Stemningsbilde fra fjelltopp på Høy-Jæren
Solnedgang etter en rolig og varm dag, men hvor en utrygg værfront er på vei inn fra venstre bildekant. Lette tåkebanker i landskapet.
Bildet inngår i albumet Stemningslandskap - Landskapsbilder som fanger ulike stemningstilstander.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-07-13 23:20:56
    Versjon #2
Utstyr
  • Pentax K20D
  • Pentax SMC-DA 18-55 II
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/6.7
  • Lukker1/180s
  • Nei
  • AnnetBildet ble tatt med stativ og justert noe i photoshop (skarphet, lysmengde, fargeintensitet).
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger225
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_327651} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Øistein W.

Et nydelig panoramabilde med like flott utsnitt.
Stemning som det holder.
Og, jøss, jeg trudde det var flatt der på jæren.

Mvh.
Øistein
Sindre H.

Takk for kommentar! Og du kan så riktig lure. Dette er fra Nord-Jæren, hvor noen av kommunene ligger en del høyere i landskapet enn andre. Jeg justerte overskriften for skjønnhetsskyld :)
Sindre H.

Rettelse: Høy-Jæren, ikke Nord-Jæren.
Erik U.

Stemningsbilde med bra trøkk! Personlig ville jeg kuttet litt på venstre side av bildet, kanskje ved toppen av fjellet til venstre for det venstre vannet. Synes ikke den delen av bildet tilfører bildet noe. Men bildet er uansett meget severdig.

Hilsen Erik
Avsluttet .

Et veldig bra bilde Sindre. Men er forøvrig enig med Erik om venstresiden. Men på den andre side så hadde det jo ikke da blitt er panoramabilde.

Jepp, nå har jeg sittet og sett på det en stund i fullskjermsvisning. Bildet passer akkurat fint til skjermen min:)

Det er et solid stykke arbeid du leverer her. Meget vakkert.
Men en liten detalj. En liten lys flekk mellom de to vanna, mulig det er et lite vann det også? Men det er så lite i bildet, og jeg hadde rett og slett tatt og klonet det bort. Fordi det er et lite uromoment i det flotte bilde ditt.

Gratulerer.
mvh arild
Tone A.

Hei Sindre
Dette vakre kveldsstemningsbildet har eg sett på fleire gonger pga at eg lurar på fotostandpunktet. Har du tatt det på Ålgård eller det ifrå Undheim?
Fint med panoramaformatet som får fram både fjella i forgrunnen, det flate jærlandskapet under det lette skoddelaget og fjella i høgresida kor spla sine stråler fell på vatnet.
''Det stig av hav eit alveland'', av Arne Garborg passar fint her, pga at sjåen er gøymt under disen og skoddelaget.
Også eg ville ha kutta, men då berre halve fjellet i venstresida slik at vatna ga likevekt i kvar si side.
Fin dybde med skoddelaget som dreg bakover og landskapet som breier seg bakover. Flott eksponert og med fine fargar. Her osar det av stille kveldsro.
Ei anbefaling frå meg goså.
:) Tone
Tone A.

Skrivefeil: ''Ei anbefaling frå meg også'', skal det vera.
:) Tone
Sindre H.

Takker og bukker for lovende ord til denne nyfødte amatøren :))

Erik: Det ble slett ikke ille å kutte litt til venstre i bildet, men samtidig fikk da denne delen et mindre lumsk preg. Kanskje jeg ved å beholde partiet bidrar til å ytterliggere markere kontrasten mellom stillheten til høyre og uromomentet som er på vei inn fra venstre? Vet ikke helt... jeg legger inn en ny versjon snart.

Arild: Godt observert. Jeg har ikke vært oppmerksom på den ''flekken'' før. Det er absolutt forstyrrende :) Og du har rett i at flekken er et lite vann jeg var så uheldig å få med i komposisjonen.

Tone: Jeg tok bildet på en fjellhøyde like vest for varden på Edlandsfjellet. Hadde jeg gått littegran lenger inn i terrenget her (noe jeg forøvrige tenker å gjøre, hehe) hadde jeg også fått flere innfallsvinkler til kysten sørover.

PS: Jeg sanste at horionten virker ca. 1 grad skjev (vurdert ut fra sjøflaten til høyre). Dette må vel kunne rettes via rotering i photoshop, eller tilfører det kanskje en slags dynamikk som jeg bør beholde..?

Mvh,
Sindre
Sindre H.

Presisering: Edlandsfjellet er like utenfor Ålgård :)
Tone A.

Hei Sindre
Ja, då var eg ganske på sporet om fotostandpunktet, men eg er ikkje så veldig kjent på Ålgård.
Sjølv klarer eg ikkje å sjå horisonten, pga at det ligg ein dis over landskapet og som eg difor trudde også låg over sjøen.
Men du veit om du såg sjølve sjøen og bør då retta opp horisonten.
Sjølv har eg fotografert Jæren frå toppen av Lyefjell mange gonger med disen liggjande over landskapet som er så flatt, så dette likte eg godt som også får fram eit meir kupert terreng.
:) Tone
Sindre H.

Tekstbeskrivelsen til versjon 2 av bildet falt noe bort. Her er den fulle: Horisonten er korrigert, forstyrrelsen (det lille vannet) i midten av bildet er ''tusjet'' bort, noen forstyrrelser i venstre nedre bildekant er også tatt bort. Jeg valgte å ikke kutte til venstre i bildet, mtp å beholde panoramaeffekten. Håper dette er ok :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu