Bladlusutslipp
Det ser vel ut som om denne bladlusa slipper ut litt honningdugg gjennom det ene ''eksosrøret''.
Litt fint. Kunne nok truffet bedre med fokus, men det er en stor utfordring med denne linsa, en MP-E 65mm 1-5x, håndholdt på ca 3x forstørrelse. Dybdeskarpheten er da 0.3mm iflg. Canons datasheet.
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • MP-E 65mm 1-5x
  • Brennvidde65mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeCMOS
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_327466} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Øyvind T.

Hei Eyvind.
Dette var et veldig bra bilde. Utrolig detaljnivå og forstørrelse. Synes fokus er meget bra, og man ser små-hårene på bladlusa's følehorn.
Denne lusa er vel bare ca. 1mm lang i kroppen ?
Eyvind N.

Takk for det! Bladlusa er vel 2-3mm, men når jeg tenker etter så er forstørrelsen antakelig nærmere 4x enn 3x. Bildet er bare lett beskjært (men det som vises her er selvsagt bare en nedskalert versjon).

Det er vel fokus på øyet jeg skulle ha ønsket meg litt mer av. Men om jeg hadde truffet mer på øyet, hadde jeg nok samtidig mistet litt fokus på ''eksosrøret'' og følehornet. Å blende ytterligere ned var ikke aktuelt, på så høy forstørrelse (pga. diffraksjon).
Øistein W.

Dette ble da bra.
For å få dette bedre, så må en vel bruke lang lukketid eller ringblitz?

Mvh.
Øistein
Eyvind N.

Takk for kommentaren, Øistein! Jeg ser du har masse fine makrobilder, du også!

Men du mener sikkert KORT lukkertid, ikke lang. Og nå var det slik at jeg faktisk brukte blitz her, en Canon MT-24EX Twin Lite, som har to justerbare blitz-hoder plassert til side for linsens frontelement, helt tilsvarende ringblitzen, MR-14EX, men med to separate hoder i stedet for en ''ring''.

mvh
Eyvind


Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu