Forøvrig for Fred
Inspirert av den inspirerte, slenger jeg ut et pålebilde tatt i sommer. Dette er forøvrig det motivet jeg startet med for ca.4-5 år siden. Pålene ble brukt i tømmerfløtinga i Salen for lenge siden.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger456
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_329453} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Avsluttet .

Hei Ingebjørg
4-5 år siden ja, tiden flyr og den har flydd fint med deg:) Som jeg sa til inspirator, begynner å tåle disse pålene nå :)

Dette er et veldig vakkert bilde hvor fuglene i vannet svømmer mot motivet. Finfin komposisjon og et pent format. Kontrastrikt men allikevel så vart og skjørt.
En nydelig pastelllignende farve i vannet. Vannet, fuglene og pålene er skarpe så vidt jeg kan se.
Horisonten viskes sakte ut og forsvinner inn i det uendelige.

En viss herremann vil vel kanskje misunne deg dette bildet, ja jeg synes han skal gjøre det. Godt jeg ikke har nevnt navn hehe.

OBS: Bruk grå bakgrunn i fullskjermsvisning, det passet mye bedre.
Og dette bilde er så vakkert tross tidligere utskjelte påler at jeg ikke anbefaler det bare for løye, men at det er et veldig godt bilde som passer mine øyne pørfekt.

goe kvellen
arild
Jóhann Á.

Hei Ingebjørg!
Alvor til påler for tiden, ja...og det er mye jeg liker ved bildet her; formatet, fargetonen, de gjentagende formene innover i bildet, standpunktet og ærfuglenen som trekker blikket innover. Noe jeg ikke liker? Tjahh....kanskje ikke verdens mest spennende...men må alt være det? Pent bilde som godt kan henge på en vegg...

MvH, Johann
Monika Frisvold V.

Nydelig komp.
liker at du har fått med deg fugler i kompen.
det gjør at bilde ikke blir så statisk.
Å gjør liv i bilde..
Det lyse er topp..
Likte dette :)
mvh monika
Fred S.

Hi,hi.... Ser jeg figurerer både som inspirator og misunnelig herremann, ikke dårlig det på en og samme dag. Men egentlig er jeg ikke noen av delene, heller inspirert, som du sier, for ellers var det vel du som var først ute med disse Salsnes-pålene, Ingebjørg.
..og misunnelig ? Nei..... Bildet ditt minner både i utbrenthet og i blåtone om et pålebilde jeg la ut for et års tid siden, og subjektivt sett liker jeg selvsagt det bedre.... Objektivt sett ? Vet ikke helt, men det er ganske pent dette, da, og du har klart bedre enn meg å få dybde i bildet, takket være tre lag; ender, påler, påler...

Vi får ta en tur i fjæra på Salsnes en gang, Ingebjørg, og være både inspirert og inspirator sammen...

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentarer!

Arild - og takk for anbefaling! Jøss, jeg husker for noen år siden da du var forferdelig lei av disse pålene, og ønsket deg en måne over dem. Tida går fort. Fint å høre at du liker dette iallefall.

Jóhann - ikke alt skal være så spennende, men selv liker jeg dette godt. Alvor til påler ja.. Der sa du det.



-ingebjørg
ingebjørg fyrileiv g.

Du kom mellom, Fred/inspirator/herremann. -Ja det var voldsomt. Jeg tror jeg vet hvilket bilde du refererer til, men det får bare bli liggende. Jeg tror jeg har kommentert det en gang, overlykkelig for å se andre ta bilder av pålene. -Og Salsnes såklart... Det er uansett godt å høre at du vil tilbake å prøve igjen, selv om du skulle sett deg slått nå, av dommer Arild å dømme. Det er bare å stå på, så får vi tusle en tur i fjæra en gang og utveksle påleinspirasjon.

Ha en fin kveld.
-Ingebjørg
Jarle H.

Et flott pålebilde dette med en kledelig overeksponering.
Fuglene er på svømmetur utover mot pålene som står
i to/tre ureine rekker. Bildet hadde ikke blitt det samme uten
bevegelsen i vatnet, bølgene som lager linjer og horisont.
Vakkert og rent.

Mvh Jarle
Lene L.

Synes dette ble vakkert!
Fuglene som bryter og svømmer mot de staute pålene...
Spennede eksponering og lys!

:-)

lENE
ingebjørg fyrileiv g.

Takk til dere to.

Jarle - fint du bemerker bølgene. Jeg synes også de er viktige her.


-ingebjørg
Dan S.

hellois,
er fan av ''pålebilder'' selv,syns de tilfører bilder noe ekstra hvis komp og eks sitter.Selv hadde jeg fjernet endene i front,men det er jo ikke mitt så:)haha..i tillegg så skulle jeg ønske at skillet mellom pålene og speilingene kom bedre frem(mer detaljer)eller helt tvert om.Mon tro s/h hadde vært bedre med det siste forslaget.Dybden kommer godt frem pga lagene som er nevnt over og de ulike plasseringene av pålene(kunne til og med funket med flere forskjellige utsnitt også).Spennende bilde som minner meg på at jeg må ut til fetsund igjen snart:)

mvh Dan Sandmoen
Roger K.

Hei hei, Ingebjørg!
Her er ikke mye påler som stikker slik opp av vannet som du har muligheten til å feste på brikken. Bilde er fint delt inn lagvis i små ender, større påler og størst i de ytterste pålene. Nå er jeg ikke den store tilhenger i slik overeksponering, men synes det fungerer bra her. Alt til sin tid. Så langt bra. Nå har jeg en begynnende alderdoms svekkelse av synet og blir ikke helt fortrolig med skarpheten i bilde. Med lesebriller styrke en på kan jeg ane halo rundt pålene som virker forstyrrende på meg. Dette er svært lett å få i slike kontraster sort/hvit og oppskarping. Mulig jeg fikk for godt syn med glassan på :-).

Mvh Roger
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, og takk for tilbakemeldinger.

Dan - Endene kommer nok ikke til å bli fjernet da de tilføyer mye i bildet. Men når det er sakt, har jeg også en versjon uten dem, men personlig liker jeg dette best. Gråtonet hadde nok fungert, men jeg synes blåtonene gjorde litt ekstra i bildet. Takk for forslag, og god tur til Fetsund. Aldri vært der.

Roger - Tror ikke det har vært så mye tømmerhogst i Lofoten, at slike påler har vært nødvendig.. ;) Fint at du nevner haloen som jeg ikke var oppmerksom på. Jeg er litt usikker på om jeg ser den selv med briller, men det kan se litt skarpt ut der ja.


-Ingebjørg
Tove H.

Flott med et litt anderledes pålebilde! Endene og de små bølgene tilfører det lille ekstra.
Hilsen Tove
Inger-Lise S.

Elegant dette. Liker motivet. En ny vri på pålebilder. Ekstra pluss for endene.
Liker presentasjonen.

Inger-Lise
Helge L.

meget pent bilde med spesiell stemning! topp!
Helge
ingeborg w.

Her liker jeg godt komposisjonen, de tre lagene bakover, toneomfanget og de svake blåtonene. Pent og rent gjennommført vil jeg si.
ingebjørg fyrileiv g.

Takk så mye til dere siste for kommentarer.

Inger-Lise - Tja, kanskje ikke fullstendig ny vri. Jeg har væt inne på noe smålignende før en gang ( bilde nr. 226751).


-ingebjørg
Torbjørn K.

Pent high-key bilde som gjør seg godt i panoramaformat. I første omgang lurte jeg litt på om du har tatt med for mange elementer i bildet, men etter å ha studert bildet litt så synes jeg du har klart å få en fin balanse selv om det er nokså mye å forholde seg til. Jeg tror andefamilien har mye å si, og gir bildet et fint og naturlig blikkfang.

Torbjørn
Stig Børre E.

Pent. Liker hvordan du har fyllt flaten. Tonene er topp.

StigB
Kjell Sigurd S.

Fin kystskildring. Kombinasjonen av pålene, som forøvrig kalles dopper, og de to andefamiliene står godt. Lyse kledelige sommertoner. Likte dette.

Kjell S
ingebjørg fyrileiv g.

Takk til dere tre siste for kommentar!

Kjell Sigurd - Dopper!? Jøss, da lærte jeg noe nytt i dag og:) Fint du/dere liker bildet.


-ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu