Mot kveld V
Et bilde med (nesten) skarpe skyer - satt sammen av to eksponeringen ( dog ikke HDR ).
Bildet inngår i albumet • Landskap • -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger857
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_328743} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Helge .

Dette er det bildet jeg akkurat nå liker best av serien din.
Den gule skya gjør veldig mye for bildet.
Når det gjelder svabergene kunne jeg tenke meg mer kontrast, de mørke partiene blir litt for lyse.

Mvh
HRB
Eli R.

Jeg syns fargene i disse landskapsbildene dine er utrolig flotte. Med hensyn til de uskarpe skyene så er jo regler til for å brytes.
Her syns jeg kanten rundt den øverste skyen er litt ''rar'' jeg vet ikke om det er den planlagte uskarpheten eller for kraftig drag i en spake som er årsaken.
Haha - når jeg skriver ''for kraftig'' så er jo det også ihht en ''regel''... som vel kan brytes!
Men det er altså bare mitt synspunkt :-)
- Eli
Johan S.

Motivmessig synes jeg dette er det beste bildet i denne serien. Jeg liker disse bildene med himmel, hav og klipper. Det gir en fin dramatikk som jeg synes du formidler fint. Klarer du å utfordre oss enda mer med komposisjonene Geir?

Det jeg stusser over er noe så enkelt som det tekniske. Jeg opplever bildet på min skjerm som litt ''skittent'' og ikke slik jeg er vant til å se solopp/nedganger. Mangler det blått? Videre ser det, igjen for meg på min skjerm, ut som du har artifakter på himmelen. Kan dette stemme da?

mvh
Johan
Øistein W.

Fin stemning og flotte farger.

mvh.
Øistein
Geir B.

Takk for hyggelige tilrop, Helge, på min(e) skjerm(er) er bildet slik jeg ønsker det skal være og de mørke partiene virker passe mørke for meg. Mulig det er en ''smaksak'' - mulig bildet oppter ulikt på ulike skjermer.

Takk for mange fine kommentarer, Eli. For meg handler dette først og fremst om å formidle en stemning, og av og til passer det at skyene er uskarpe pga. lang lukkertid synes jeg. Det kan nok hende at jeg er litt ''kvass'' med justeringene enkelte ganger - her er nok fargene på grensen til å bryte sammen i den gule skyen :-)

Hyggelig at du liker disse bildene, Johan, med ferie-avvikling i umiddelbar nærhet av svaberg og hav er motivet ''selvsagt''. Du har nok rett i at komposisjonmessig så er jeg relativt forsiktig enkelte ganger, men samtidig undres jeg av og til på hvilke bilder som får størst oppmerksomhet - det er ikke alltid dem jeg selv har størst affeksjon til.

Vedr. brunstikk så er det tilsiktet - her er det den gylne tonen over landskapet som ønskes fremhevet. Jeg kjører av og til auto-fargebalanse i Photoshop for å teste ut om fargene jeg selv har justert meg frem til er ''langt ute'' - her ønskes det slik.

Jeg nedskalerer 16bit TIF fra full størrels til web-format kort og brutalt i ett jafs. Med mettede farger bryter noj JPG-komprimeringen inn ( i tillegg ) og skaper synlige artefakter på uønskede steder ( som rundt skyene og på den gjevnt blå himmelen ) - det er til å leve med fordi disse er helt fraværende i den orginale filen.

Øistein: Takk.

mvh
Geir

Helge .

Siden jeg har fått ny skjerm har jeg fått et annet syn på saken, kontrastene er fine
på berg og skjær. Den gamle skjermen er nå stedt til hvile...

Mvh
HRB
Ann T.

Hei Geir - jeg synes dette er et bilde med en utmerket komposisjon. Plassering av svarbergene, dramatisk himmel og lys refleksjoner i skyene og på sjøen er veldig bra utført. Men for meg er bilde for overmettet og ''falsk'' fargemessige. Særlig den gule skyen og himelen med mye cyan farge. Jeg ville ha tonet dette ned en god del hvis det hadde vært mitt bilde og prøvd å få fram en mer rolig stemning. Jeg likte ''Mot Kveld III'' mye bedre. Men det er bare min personlig smak. Dette er et fint bilde uansett. Du er sikkert ut etter en annen stemning denne gangen. Ser at det er en del andre som liker dette så jeg vet at jeg går mot strømmen her.
Mvh. Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu