Rødnebbterner, Prins Karls Forland
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger948
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_332214} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Jan Inge K.
Ideen er god, fuglenes plassering er bra, men den hellende strandlinja i bakgrunnen er vel ikke akkurat optimal...
Øyvind A.
Hvorfor ikke?
Takk for kommentar.
Ø.
Finn Arnold R.
Hei!

Jeg ville kutta bort en del i bunn, slik at alle fjella blir tatt bort.
Ellers likte jeg bildet ganske godt!

Finn
Avsluttet .
Det er mest spennende hvis du *ikke* kutter bort noe, og skeiv horisont er bare kult.
Tor-A
Chr. G.
Neeii - ikke kutt bort eller roter horisonten. Den langstrakte stranda ligger i en perfekt linje innover i bildet og skaper dybde godt over middels, og den kan du da ikke miste. Farlig nær et standard sjøfuglbilde det går 1000 av på dusinet, men omgivelsene og den framre fuglens tilsynelatende desperate og syke skrik rett i mot deg forandrer sagen.
Kjell Sigurd S.
Se det ja! Dette ble et flott foto av luftens jagerflygere. Nedre del av bildet må absolutt ikke fjernes, den er avgjørende for dybden og miljøet. I tillegg synes jeg den skjeve horisonten tilfører liv og fart. Typisk og fin positur på rødnebbternen til høyre. Bildet tåler kanskje mer fargemetning? Meget bra.

Kjell S
Alan Thomas Duncan W.
Øyvind:

- Cool

Meget fengende bilde, får føelsen av fuglen til høyre er ute etter meg :)
Meget bra,,,

Ha en kanon helg
Best regards;
Alan....................
Tor Inge O.
Liker bildet veldig godt. Regner med at den skjeve horisonten er bevisst og er med å lage spennende linjer og dybde i bildet.
Tor Inge O.
Liker bildet veldig godt. Regner med at den skjeve horisonten er bevisst og er med å lage spennende linjer og dybde i bildet.
Carsten A.
Dette var virkelig fint, og gir et enda bedre inntrykk enn det jeg så temmelig umiddelbart etter opptaket. Selvsagt skal det ikke gjøres noen beskjæring her. Som AW sier ''...fuglen til høyre er ute etter'' betrakteren (og etter fotografen). De to fuglene høyere opp på himmelen supplerer hovedfuglen på en utmerket måte. Dette er avgjort et toppbilde!

At du samtidig gir et ganske illustrerende bilde av hvordan det ser ut på ''flatdelene'' av Forlandet (med lagunen til venstre) tar jeg med som bonus.

Ellers er jo dette helt standard terneopptreden (her rødnebbterne), det var jo ikke mulig å bevege seg på denne delen av Forlandet uten vedvarende angrep av terner.

MVH CA
Torild H.
Hadde ikkje horisonten vore skjeiv, hadde eg nok ikkje ensa dette bilete ein gong ... m.a.o. horisonten underbygger det vannvittige og nebbete uttrykket til måken i front, og gjer spenst både til fortelling og komp!
Elles: fin plassering av dei tre fuglane og fine liner, farger.

Torild
Anne-Lise S.
Svært godt gjennomført der fuglen til høyre er et direkte fokuspunkt mens de to andre bidrar til balanse. Spennende med den skjeve horisontlinja. Svært betagende med lyset som faller gjennom vingene og fremhever detaljene! :-)

Anne-Lise
Aleksander M.
Hei
Jeg synes dette er både flott og annerledes, spesielt godt liker jeg plasseringa på de tre ternene og for all del ikke kutt bort fjellene! Litt usikker på den skjeve horisonten. Når jeg ser på bildet irriterer den meg ''grenseløst'' og tar dermed en god del av oppmerksomheten bort fra fuglene. Den ''hindrer'' liksom dette i å bli et ''perfekt'' fuglebilde. Er det et mål med bildet (som jeg antar det er - siden det er du som har lagt det ut) er det jo meget vellykket...

Mvh Aleksander
Jan Fredrik I.
Miljø, landskap og action i ett og samme bilde = Meget bra!
Kunne selvfølgelig ønsket noe mer spennende lys men den lave kontrasten dette bildet har fungerer også bra. Det jeg ikke liker er den meget skjeve horisonten som jeg føler ødelegger litt for ''landskapsdelen'' av bildet.

Mvh JFI
Leif Egil H.
Som et action måke/terne bilde synes jeg det er supert. Som et landskaps/naturbilde synes jeg horisonten burde ha vært fikset på.
Det er fin dybde og miljø i bildet. Jeg må si at jeg liker det.
S. N.
Den skjeve horisonten er, slik jeg ser det, med på å gjøre komposisjonen mer effektiv. Blikket glir innover i bildet i en fin sikksakk, med linjer som gjentas i vingene på den største, og i forholdet mellom dem. Mange gjentagende trekanter. Rettes bildet opp, forsvinner dette, og horisonten vil i stedet bli liggende i bånn som et ''hinder'' for blikket i stedet for noe som sender deg inn i bildet. Silje
Kristin S.
Tøft fuglebilde fra deg igjen:) Som oftes så liker jeg at horisontene er rette, men her gjorde det bilde spennende og annerledes. Veldig bra komposisjon. Ja her får man virkelig en følelse av at den nærmeste terne er etter betrakteren. Den skjeve horisonten er med på å skape mer liv og action i bilde. Veldig bra:)

Mvh Kristin
Unni F.
Dette var akkurat så crazy som situasjonen på stedet, hvor vi regelrett ble angrepet av ''stupbombefly'' i vektklasse 200 gram..... Synes fuglen uttrykker akkurat dette med sitt vanvittige uttrykk. Den skjeive horisonten understreker med hvilken fart de kom, - opplever den som et kreativt poeng.
Har selv lagt ut et bilde fra samme situasjon (galleriet)
Fuglen er skarp og fin, og de to andre fuglene gir balanse i bildet.
Et herlig øyeblikksbilde dette. Teknisk er det jo godt, har ikke noe spesielt å si om akkurat det.
Hilsen Unni

Stig Børre E.
Skjevt og friskt. Det åpne nebbet er svært viktig. Fint med de to bak som er med på å danne et fint triangel. Enig med de som er tilhengere av den skakke horisonten. Neppe planlagt, men svært så effektiv... :-)

StigB
Øyvind A.
Den skeive bakgrunnen samsvarer best med hvordan jeg ønsker å formidle opplevelsen av den svært så innpåslitne terna. Dessuten, som Silje så fint beskriver det, så styrker den komposisjonen. En oppretting ville teknisk sett være helt uproblematisk å gjennomføre, men det blir feil for meg. Og Stig Børre skal ikke være for sikker på at det ikke var planlagt slik ;o)

Jeg skal se på det med fargemetningen.

Dette er for øvrig nok et ''defished'' fisheye-bilde.

Takker så mye for kommentarene.

Ø.
Marcus V.
Fabelaktig, rett og slett! Den skjeve bakgrunnen hever bildet i mine øyne.

Hvilket fisheyeobjektiv er brukt?
Øyvind A.
Nikon 10,5 mm, defished i Capture NX.
Takk for kommentar.
Ø.
Thorfinn B.
Her er det meste skrevet, men jeg kan jo gjerne gjenta Knallbra! :-)
Espen A. I.
Skeiv horisont??? Det er ikke alltid negativt det. Og i allefall ikke her. Løper man unna skrikende terner så sørger man ikke for å løpe i rett horisont. Dette bildet blir en beskrivelse av et menneske som prøver å komme seg vekk bra fuglene. Bra!

E.
Linde G.
Hei
Jeg synes at bildet er flott og en utrolig natur og artig med fuglenes plassering. Men jeg blir litt svimmel av den hellende bakgrunnen og kanskje det hadde gått an å rettet opp det ?
Samtidig gir det jo dynamikk også, så det er vel mest snakk om en følelse.

Hilsen
Linde Gilberg
leif b.
Terna var vakker. Men siden jeg er av den gamle skolen fikk jeg problemer med skeiv
horisont.
lb
Carsten A.
Det inntrykket mange har av ''skev horisont'' blir faktisk litt snodig her.

For det første vises det overhodet ingen horisont i dette bildet.

For det annet er det man ser i ca. 2/3 av bildeflaten en fjellrekke som strekker seg innover i bildet (og nordover, opptaklet her er gjort omtrent rett mot nord) - Prins Karls Forland er en ganske smal, langstrakt øy som i all hovedsak ligge i parallelt med meridianen. Om denne fjellrekke skille strekke seg til høyre og parallelt med øvre el. nedre bildekant måtte en faktisk manipulere det hele ganske kraftig.

For det tredje er det man ser på ca. venstre tredjedel av bildet en lagune som avsluttes med en noe høyere sandbanke (intet av dette er horisintlinjen).

Og hvordan vet jeg så dette? Fordi jeg har vært på stedet, og faktisk gjorde noen opptak av Øivind da han gjorde dette og andre opptak.

MVH CA
Øyvind A.
Takk for nye kommentarer.

Linde: At du blir litt svimmel, er en fin tilbakemelding å få. Det passer bra med noe av det jeg ønsket å formidle.

Det Carsten sier om horisont (eller snarere mangel på sådan) og landskapets orientering, er selvfølgelig helt korrekt. Jeg synes slett ikke at det er opplagt at en annen orientering av landskapet hadde vært mer ''riktig''. Rent teknisk sett kunne jeg jo lett vridd litt på det. Men selv om om resultatet da ville sett rettere ut for enkelte, så er det ikke forenelig med min intensjon. Uansett, det har vært fint å få vite deres syn på saken.

Ø.
Inger Anne Maritsdotter V.
Føler umiddelbart et behov for å kutte bort alt i bånn her, slik at bare de tre fuglene er med.
Fjellene og stranda og den skeive vinklinga er såpass lite severdig og ikke nok sjøl om intensjonen kanskje var å gjøre folk litt svimle her.
Ketil K.
Her stemmer svært mye! Utrolig flott plassering og innbyrdes størrelsesforhold på ternene, i flott harmoni med strukturen i skyene og samtidig presis plassering av landskapet gir et glimrende blinkskudd!
Øyvind A.
Takk for nye kommentarer!
Ø.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu