Tett på....
Uredd lå den på isflaket sitt og kikket fra den ene båten til den andre.
Svalbard i juli.
Uvant med å fotografere dyr og fugler. Synes dette er brukbart.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-08-07 10:38:14
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 5D
  • Sigma EX 70-200mm/1:2,8. APO DG Macro
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger454
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_331907} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Helge .

Jammen dette ER tett på det Unni. Ser ut til at du har fokus på øyet også.
Veldig bra fargebehandling. Flott bilde du leverer her.

Mvh
HRB
Carsten A.

Enig at dette er bra av storkobbehunnen fra Kongsfjorden - men jeg syns nok at bildet kan vinne endel på en bedre tilpasset presentasjon.

For å illustrere hva jeg mener har jeg sendt deg bildefilen med noen endringer (litt bedre tonemessig tilpassing og litt mer oppskarping).

MVH CA
Stig H.

Pent bilde, men kansje litt mer kontrast hadde gjort seg:-)
Carsten A.

Det blir feil å be om ''kansje litt mer kontrast'' her, det er faktisk et annet nivå (litt høyere eller altså lysere) og lavere kontrast som skal til her. Forskjellen mellom V1 og V2 er bl.a. at isen er litt for lavt i nivå (=litt for mørk) i V1 og at endel mørke partier i kobben (spesielt i og rundt øynene) er for mørke også i V1. Økt kontrast hjelper ikke mot slikt, men selvsagt øker USM lokalkontrasten (el. såkalte mikrokontrasten), det som oppfattes som ''skarphet''.

MVH CA
Helge .

Endringene som CA her foreslo/foretok gjorde bildet meget bra.
Dette viser at du gjorde en god jobb i opptaksøyeblikket men hadde mer å hente i etterbehandling. Ellers er det prisverdig at CA tar seg tid (bare en generell betraktning).

Mvh
HRB
Magnus G.

Hei Unni!
Enig i at versjon 2 ble et meget severdig bilde. Fint at du kom såppas nært på modellen og fikk et fint, tett utsnitt.

Mvh
Magnus D. Grande
Nils Christian S.

Dette var flott fotografisk arbeid. Kontrasten kunne vært større, men motivet og bakgrunnen er kjemeflott.
Likte dette meget godt ! Versjon 2 har mange kvaliteter rent teknisk - godt jobba !
Kjell Sigurd S.

Fint portrett av storkobben i hjemlige omgivelser. V2 ble en klar forbedring og et godt eksempel på hvor viktig arbeidet med filene i etterkant er. Artig positur på damen. Med sånne resultater så regner jeg med at du også vurderer retur til Svalbard :-)

Kjell S
Unni F.

Hei og tusen takk til alle for kommentarer, og spesiell takk til C.A for hjelp. Ja jeg ser virkelig hvor stor forskjellen er på V1 og V2 og spekulerer på hvordan man blir dyktigere til å etterbehandle på riktig måte. Tester nå ut råd jeg har fått.
Kjell: Du har aldeles rett, det blir nok retur til Svalbard.
Unni
Carsten A.

UF: ''spekulerer på hvordan man blir dyktigere til å etterbehandle på riktig måte'' - vel, etter min mening er det to hovedvilkår, man må for det første ha en klar mening om hvordan man vil presentere et bilde (egentlig om hvordan man generelt vil presentere bilder) samt en egen oppfatning av hva som er billedmessig virkningsfullt, og så må man for det annet ha (eller skaffe seg) de tilstrekkelige tekniske kunnskaper til å få presentasjonen til å bli slik man selv som fotograf vil ha den.

Uten en rimelig klar oppfatning om dette med bildepresentasjon (i videste forstand) blir teknisk innsikt fort bare til en litt formålsløs teknisk eksersis. Det tekniske har ingen selvstendig verdi. Men uten et visst minimum av teknisk innsikt (herunder ikke minst mht. til hvordan et kamera ser lyset i motivene) blir presentasjonen et ureflektert resultat av en prosess som ikke har styring. Om opptaket skjer på film eller digitalt er i den forbindelse uten enhver betydning.

MVH CA
Inger-Lise S.

Hei Unni!
Flott motiv, tett og nært. Jeg er imponert over etterarbeidet Carsten har gjort, både mht oppskarping, kontrast og ikke minst tilførsel av lys. (Det er slik jeg opplever det)
Bra grunnarbeid av deg, dyktig jobbet av Carsten.
Flott resultat.

Inger-Lise
Håvard F.

Et meget flott bilde av selen. V2 ble knallbra.
mvh
Håvard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu