine blå og grønne fargene harmonerer fint med hverandre og forgrunnen. Stramme og elegante linjer som gjør det behagelig å se på.

Jon K.
Håvard S.

Stilig!
Godt du har øynene med deg for slike detaljer Ole-Kristian!
Enkle motiver, men vanskelig å se og ta bilde av.
Synes du får til et meget godt utsnitt fra en Oslobygning...

Mvh. HåvardS
Eli R.

Jeg tenkte umiddelbart på det med posisjoneringen men ser at du etter hvert referer til dette selv. Tror jeg heller ville gått forbi engang til hvis jeg var i området enn å begynne å hale for mye i perspektivspakene.
Jeg syns regnvannet er det som gir bildet litt ekstra. Og speilingan av vannet. Hadde nesten vært morsomt å stå her med stativet klart i tilfelle noen spennende profiler skulle dukke opp i vinduene.
- Eli
Avsluttet .

Enig med Eli her ang. å gå tilbake, men å ta et situasjonsbilde med en annen brennvidde kunne jo også være på sin plass.
Mvh. Eivind 8~))
Edward S.

Meget... Meget bra bilde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu