Midnattsdis i Lofoten
Bilde nr to på foto.no :-) Håndholdt kamera i litt svakt lys. Var på vei for å se midnattsola fra Laukvik i Lofoten. Stoppet ved Vestpolleidet hvor det mildt sagt var magisk atmosfære. Snublet over dette stedet hvor ei fredlig lakseelv slynget seg forbi. En sjelsettende opplevelse som overgikk det jeg egentlig kom for å se; midnattsola... :-)
Skulle ønske jeg kunne gjort opptak med bedre objektiv og stativ. Har også lagt på en svak gradering i topp av bildet for å tilføre litt rikere farger. Litt usikker på hvor bra de uklare grenene fungerer i forgrunnen (de er komponert med hensikt).
Bildet inngår i albumet Landskapsmotiv - Natur og landskap
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-08-08 10:17:02
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-08-28 19:50:09
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 400d
  • EF-S 18-55
  • Brennvidde49mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • AnnetHåndholdt kamera
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_332071} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Tore S.

Nydelig, min første tanke er at dette fotografiet vil få mange kommentarer. Og nå er jeg først :), ville vurdert å kutte litt av bunnen for å fjerne støyen av de nærme grenene. Men alt i alt er godt trolsk bilde
Sverre E.

Hei Håkon.
Et spennede og flott landskap du har funnet i disen. Fin dybde. Bra komponert. Synes grenene i forkant fungerer bra. Kunne vært interessant å se hva som kommer ut av bildet med litt mer kontrast.

mvh
Sverre E
Håkon M.

Takk for tilbakemeldinger :-) Har fulgt Sverre Esmark sitt tips om økt kontrast (ca +30 i PS CS3). Resultat vises i versjon #2. Ellers har jeg ''ryddet'' litt nederst i greiner og siv allerede i versjon #1.Vurderte å ta litt mer, men så ble det litt sent på kveld ...
Lars Kristian G.

Hei Håkon!

Den økte kontrasten i V2 gjorde seg. Herlig dis-stemning i dette bildet. God komposisjon med fjellene i bakgrunn - som også har fått sola på seg - og den store bekken som svinger seg innover. Speilingen av fjellet med snø på gjorde seg også synes jeg. Godt jobba - uten stativ også..

Mvh. LKG
Ivar B.

Et fantastisk lys og et fantastisk landskap. Et sjeldent stemningsfullt bilde med tanke på lys. Jeg synes kontrastnivået er best i V1, der den vare myke stemningen er best bevart. Tåka skaper en deilig mystikk. Greinene i forgrunnen er jo en god tanke for en innramming. I dette bildet ødelegger de mye synes jeg. Uten hadde bildet hatt en suveren s-komposisjon fin tredelig og en fin ro. Greinene skaper i mine øyne rett og slett uro i et ellers rent og vakkert bilde. Mvh Ivar.
Håkon M.

Takk for hyggelig og konstruktiv tilbakemelding Ivar,

Skulle gjerne vært der på nytt og gjort opptak uten grener i forgrunn På opptaksdagen ble det ikke tid til å finne et sted å stå uten at det kom greiner i veien, derfor valgte jeg å la de omkranse nedre del. Skal se om jeg kan lage en versjon i PS hvor de er klonet bort ... :-)
/Håkon
Lars Andreas D.

Jeg syns greinene er en god ide. Det skaper vesentlig mer dybde enn om de ikke er der. Og det gir en fin "kikke fram bak buskaset" følelse. Men jeg ønsker meg langt mer uskarpe greiner. Nå er de bare irriterende uskarpe. De er for konkrete. Hadde de vært skikkelig uskarpe ville det fungert optimalt som en dybdeskaper og innramming, uten å blande seg inn i historien til bildet. Nå gjør de jobben med dybde, men roper liksom "hei hei se på oss - vi er greiner som henger her og vil ha oppmerksomhet". S-komposisjonen er like fin med greiner som uten.
Anne-Lise S.

Dette er vanskelig å vurdere... På sett og vis synes jeg greinene må være med som dybdeskapere, og de gir også en større følelse av å være der og titte frem. Samtidig stjeler de litt oppmerksomhet... Likevel synes jeg V3 blir for tomt, mens jeg liker den økte kontrasten i andre versjon. Nydelig landskap med upåklagelig stemning og lekre pasteller. :-)

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu