Tjeld 8
Her bryter jeg vel alle kunstens regler, men noen ganger kan selv dét gi et vellykket resultat. Om det er tilfellet her, får dere bestemme.
Utstyr
  • 1D mk.II
  • Sigma 300/2.8
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/2000s
  • FilmtypeRaw 400
  • Nei
  • AnnetHåndholdt fra båt. +1,3 EV.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_333226} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Trond B.

Skjønner ikke hva du mener med å bryte regler her. Ett bra bilde som viser tjelden i det den er i ferd med å lette. God skarphet, litt utbrent i noe av det hvite, litt mye oppskarping, og hadde helst sett att hele vingen hadde vært med.
Mvh Trond
Marcus V.

En del ''komposisjonsregler'' er brutt her, ettersom det er lite luft foran fuglen. I tillegg er vingen kuttet, som du sier. Jeg kjenner mange som ville kastet et bilde som dette pga. vingekuttet og manglende luft i front av fuglen.

Skjønner ærlig talt ikke hva du mener med utbrenthet, da det er totalt fem piksler i hele bildet som har verdi 255 og dermed utbrent. Jeg nekter å tro at du kan ha sett de fem pikslene med det blotte øye.
Hard oppskarping kan nok hende, men ikke så fryktelig mye mer enn på mine tidligere bilder.

Takker for din kommentar!
Espen V.

Hei Marcus!

Lov å bryte noen regler av og til. Ellers hadde det vært en kjedelig verden...

Jeg synes høydeformatet passer helt greit, i og med at Tjelden har vingene opp og derfor blir ganske høy. Liker at stråene heller samme vei som fuglen. For øvrig skarpt og bra eksponert. Ville gjerne hatt med vingespissen da... : )

Mvh
Espen
Simon Iden B.

syntets bildet ble fint selvom du har brutt ''kunstens regler''. Jeg klarer ikke å se de fem pikslene som er utbrent og syntes ikke bildet er for oppskarpet =)
Godt jobba!
Kjell Sigurd S.

Fint av tjelden midt i frasparket. Ser ut til at du har hatt litt vanskelige lysforhold men du har løst det godt. Jeg er usikker på om stråene tilfører noe eller om de kun forstyrrer. Litt uheldig med kuttet oppe, men ikke så mye at det ødelegger for inntrykket. Kanskje et lite kutt nede for å unngå at berget treffer hjørnet ville ha noe for seg. Liker bildet.

Kjell S
Avsluttet .

Fint at du bryter disse såkalte reglene.
Men du først er i gang kan du like godt kutte enda mer av fuglen.

Nå ser det ut som..
"OPS! jeg var uheldig å ikke fikk vingen med i bilde"
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu