Gruppevoldtekt. Norsk natur
Bildet inngår i albumet Brøytestikkerier - Det er for få bilder av brøytestikker i norsk naturfo. Jeg ønsker å rette opp dette mangelen.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSe IPTC om du er nysgjerrig
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger891
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_33270} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
lars morgan k.
Enig, det er ikke mye pent vegvesenet har tillført norsk natur, men sikkerheten på vegene er viktig. Drivende god komposisjon, fargene er mettede og fine, pent arbeid.

vennlig hilsen
Lars Morgan
Ove B.
Likte kontrasten mellom de røde veipiskene og Den naturlige bakgrunnen.
Gjentagelsens makt...

Mvh Ove
Nils L.
Synes kombinasjonen mellom den store steinfyllingen/demningen og de røde plaststikkene som kveler den lille grønne flekken var bra. Godt poeng.
Mvh Nils :-)
Tarjei Ekenes K.
tøff tittel...

friske farger!

! son tarjeiav !
Arne S.
Bra dette! Den grønne paletten er befriende.

:) arne
Kaja K.
Vittig, jeg kjørte faktisk forbi der på søndag og tenkte at de som hadde laget muren må ha vært helt gal! Det er demningen ved Sysen dammen på Hardangervidden sant??
Glemte helt å si at det var et kjempekult bilde!!
KAJA
Birna R.
Det er riktig sted ja. Norsk ingeniørkunst på utstilling for enhver å ''nyte''.
Eskil O.
Mange forurensende synsinntrykk i norsk natur, fin presentasjon av dette symptomet. Steinfyllinga eller dammen får meg til å tenke på vår miljøvennlige energikilde, strømmen, som har voldtatt norsk natur ganske grovt på mange måter.


Eskil.
Avsluttet .
Så det var slik det ble! Kjempebra! Og tittelen er det smell i. Tipper en del naturorganisasjoner gjerne vil ''lease'' det bildet her. Her er virkelig naturen i klemma.
Får nesten forklare at jeg var i terrenget når dette bildet ble tatt, tok bilder selv, men garantert ikke dette utsnittet. Lærerikt å se andres tilnærming til motiver og oppdage at foto for enkelte dreier seg 99 prosent om å se, om det å rendyrke et individuelt syn på verden omkring, og kanskje 1 prosent om teknikk. (I tillegg til en 39-40 prosent stahet.) Tilsammen skulle det bli sånn rundt regnet en ca.. Uansett, et foto som er lett å fortolke.
Teknisk sett regner jeg med at fotografen her har hatt litt problemer med kvalitet på bildet vs. sperregrensen på 150Kb. Jpeg liker som kjent ikke bilder med masse detaljer som den steinrøysa her.
Arild S.
Dette var bra.
Tett komp som står bra til teksten.

Arild
Aleksander J.
Du er skarp, Bjørn. I fargene altså.
Ellers en god dokumentasjon på den sedvanlige voldtekt av norsk natur.
Thomas B.
Hei, liker at det går på skrå ''nedover'' i dette bildet.

Thomas
John G.
Veldig fint! Menneskets inngripen i opprinnelig urørt natur. Her i dobbelt forstand.
Flott dybdeperspektiv...
John :-)
Nils B.
Flott perspektiv og fin vinkel synes jeg. De kraftige røde stengene inn i synsfeltet gjør at det liksom blir en forbutt plass. På alle måter fengslende bilde.
mvh Nils
Leif Y. C.
Jepp, dette er godt sett og et glimrende eksempel på at mannen bak kamera er avgjørende for utfallet! Man skal være god til å skjære gjennom for å få til et slikt rendyrket bilde, selv om resultatet er besnærende enkelt. Tittelen fortjener også positiv omtale. Dette likte jeg!
Stefan T.
Rart å se (etter min subjetive oppfatning) hvor mye navnet har å si for kommentarene i bildet. Jeg synes ikke bildet har så mye å by på. Hadde bildet vært tatt at ''Kåre Iversen fra Grorud'' ville alle pekt på ''feilene'' bildet har, ikke på genialiteten (altså er ikke nøvendigvis sluttresultatet viktigst, men resultatet GJENNOM fotografens).
Bare en tanke fra meg. PS: jeg er ikke bitter eller noe slikt, flesteparten av BR's bilder er veldig veldig bra! Og for all del: jeg umyndiggjør ikke standpunktene deres, men hadde vært gøy å se en ''blindtest'' uten autors signatur...:-)

Just a thought..
Morten M.
Føyer meg inn i rekken av tidligere talere. Veldig bra bilde.
Jeg våger likevel en liten innsigelse. Etter mitt skjønn har du vært litt vel hard med fargemetningen. Det skriker litt samt at rødfargen blurer litt vel mye.
Hege Helen R.
Bra dette Bjørn, flotte kontrasster og ett viktig budskap!! Kompen funker som vanlig...
Hege :-)
Marius S.
Maa si meg enig med Stefan Thorsen. Har ikke spesielt sans for dette bildet. Tittelen virker ogsaa noe anstrengt, uten at det er saa viktig.
Birna R.
Stefan: alle starter på fotodotno som ''Kåre fra Grorud'', dvs. med blanke ark. Vi ender ikke samme sted og det er fordi mennesker ikke er like, enten man liker det eller ikke. Derfor tror jeg det er fånyttes å ønske full anonymitet på f.eks. fotodotno, simpelthen fordi fotografene får en personlig stil.

Det spiller ingen rolle for meg om kommentarene som avgis er positive eller negative. Jeg lar ikke bildekommentarer styre min fotografiske utvikling, for den skjer i og med meg, og jeg må stole på meg selv. Jeg noterer meg synspunktene, ikke tro annet, men de er altså slett ikke avgjørende. Bilder skal vekke debatt og gjerne skape ulike synspunkter som får bryne seg mot hverandre.

Marius: tittelen er definitivt ikke anstrengt, faktisk så ble den satt *før* bildet ble tatt (min umiddelbare reaksjon på en observasjon ved Eidfjord. Førte til bråbremsing og 180-graders sving på europaveien). Jeg jobbet iherdig med bildet i felt nettopp utifra denne arbeidstitlen. At fenomenet ''visuelt overgrep i natur'' er anstrengende og belastende i seg selv er riktig, men det forhindrer ikke at naturfotografer bør se det som én av sine oppgaver nettopp å visualisere slike inngrep.



Sahak J.
hva med overbefolkningen på jorda ? fyll opp med kinesere eller indere.......
Marius S.
Dette bildet er jo ikke akkurat nytt lenger, men...

Den stoerste synderen for ''gruppevoldtekt'' mot naturen maa jo vaere bilistene, naermest uavhengig av hvor det maatte vaere. I USA er biltettheten sykelig hoey (desidert nummer 1 paa verdensbasis), med 1 bil per 1.6 person (eller rundt her hvis ikke jeg husker feil). At nettopp dette bildet ble sett i fra bil er jo interessant i saa maate.

Foroevrig er det to bilreklamer paa TV her i USA for tida hvor det reklameres for de enorme 3 tonns SUV monstrene og hvor de er ute aa fotograferer i naturen med storformatkamera. Ironisk da nettopp de bilene er ekstremt ille for naturen.
Lars-Anders M.
Bra med bildetekster som får oss att tenke. Ok bilde. Stå på.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu